Catalaanse Pyreneeën berghutten met kinderen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Wij zijn een gezin met 3 kinderen (nu 8,10 en 12 jr).
Vorige zomer hadden we een geweldige ervaring in Ordesa, met de beklimming langs de Faja de Pelay tot aan Refugio Goriz (van 8u tot 17u), een dagje boven verder richting Breche de Roland (tot aan de mooie vlakte en de sneeuw) en derde dag naar beneden langs de valleiroute.
Daarom willen we deze zomer absoluut terug naar de Pyreneeën maar dichter bij de kust om toch te kunnen afwisselen.
Vraag: we zoeken een tocht van 2 à 3 dagen met bemande hutten onderweg. De routes moeten doenbaar en veilig zijn voor onze kinderen, die wel wat durven en kunnen. Heeft iemand een voorstel, niet al te ver van de kust? Ook tips over een rustige maar leuke camping zijn welkom.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Michiel,

Ik ga ervan uit dat je de Mediterraanse kust bedoelt?

In dat geval heb ik wel wat opties in gedachten:
- Queralbs-Nuria-Coma de Vaca-Queralbs (schitterend stukje GR11)
- Toès Entra Valls-Ras de la Carança-Toès Entra Valls (met interessant/spannend stuk over stalen hangbruggen
- rondje Canigó?

Bij allen geldt overigens wel dat je de hutten beter kunt reserveren, maar volgens mij zijn ze allemaal te doen voor jonge kinderen.

Raymond
 
Hi Raymond,

Bedankt al voor je snelle antwoord. :)
Als ik je goed begrijp, zitten er dus geen echt gevaarlijke stukken tussen. Ik bedoel daar waar je touwen, klimijzers of zekeringen nodig hebt? Via Ferrata ?

groet
Michiel
 
Michiel,

Niet in de zomer in ieder geval. De Nuria-optie wordt door veel mensen met kinderen gelopen. Er zit een kort stukje 'uitkijken' tussen, maar zelfs ik vind dat niet te spannend (en ik heb enorme hoogtevrees).

Het spannende stuk staal in de andere route betreft voornamelijk loopvlakken tegen een wand (net boven een riviertje) en een stalen hangbrug. Maar die zou ik ook zonder problemen met mijn zoontje van 5 durven te bewandelen...

Rondje Canigó is wat heftiger voor wat betreft fysieke inspanning, maar zeker ook te doen voor kinderen van 8+ naar mijn idee.

Raymond
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan