Citylink, bussen in Schotland.

  • Onderwerp starter Kris Laevaert
  • Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
K

Kris Laevaert

Guest
Via Citylink zelf geraak ik niet aan informatie. Zo maar proberen dus.
Vragen:
Moet je busreizen op voorhand vastleggen,reserveren dus? Zo ja, hoe leg je dat het best aan boord vanuit het buitenland?
Hoe kom je aan een 'discount kaart'?

De eerst volgende zomer wil ik op z'n minst de volgende trajecten bussen:
Ayr- Glasgow, Glasgow- Fort William, Ullapool- Inverness, Inverness-Glasgow, Glasgow- Ayr.

Wie heeft ervaring met deze busmaatschappij en wet de antwoorden op bovenstaande vragen?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi,

Mijn ervaring met CityLink is enigzins belegen. Misschien moet je ze zelf eens bellen. Of andere optie je vraag stellen op een Brits forum http://www.ramblers.org.uk/forum/

Voor Knoydart moet je misschien een beroep doen op de Postbus, die naast de post ook mensen vervoert. Je kunt van Mallaig (goed bereikbaar met trein en bus) met de boot naar Knoydart als je er aan de oostkant uitloopt, kun je vanaf Kinloch Hourn met de postbus weer verder: http://www.royalmail.com/portal/rm/content1?catId=400130&mediaId=500084

Groet Ron
Beheerder Buitensport-Schotland.nl
 
Een paar jaar geleden heb ik wat van deze trajecten, en anderen, afgelegd met de citylink. We hebben 1 a 2 dagen van te voren gereserveerd. De bussen zaten behoorlijk vol altijd. Was een prima manier van reizen!

grtz
Henk
 
Heb zelf een paar jaar geleden rondgereisd door Schotland en gebruik gemaakt van de bussen in Schotland.
De lange afstanden (van Inverness naar Stirling bijv.) moesten we inderdaad boeken, maar die hebben we daar gewoon op het busstation geboekt. Voor de korte afstanden konden we gewoon instappen en een kaartje kopen.
Bussen zijn er best wel druk en sommige rijden maar eens per dag, maar verder wel een goed vervoermiddel.
 
Vorig jaar in april wat heen en weer gereden tussen Edinburg, Invernes, Fort William en Glasgow. Meestal de dag vooraf een kaartje gekocht (reserveren dus) maar de bus zat bijna nooit vol. Het zal ook van de periode en de dag waarop je reist afhangen. Verder prima vervoermiddel in Schotland.

Martijn
 
Zelf heb ik vorig jaar mijn eerste ervaring gehad met de citylink bussen in Schotland nadat ik de WHW heb gelopen.

We hebben destijds niet gereserveerd maar gewoon in de bus betaald voor zitplaatsen. De bus was wel goed gevuld met medereizigers naar Glasgow maar het ging makkelijk.
Er reden meerdere bussen op die dag dus het maakte voor ons niet zozeer uit of we op een volgende bus moesten wachten, vandaar.
 
Nog vergeten te vermelden; we reisden in de 2e week van juli.
 
In de zomer van 2002 een aantal keren met deze busmaatschappij gereisd. Toen hebben we nooit hoeven reserveren, konden gewoon instappen. Het gaat hierbij wel om betrekkelijk korte trajecten (Inverness - Drumnadrochit en Slichagan (Skye) - Kyle of Lochalsh).
We hadden overigens korting met onze CJP-pas. Ik weet niet of dat nog zo is, maar dat kun je nagaan op wwww.cjp.nl en dan buitenland / reizen.

Veel plezier, geniet van het mooie Schotland! (En koop in Schotland Midge-repellent als je in de zomer gaat.)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan