cevennes, elzas en vogezen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
G

gerda

Guest
hallo
omdat we door een samenloop van omstandigheden 'gedwongen' worden in juli naar Frankrijk te gaan, hier een aantal vragen van mij:

De Elzas, Vogezen en evt de Cevennes: hoog genoeg om niet te warm te zijn? we willen wel genieten van een zonnetje, maar ook graag nog in staat zijn om lekker te wandelen of te fietsen. dagtochtjes, wel te verstaan. we willen geen echte bergbeklimmingen doen en ook niet 's avonds al om 7 uur in de tent moeten kruipen vanwege de kou. vandaar dat we niet de pyreneeen of hoge alpen pakken.

zijn dit mooie natuurgebieden?

en hoe zit het met het toerisme in deze gebieden?
we gaan altijd in voor- en naseizoen op vakantie dus ik weet eigenlijk niet wat ik in het hoogseizoen wáár kan verwachten...
ik heb schrikbeelden van de overvolle 'Hollandse' Franse campings uit mijn jeugd en ik wil dat koste wat kost vermijden!!! (misschien is de vliehorst op vlieland toch het beste idee....)

wie kan mij meer vertellen en/of nog aanvullende tips geven?
we gaan overigens met auto, hond en tentje, zijn gericht op kamperen en redelijk aktief zijn in de natuur, zonder drukte om ons heen.

groeten,
Gerda
 
De cevennen zijn een erg rustig gebied tenzij je natuurlijk de grote rivieren gaat opzoeken. Op de rand liggen enkele grote steden met nogal wat touristische infrastructuur (bv Florac of rond de rivier tarn,verder nog Jonte of Gardon).Relatief rustig in de buurt van bv Villefort of Les Vans. Dit zijn ook centrale plaatsen waar je bv alle kanten uit kan (Ardeche->hier spreekt men Nederlands:) ,Middelandse zee is ook niet zo ver). Nog verder in het binnenland komt er nog minder volk. Vorige week nog voorbij de camping van Barre-des Cevennes gestapt. Volgens mij wordt het hier bv nooit druk. Voordeel van de Cevennen tov Vogezen: Ik zou daar een iets meer vakantiegevoel hebben. Ook meer plaatsen om eens een frisse duik te maken en werkelijk dooraderd met Gr paden of andere lokale wandelingen. Ik zou de fiets meenemen. Denk niet dat je er zo gemakkelijk eentje kan huren als je rustige gebieden gaat opzoeken.
Onderschat toch de warmte niet als je erg actief wil zijn. Het kan er echt heet zijn. Verder zijn er in de Cevennen verschillende prachtige dorpen om te bezoeken (bv La Garde-Guérin, Thines..)
Op Weg naar de Cevennen maar aan de andere kant van de Rhone kan ik het gebied op en rond de Vercors ook wel aanbevelen
Ivo
 
[laatste wijziging op 22-05-03 om 16:11]Hallo Gerda,

ik ben 4 jaar geleden in de Vogezen gaan trekken (8 dagen) met 5 vrienden. We sliepen op campings of in schuilhutten in het bos(aanrader). De tocht was zelf uitgestippeld. Ik weet niet meer juist wat de route was (ik was kok, geen kaartmeester :)) 'T was in de buurt van Selestad, veel groen, en genoeg afwisselng en kleine dorpjes.

Vorige zomer ben ik in de Cevennes geweest (gewoon op vakantie) en dat is me zo goed bevallen dat ik er deze zomer terug 13 dagen gaan trekken. De route is een combinatie van de gr70, GR6, GRP enz... Deze kan ik je volldeig doormailen als je wil.

Wat betreft overvolle campings, daar moet je niet teveel schrik voor hebben, zeker de cevennes is een rustige streek waar de toeristen komen voor de rust en de natuur, en dus geen druktemakers zijn. Ook in de Vogezen is het relatief rustig, zeker in en rond de kleinere dorpjes.

Het weer, tja, dat kan altijd tegenvallen. In de cevennes is het normaal gezien overdag zeer warm, en 's nachts koelt het sterk af. Vooral in de georges kan het zeer warm worden. Op de plateaus is het aangenamer.
In de vogezen is het 's nachts ook fris, maar er is een minder groot verschil tussen dag en nacht (nu, overdag is het daar normaal ook zeer warm hoor). Ook de kans op regen is daar groter, en deze komt in de zomer in de vorm van heftige onweders met veel regen, dus misschien iets minder voor met tent. (ondervonden)

Persoonlijk zou ik dus kiezen voor de cevennes, om volgende redenen
- overweldigende natuur, met zeer veel afwisseling
- zeer weinig toerisme (ivm provence, vogezen,...)
- zeer mooi weer met toch koele nachten, dus aangenaam om te slapen
- uitgebreide mogelijkheden tot kayak, mtb, wandelen
- je moet er geweest zijn, tis echt fenomenaal (ik ben verliefd op de cevennes :))
Als je naar cevennes gaat, zou ik rond mende (hoofdtsad kanton - dacht ik toch)) gaan. Veel minder toeristisch dan florac, en je zit redelijk centraal.

Als je meer wil weten (adresjes, ...), mail maar: bert.verbiest@student.groept.be

Greetz,
Bert

If you try to eradicate nature, in time she will silently rise up and confound your foolish arrogance

PS in mende kan je wel zeer goede en goedkope mtb's huren, en idd, het 'vakantiegevoel' is groter in de cevennes
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan