Climashield Apex icm bepakking

Beste mede-hikers,

In hoeverre is Climashield (Apex) eigenlijk te gebruiken als midlayer voor tijdens het wandelen met bepakking? Ik lees dat het min of meer 'loft'. Is het gebruik van een rugzak tijdens het dragen van een Climashield vest funest voor de levensduur van de isolatie of valt het wel mee?
Alvast bedankt,
Koen
 
TNF maakt een climashield slaapzak... dan lig je ook met je volle gewicht 8 uur lang op de loft van climashield.. Ik vermoed dat het er wel mee zal vallen.
 
Volgens mij zit het ook in mijn mld quilt. Ik ben voorzichtig met stouwen maar ik weet niet of dit terecht is.

Overigens is liggen op een laag heel anders de de belasting van een rugzak, denk ik. Relatief veel gewicht op een klein oppervlak en de continue beweging, zij het maar weinig
 
Het constante schuiven van de rugzak was inderdaad mijn grootste zorg. Ik heb maar een mailtje naar Cumulus gestuurd ivm hun Climashield pullover. Daarbij direct gevraagd of er een Climalite zonder capuchon mogelijk is:
Reactie Cumulus:
I definitely recommend using it with a backpack. It has a strengthened durability in the areas where backpack touches the shoulders. I don't think that backpack can reduce the loft in a noticeable way, compared to other areas.

Hoodless Climalite Pullover is not available at the moment. The next version of it won't have a hood but I can't already tell when it will be in our offer.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan