casio protrek 50 vs suunto


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
K

kevin_oort

Guest
Hallo,

waar kan ik beter voor gaan zoeken een suunto of een casio. Ik wil er perse hoogtemeter en kompas er in hebben.

mzzl kevin
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Nou wat mag het kosten. Ik kan de casio krijgen voor rond de 100 euro. Maar moet ik wel naar arnhem toe. En ik kan een 2e hands suunto vector krijgen voor 75 euro. Ik ben al bij verschillende zaken geweest en zeiden eigenlijk allemaal dat de suunto beter is. Precieser en makkelijker is. Maar ik vind de casio wel mooier van vormgeving. Ik denk dat ik voor de suunto ga. En ik weet niet zeker of ik die casio wel zo goedkoop kan krijgen. Misschien proberen ze je me te bezeiken.

Dus het geld is niet zo het probleem.

alleen welke kan ik nou beter nemen.

mzzl kevin
 
Ik heb eens bij Demmenie gehoord dat Suunto's van, ik geloof nu, 3 jaar en ouder een software error hebben.

Vraag hoe oud die is.

C.M.
D'Oude Vos.

(Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Ik weet naar welke streek we gaan).
 
Poosje geleden zag ik splinternieuwe Casio Protreks aangeboden op www.marktplaats.nl, volgens mij was dat ook in Arnhem. De nieuwprijs van die dingen is rond de 250 euro, lees ik overal, en ze werden aangeboden voor 120. Ik krijg dan altijd een naar buikgevoel, hoe kan dat, is het wel allemaal eerlijk en hoe zit het met de garantie. Oppassen dus, denk ik.

Overigens vind ik zelf de Casio veel mooier dan de Suunto, bovendien is de kast wat kleiner. Ervaring heb ik niet met beide apparaten.

Groets, Rob.
 
Zelf heb ik een pro trek van casio, wat me tegen valt van dit horloge is het volgende, Wanneer de verlichting brand werken de knoppen niet. dit is erg lastig, verder de thermometer die zich erg laat beinvloeden door lichaams warmte. ik weet niet of dit bij de modellen van Suunto anders is.
 
[laatste wijziging op 13-02-03 om 21:34]...en ik altijd maar denken dat die thermometer er zat om juist de lichaamswarmte te meten zodat de gemeten luchtdruk (en dus hoogte) verrekend kan worden met deze temperatuur zodat de echte luchtdruk (en dus echte hoogte) weergegeven kan worden.


groet
Richard
 
hallo

mijn vriend heeft een suunto vector. Deze is fijn in gebruike en heeft een duidelijke weergave in het "schermpje" alleen is nu (hij heeft m al een tijdje) de hoogtemeter een beetje van slag, maar dit komt waarschijnlijk omdat ie ook met dat ding is gaan duiken, waar de druk dus toeneemt ipv afneemt, en waar de druk ook nog eens wat sneller toeneemt dan op het land. Er staat trouwens wel op het horloge dattie waterdicht is tot (ik geloof....???) 100 meter...

grtz. marleen
 
Hallo,

ik heb inmiddels de suunto vector gekocht. En ben er tot nu toe tevreden over. Maar wat je zei over de waterdichtheid ben ik het niet helemaal mee eens. De suunto is 30 meter waterdicht. Dat houd in dat je er mee kan zwemmen maar niet mee kunt duiken. En de toetsen moet je onder water niet gebruiken. Als je te diep gaat met dat horloge heb je kans dat de druk te hoog wordt en dat daardoor bij de toetsen watewr naar binnen komt. In een suunto zit micro electronica wat daar niet echt geweldig tegen kan. Als je een horloge wil hebben wat beter bestand is tegen water kan je beste voor eentje gaan die 100 of 200 meter waterdicht is.

groetjes kevin
 
hallo,

je hebt helemaal gelijk, dat de vector tot 30m waterdicht is, ik dacht dat het meer was, maar dit was een vergissing. We hebben niet dieper gedoken dan 20m en hebben we de knopjes niet (hoeven)gebruiken. Verder weet ik dat het verstandiger dat we een duikhorloge gebruiken bij duiken (ik duik al een tijdje) maar die hadden we toen niet bij ons en moesten toch een klokkie hebben.

veel plezier met je vector, en ga er niet mee duiken ;)

groeten marleen
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan