Citroen Thee


Status
Niet open voor verdere reacties.
Dag mensen,

Ooit heb ik eens bij de beklimming van de Monta Rosa een citroenthee meegekregen uit de hut die eigenlijk niet smaakte x( Toch hoor je heel vaak dat er citroenthee gedronken wordt in de bergen, waarom?

Indien dit goed voor de mensheid is, wat is dan het beste recept? Ik geloof dat er bij die thee van mij kilo's suiker inzat.

Ciao
 
Waarschijnlijk zal de citroensmaak niet zozeer belangrijk zijn, maar het feit dát er smaak aan zit... :)

Water bij berghutten komt vaak van de gletscher of uit smeltsneeuw, en smaakt soms erg muf. Om de aandacht af te leiden is smaakjesthee een redelijke oplossing.
Suiker opgelost in thee is in ieder geval prima brandstof voor een lange trip (zoals de monte Rosa)
Zelf ben ik trouwens erg dol van chocolademelk 's morgens bij het ontbijt. Ik kan me een voor huttenbegrippen zeer copieus (en rustig) ontbijtje herinneren in de Refugio Angel Orus... :9

Groet, Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan