Coleman Bambusa M10 slaapzak?


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Als compete leek in het kampeer- en trekking-gebeuren ben ik sinds kort bezig met de aanschaf van wat materiaal om in de toekomst er eens wat meer met de tent op uit te trekken.

Nu ben ik o.a. nog op zoek naar een slaapzak. Ik had in een campeerwinkel (niet echt een 'outdoor' zaak) wat uitleg gekregen over de Coleman Bambusa M10 slaapzak. Het leek me een vrij compacte en goedkope (rond de 100 euro) slaapzak. Wat ik daar natuurlijk niet kon uittesten was de duurzaamheid en de isolerende capaciteit.

Vandaar mijn vraag: heeft er iemand van jullie goede/slechte ervaringen met die slaapzak? Raden jullie hem aan/af. Misschien er voor alle zekerheid aan toevoegen dat ik nog niet echt een idee heb waar onze toekomstige reizen naartoe zullen gaan (onze eerstvolgende is Nieuw Zeeland, maar daar gaan we voornamelijk in hostels slapen).

Ik zou echter wel graag een slaapzak hebben waar je net iets meer kan dan op warme zomernachten in je tentje liggen, maar het hoeft er zeker geen te zijn waarmee je naar de Zuidpool trekt ;-)
Advies/tips over andere types/merken in de 100-170 euro prijsklasse zijn altijd meer dan welkom.

Alvast bedankt!

Groeten,
Dirk.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hoi Dirk,

De Coleman slaapzak ken ik niet, maar aangezien je ook info wilde over andere goedkopere slaapzakken...
Ik heb zo'n dikke 10 jaar geleden een Nomad Mistral gekocht voor Fl.169,- (type bestaat niet meer, maar is net zoiets als de hedendaagse Blazer XL).
Indertijd was-tie tot 4 graden maar na 10 jaar is-tie inderdaad meer voor de warme zomernachten; hoewel het bij 5-10 graden nog best uit te houden is. Na 10 jaar is de tijk nog altijd niet versleten en ook de rits is nog goed; ik gebruik de slaapzak nog altijd in zomers zuid Europa.
Je begrijpt, ik ben zeer te spreken over Nomad....

Groetz,
Dennis
 
Dag Dirk,

ik heb effe die slaapzak opgezocht in een catalogus. Naar het schijnt zou ie tot een temperatuur van -10 te gebruiken zijn. Maar dat is dan wel de 'extreme' waarde. Ik vermoed dat de comfort temperatuur eerder rond het vriespunt of hoger zal liggen. Dat is ook weer moeilijk te zeggen omdat dat persoonsgebonden is.

Om je een idee te geven: wij hebben een Vango1100, 1600g met een -4 comfort en -13 extreem (prijs 129eur). Daarin hadden we het dus fris in bij +5... Is het een miskoop geweest? Neen zeker niet want onze criteria waren toen anders dan nu en we hebben ze al een 2 keer gewassen + te lang in de compressiezak gehouden (maanden, shame on us). Resultaat is dat de isolatiefactor serieus naar beneden gaat. We gebruiken die spullen nog altijd zogauw de temperatuur boven de +10 gaat. Nu zouden we zonder twijfelen een donzen slaapzak kopen (we weten ook beter wat we kunnen en willen doen).

Of die Coleman een goede of een slechte slaapzak is kan ik je niet zeggen. De buitenkant is ripstop nylon dus wel behoorlijk stevig (maar je hebt goede en slechte stoffen).
Het hangt er allemaal sterk van af hoe goed je dat ding behandelt en wat je uiteindelijk wilt doen. Over de vulling kan ik je niets vertellen. Ik weet enkel dat Polarguard het dichtst de isolatiefactor van dons benadert (en dons is het beste) maar dat merk je ook wel in de prijs. Mocht je financiele criteria wat hoger zijn (x2) zou ik je zelfs een donzen slaapzak aanraden.

De factoren waar ik persoonlijk graag mee rekening hou zijn de volgende:
*buitentijk : waterafstotend, ademend, stevig
*binnentijk : ademend, prettig gevoel als je er met je handrug zachtjes over wrijft (je lijf zal continu over die binnenkant schuren), neem een stukje zijde om te vergelijken... katoen is uit den boze want dat droogt niet snel
*vulling : dons uber alles... :)
*grootte : wat meer ruimte, zelfs al is het een luizige paar cm, is altijd prettiger om in te slapen
*gewicht : we dragen die dingen in een rugzak, laag gewicht is prettiger
*temperatuurfactor : neem de comfort temperatuur en tel er 5 graden bij
*merk : eigenlijk een samenvloeisel van al de voorgaande dingen + elk merk is wel meer gespecialiseerd in iets. Neem je tijd om de dingen eens grondig uit te zoeken en heb dan geen schrik om eventueel een onbekend merk te nemen. Ik heb de neiging om de dingen eens grondig te 'bepotelen' en des noods uiteen te halen om te zien hoe stevig het in elkaar zit. Ik hou ook wel van eenvoud want eenvoudige dingen zijn meestal robuuster en degelijker (minder frullen waar een foutje in kan sluipen). Een slaapzak is meer dan een lapje stof met een vulingje.

Als je nog niet direct een slaapzak nodig hebt, koop er dan geen. De synthetische slaapzakken en de verschillende stoffen worden elk jaar wel ietsje beter. Voor de rest: informeer je vooral over de soorten vullingen en stoffen. Verschillende slaapzakken ter plaatse vergelijken en naar verschillende winkels gaan is een zeer goed idee.

Een mooie start om informatie te vinden is hier: http://www.hiking-site.nl/materialen_slaapzakken.php

Nog enige vragen?

groetjes,
Jan

PS Kan het zijn dat ik hier met eenen Vlaminck te maken heb?
 
Hallo Dennis en Jan,

Alvast bedankt voor de goeie tips. Ik ga voorlopig de kat nog wat uit de boom kijken en nog eens overal goed m'n licht opsteken. 'k Heb niet zo superdringend een slaapzak nodig dus wie weet kan ik er hier of daar nog wel eentje in promotie vinden.

Ik weet niet of ik voorlopig genoegen moet nemen met een goedkoper type en dan later eventueel iets beters (evt donzen vulling) aanschaffen, of dat ik direct die dure aanschaf moet doen (ook al omdat ik niet echt weet waar we de komende jaren naartoe trekken, 'k ben nu niet echt avontuurlijk aangelegd, maar daar moet verandering in komen ;-)).

Maar al deze tips zijn al zeker een stap in de goede richting.

Groeten,
Dirk.

PS: Jan, inderdaad je hebt hier te maken met een rasechte 'Vlaminck', die deze prachtige site met forum onlangs ontdekt heeft (en moet bekennen dat we in België geen site van dit kaliber hebben).
 
Dag Dirk,

In Belgie geen site van dit kaliber EN heel weinig treffelijke winkels. Ik woon in Gent en in een straal van 25km weet ik er maar 3 zijn waarvan er 1 eigenlijk een campeerwinkel (die ook wel juweeltjes van trekking materiaal heeft staan). Als ik dat zo bekijk in Nederland heb je in elk dorp wel iets te vinden. Ik heb de indruk dat de verscheidenheid daar ook veel groter is.

groetjes,
Jan
 
Beste Jan en Dirk,

Wij klagen ook dat het in andere landen (bv. in Duitsland) beter is.
Het gras is bij de buren altijd groener....

Groetz,
Dennis
- een 'ollander -
 
Hallo Dirk,

Ikzelf heb een Coleman Bambusa zonder verdere toevoeging. Deze slaapzak weegt slechts 900 gram en gaat tot 0°C (Dat heb ik trouwens weleens gedaan, maar daar wordt je niet vrolijk van :)).

Hoe dan ook, over de slaapzak ben ik zeer tevreden. Ik heb hem nu 4 jaar en heb er al vaak in geslapen en hem regelmatig in de wasmachine gewassen. De ritssluiting is nog prima in orde en hoewel ik hem altijd opprop in de zak is er nog nergens stiksel los. D'r is alleen een keer Bacardi Breezer overheen gegaan, en dat krijg je er niet meer uit...

Voor het noorden neem ik overigens de Ajungilak winter compact mee. Die's bij 0° wel heerlijk warm.

Groetjes, Remco de Bode.
 
hi
Ik heb zelf een Wilsa sport slaapzak, gekocht in de Disport in Gent. Het is een dunnen slaapzak, comfortabel (vvor mij) tot ongeveer 5 graden (want ik gebruik er nog een lakenzak in). Hij is erg licht, ik denk maar 600 gram en erg compact mee te nemen. Voor de tussenseizoenen erg fijn dus.
Even over buitensportzaken in Gent.
De Disport in de Zonnestraat heeft in bepaalde productgroepen een heel erg goed aanbod. Bijvoorbeel Lowe Alpine rugzakken, accessoires, kleding. En ook goedkoop, mijn Liberty rugzak kostte in '96 7000 BEF (150€), Triple Point jacks vanaf 150 € voor de zomermodellen, tijdens de sportkoopjes Aleutian jacks en truien te koop voor 50€ ipv 75€.
Toen ik nog in Gent woonde ging ik elke week even kijken naar buitenkansjes, nu rij ik er lang als ik bij vrienden op bezoek ga.
Je moet wel zelf weten wat je wilt hebben, het advies is niet zo kundig. (hangt natuurlijk van de verkopers af)
 
Vervolg op voorgaand bericht:
Avventura, mooie merken, kundig personeel maar erg duur. Mijn rugzak kostte daar 10.000 BEF, en daar koop je in de Disport het Lowe Alpine topmodel voor.Maar zeker gaan kijken en ze hebben echt een goped assortiment.

Kampino (kortrijksepoortstraat) goede merken, veel accessoires, maar ik ben niet onder de indruk van de zakenkennis van hun personeel.

... In Gentbrugge (Brusselsesteenweg) klein winkeltje, goede merken, goed advies, maar daardoor natuurlijk wel duurder.

AS Adventure, vooral een modewinkel, maar ook op outdoorgebied erg goed. Geen diep assortiment, maar echt een aanrader. Elke keer als ik er binnenloop (in die van kortrijk) kom ik met iets naar buiten.Goede aanbiedingen en de uitverkoop was geweldig voor mij.

Kampeerwinkel in de buurt van Mariakerke.je moet weten wat je nodig hebt, maar altijd de moeite om langs te lopen.
 
Dag Dirk,

Avventura is niet perse duur. Ze hebben vooral dure dingen en dat is het verschil. De service en vriendelijkheid in Avventure is heel goed.
AS Adventure valt bij mij buiten categorie wegens heel duur.
Den Disport nog net op 't randje. De laatste tijd is hun aanbod slaapzakken en outdoor materiaal bedroevend te noemen (da's mijn mening althans). Eigenlijk is het meer een algemene sportwinkel.
Tiens, Kampino is me nog nooit opgevallen en ik kom heel regelmatig langs daar. Nu ja, als ik het zo hoor is dat ook niet de moeite.
Die kampeerwinkel in de buurt van Mariakerke is Camping Relax. Hebben we ontdekt omdat ze daar Joutsen slaapzakken hebben. Zeker de moeite om eens langs te lopen want ze hebben meer en meer heel goed materiaal (naast Bever de enigste plaats waar ik een Katadyn Combi kon vinden, GPS-en, Letherman,...). Je moet inderdaad wel weten wat je nodig hebt. Er werkt een jonge gast die er toch behoorlijk wat van kent (hij gaat zelf regelmatig trekken). Ze hebben daar ook een heel assortiment goedkopere synthetische slaapzakken (waaronder de Coleman Bambusa reeks).

Om even terug te komen op die Coleman om niet te veel off topic te komen. Als ik op de specs (prijs, gewicht, isolatie) moet afgaan heb ik niets gevonden dat in de buurt komt.

groetjes,
Jan
 
Goh, ik wist niet dat we er ook eentje hadden. Wel een mooie site zeg. Zeker een geduchte concurentie voor deze site... :D Alleen spijtig dat ze een foutje gemaakt hebben in de titel van de site.

Jan
 
Hallo iedereen,

Nogmaals bedankt om zo talrijk op deze thread te reageren.

Ik weet niet of we in België echt achtergesteld zijn op gebied van outdoorwinkels, gezien ik er in Nederland nog nooit naar gezocht heb (moet ik echter dringend es doen, ik woon in Sint-Niklaas en da's dicht bij de grens).

'k Heb de laatste tijd samen met m'n vriendin al heel wat buitensportzaken bezocht en om eerlijk te zijn kan ik niet direct héél grote prijsverschillen op bepaalde artikelen vinden (Therm-A-rest heeft bvb vaste prijzen, Jack Wolfskin ook, en 'k denk dat er zo nog heel wat zijn)...

Inderdaad, in 't Gentse zijn we niet echt verwend op het gebied van het aantal winkels, maar uiteindelijk is Antwerpen nu ook niet zo ver en daar hebben ze bvb de Kampeerder (vind ik persoonlijk wel een goeie, met groot aanbod en deskundig advies, voor zover ik daarover kan oordelen). M'n rugzak heb ik gekocht in Horizon Buitensport, een kleine zaak in Sint-Niklaas, met een vrij beperkt maar degelijk aanbod.

O ja, die Coleman Bambusa werd me trouwens aangeraden bij Camping Relax in Mariakerke. Het waren wel de laatste exemplaren (er kwamen volgens de verkoper geen nieuwe meer binnen) dus wellicht ga ik een andere winkel moeten zoeken als ik hem zou aanschaffen (ben er evenwel nog steeds niet uit).

Groeten,
Dirk (topicstarter, want blijkbaar ben ik hier niet de enige die zo noemt ;-))
 
Dirk,

ge woont in Sint-Niklaas? Awel, steek dan de E17 over en ga naar Hamme naar De Berghut (www.berghut.be), da's vlak bij uw deur. Daar zijn ze wat meer gespecialiseerd in outdoor en (vooral) bergsport. Die mensen kunnen je ook wel helpen.
Qua prijzen zijn ze het laagste wat ik gevonden heb maar niet voor alles (kookmateriaal was wat duurder en dat aanbod was ook niet zo supper). Maar inderdaad, de prijzen verschillen niet zo hard tussen al de verschillende winkels. Leuk aan de Berghut is dat je een aankoopbon krijgt ter waarde van 10% van je aankoop (die je eventueel direct kan gebruiken door je aankoop op te splitsen). TNF spullen zijn ook meestal overal hetzelfde.

groetjes,
Jan
 
Hoi,

Ik heb 't eerder gepost onder 'nomad slaapzak'. In Gouda ligt een TNF Blue Kazoo voor 100 Euro wegens opheffingssale! Weet niet offie er nog ligt, maar t is de moeite waard om te informeren?
H&S Sport Gouda
Markt nr. weet ik niet....

Succes!

Petra
 
Jan,

Over de Berghut had ik ook al goede dingen gehoord, maar het is er me (om onbegrijpelijke redenen want héél dichtbij) nog niet van gekomen om er eens langs te gaan. Zal ik zeker een van de komende dagen eens doen. Alvast bedankt.

Groeten,
Dirk.
 
Hallo Petra,

Lijkt me inderdaad wel een koopje, maar 't is wel jammer dat Gouda voor mij net iets te ver is om er nog voordeel uit te halen.
Toch bedankt voor de tip.

Groeten,
Dirk.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


't weekend volgende week zitten we in Gouda om daar wat mensjes te gaan ambeteren. Normaal gezien zouden we effe die winkel binnen lopen. Als je wilt kan ik dan es zien of ze die slaapzak nog hebben en dan eventueel meebrengen. Ik garandeer niks want 't kan zijn dat we er niet geraken. Als je geinteresseerd bent stuur me dan je telefoon nummer effe door via email en dan bel ik wel als ik in die winkel zit.

groetjes,
Jan
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan