Chestpack


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi, luitjes,

Onlangs heb ik van Pjotr een chestpack mogen ontvangen. Vorig weekend heb ik deze tijdens een [a href="http://www.pbase.com/hyz/herfst&page=all"]wandeling in de Ardennen[/a] mooi kunnen uittesten. Mijn ervaringen wil ik jullie niet onthouden :)

De montage. Ik heb in het fotoalbum [a href="http://www.hiking-site.nl/fotoalbums/showphoto.php?photo=3608&sort=1&size=medium&cat=3150"]foto's gezet van de montage[/a]. Deze heb ik gister en vandaag nog wat verder uitgewerkt. Aan de bovenzijde zit nu een spanband. Deze trekt via een schuifgesp de chestpack naar een gesp die in de spanband van schouderband naar topvak loopt. Aan de onderzijde zitten twee lussen nu vast in de heupgordel.

De reden van de spanband aan de bovenzijde is dat een karabiner weinig speling geeft. Thuis had ik een karabiner bedacht ter hoogte van de bovenkant van de schouderband, tijdens het wandelen snel veranderd naar het borstbandje. Dit is ook wel afhankelijk van wat je in de chestpack stopt, hoe vol die zit.

De montage van de spanband geeft wel een probleempje. Op de foto's kan je twee oplossingen terug zien. De paarse band zit via een D-ring bevestigd, de zwarte via een schuifgesp. Als deze wordt meegenaaid, krijg je een erg gemakkelijke bevestiging. Voor mensen die toch een karabiner willen gebruiken, schuif je deze gesp gewoon naar achter.

Het gebruik is geweldig! Er zit veel ruimte in. Hij zit ook niet in de weg, dit had ik wel een beetje verwacht. Zelfs mijn camera (niet de kleinste), past er erg goed in. Alleen moet je bij het eruit pakken goed opletten dat de rest niet meekomt.

Al met al een erg goede uitvinding. Ik hoop dat ie ooit echt in productie gaat, en dat Peter zijn kosten er snel uit haalt. Het is het geld zeker waard! Bedenkers&Radical bedankt!

grtz
Henk
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Henk,

Leuk om je ervaringen met de chestpack te lezen, altijd leuk om te weten wat andere doen!

Maar je zegt dat de chestpack niet in de weg zit, betekent dat je gewoon (vrijwel) volledig vrij zicht hebt op je voeten? En hoeveel weegt de chestpack (inclusief bevestiging) eigenlijk? En hoeveel kun je er qua gewicht in kwijt, is het comfortabel als je de pack flink vol stopt met apparatuur, eten, enz.? Ben wel benieuwd eigenlijk, het zou wel eens een goede aanvullig vormen!

Groeten,
Marc

Vraagt zich af:
"The Ray-Way; is dat de weg?"
 
>Maar je zegt dat de chestpack niet in de weg zit, betekent dat
>je gewoon (vrijwel) volledig vrij zicht hebt op je voeten?

De chestpack is een heel dun zakje. Dus als je je voeten niet meer ziet is er vrees ik iets anders aan de hand :)

>hoeveel weegt de chestpack (inclusief bevestiging) eigenlijk?

146 gram. En dat is bij mij inclusief: spanband+schuifgesp+karabinertje+fluitje+ritsrunnertouwtje

>En hoeveel kun je er qua gewicht in kwijt, is het comfortabel
>als je de pack flink vol stopt met apparatuur, eten, enz.?

De inhoud is ±3.5 liter (toen begon ie te lekken :)). Mijn camera weegt ruim 600 gram, en dat gewicht merk je totaal niet.

Je moet hem maar eens in het echie zien!

grtz
Henk
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan