Chili : Torres del Paine


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
B

bart_w

Guest
Heeft er iemand ervaring met trekking in Torres Del Paine in het begin van oktober
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

He Bart,

Gaaf gebied, Torres del Paine. Wij zijn er in januari geweest. Wat wil je precies weten?

Groetsels
Petra
 
Petra,

Alle info is welkom (trouwens over heel Chili - gaan van 17/9 tem 15/10).

Hebben jullie gecampeerd of gebruikt gemaakt van de refugio's ?

Oktober is naar het schijnt niet ideale moment, dus specifieke info over deze periode is natuurlijk ook welkom.

Bart
 
He Bart,

Wij hebben een maand lang rondgetrokken in verschillende gebieden, maar veruit het langst in Torres. Wij hebben overal (met uitzondering van Buenos Aires) gekampeerd. Zelfs in Ushuaia, of misschien juist, want daar is een mega mooie camping met een idem mega uitzicht... :)

Wildkamperen is niet toegestaan en gezien de kwestbaarheid van de vegatatie ter plekke ook niet 'stiekum' aan te bevelen. In Torres kun je bij elke refugio je tent opzetten. Tevens zijn er nog aparte 'campings', dat houdt in dat je op een aangegeven plaats je tent mag opzetten en er geen faciliteiten zijn op een poepdoos na.

Wij hadden voor 14 dagen voer in de rugzak zitten, omdat er in de Lonely Planet stond dat je ter plekke niet in de refugio's kon eten. Dat is dus niet waar, je kunt er prima eten en ik denk dat het in de periode waarin jij gaat helemaal niet druk is. Wel ff de moeite om te informeren of de refugio's uberhaupt open zijn dan. De refugio van de Grey-gletcher heeft zelfs een eigen webpage meen ik me te herinneren. Kwestie van ff google-en ;) . Denk dat je via hun wel de nodige info kunt krijgen.

Anyway, veel plezier daaro!
Groetsels
Petra
 
Om Torres del Paine te bezoeken neem je in oktober een groot risico: Waarschijnlijk kom je er niet in vanwege sneeuw. Het seizoen begint half december. Niet aan beginnen, zonde van de tijd om er te komen.

Jaap
(die meer redenen heeft om T del P af te raden, maar die niet te vaak wil herhalen)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan