Cocktailprikkers bij de Laser Ultra 1

Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Jeetje ben ik een tijdje aan het afkicken dan mis ik dit geweldig draadje!

Kleine bijdrage: De Rutacolura Sorex stakes zijn ook in korte versies te verkrijgen. Ik heb meestal een mix van lange en korte bij me. De lange voor de belangrijke kardinale punten en de korte voor de bijpunten. Ja ze zijn lang maar darom ook redelijk goed toepasbaar in bijvoorbeeld zachte bosgrond waar je nauwelijks grip hebt.
Het zijn mijn favorieten in ieder geval
 
Enne Marla als je nog van je Sorex stakes af wil. Ik heb er nooit genoeg (iedere tent een eigen set, is het doel)

Nee natúúrlijk niet! Als Gear Junk wil ik ze uiteraard wel houden ;)
De verklaring waarom ik ze tot nu toe niet in mijn hart heb gesloten, is dat ik niet zo vaak in zachte bosgrond kampeer, maar eerder op rotsachtig terrein. Toch maar eens uitproberen omdat ik volgend jaar waarschijnlijk meer in bos kampeer dan normaal.

Nog wat 'haringporno' voor liefhebbers:


Marla
 
Oh nee, Marla, nu heb ik net bij Trekking-Lite diezelfde haringen besteld. Ik was wel gecharmeerd van de 1 gram per haring.... Nou scheelt het dat ik per tocht kan kijken welke haringen ik mee neem. En van plan ben veel te gaan wildkamperen in bosgebieden. Ik hoop dat ze het houden
 
Zo zie je maar weer: altijd éérst de Hiking-Site lezen ;)

Ik zou zeker wat stevigers meenemen. Als ik de ervaringen Babelfish zie moeten dat voor bosgrond dus de Sorex van Ruta Locura worden.

Marla
 
Ik heb nog een berg haringen in bestelling staan. De test wordt nog uitgebreid dus...
Toevallig nu ook Sorex stakes (kort en lang) in de bestelling staan? Ben wel benieuwd naar de testresultaten namelijk. Ik heb een groot vertrouwen in ze zolang de scheerlijn of afspanpunt maar op +/- 90 graden staat ten opzicht van de haring.
 
Oef de Ali versie 5 dollar pers stuk is wel nog flink aan de prijs voor Ali... en 11,5 gram voor 17,5 cm vind ik wel aan het gewicht. Maar ik lees stalen punt en dop. Bij Rutalocura is dat volgens mij alu. Hence, al een gedeelte van het gewichtsverschil. Verder zit de lengte tussen de korte en lange versie van Rutalocura in. Ook niet echt handig want die lange jongens zijn echt fijn in zachte grond, de korte doen het daar minder maar dat is niet erg voor minder belangrijke afspanpunten.

Bij Rutalocura betaal je thans 15 dollar voor 4 lange jongens. Maar oke dat is exclusief verzendkosten die daar wel duurder zijn dan bij Ali. En als je er veel tegelijk besteld heb je hoger risico op BTW en douane kosten.

Ik bestel meestal bij Rutalocura een setje lang en kort om zo beneden de BTW en importheffingsgrens te blijven (verzendkosten tellen niet mee)
 
Klopt, maar ik kon het niet laten deze niet te bestellen :rolleyes:
Wat bedoel je dat je m'n bestelling ziet staan?
 
Ik heb mijn carbon fiber pennen binnen, was erg vlot geleverd dit keer.
Het weegt niet veel en het voelt degelijk aan. In januari ga ik ze op de proef stellen.
De touwtjes die eraan zijn geknoopt begrijp ik niet zo. maar misschien kom ik er nog achter?
 

Bijlagen

  • IMG_9349.jpg
    IMG_9349.jpg
    574,2 KB · Weergaven: 119
Die zijn apart! Vierkant en waarschijnlijk massief carbon ergo niet hol. Die touwtjes zijn om ze uit de grond te trekken. Je hebt geen grip op die dingen.

Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
 
Klopt. Massief en erg degelijk. Ik heb zelf een voorkeur voor de versie met de haak. De scheerlijn heeft veel meer grip, en de haring is makkelijker in en uit de grond te krijgen.

Ik heb nog een aantal andere haringen binnen. En zelf nog wat geknutseld. Als ik zin en tijd heb ga ik ze testen.
 
Ik had laatst naar Schotland een berg haringen mee om te testen in de sneeuw, maar het is er helaas niet van gekomen. Zou er in België genoeg sneeuw liggen voor een test?

Ik had trouwens te weinig sneeuw haringen mee, dus heb de reservestokdelen gebruikt als haring. Dat werkte uitstekend! Uiteraard wel horizontaal ingegraven. Ik vermoed dus dat sneeuwharingen wel eens veel lichter kunnen zijn dan we denken...
 
Ik vermoed dus dat sneeuwharingen wel eens veel lichter kunnen zijn dan we denken...

Ik heb mensen wel eens gewoon gele electrabuis (die gele) zien gebruiken, hoewel de grijze (slagvaste) wellicht beter bestand zijn tegen diepe vorst (en niet zo snel bros worden) maar wel weer zwaarder zijn.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Die kracht is eigenlijk niet relevant vermits je een pen met iets kleinere hoek dan 45 graden in de grond steekt bijv. 40 graden. De scheerlijn wordt dan altijd helemaal naar beneden gedrukt tegen de grond aan. Wil een haring dan nog breken dan moet de wind zo sterk zijn dat de lijn door het materiaal heen getrokken wordt (en dan ervan uitgaande dat de grond de haring gewoon goed vast heeft en daar wordt uiteraard de grip in de grond van belang (meestal groter oppervlak is meer grip).
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan