coleman brander multi-fuel stove model 550B


Status
Niet open voor verdere reacties.
Vraagje: ik heb mijn brander uit dienst(landmacht) maar nog nooit gebruikt wie heeft er ervaringen met dit model???


Groetjes debbie
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Mijn vraag is hij handig in gebruik of vind je het een meegesleep en adviseer je me om wat anders te kopen???

groetjes Debbie
 
OK,
Ik zal wat vertellen over mijn ervaringen met de Peak 1 (en met mij vele andere). De 550B is niet een van de lichtste branders, dat is ook de reden waarom ik er momenteel geen gebruik meer van maak. Je krijgt er echter wel een heel betrouwbare brander voor terug. Het geheel staat stevig op de grond, de pan blijft goed op de steunen staan en de tank zit vast. Het gewicht is overigens wel wat naar beneden gegaan in vergelijking tot de oudere 550 modellen. De brander brand op wasbenzine, Colemanfuel, Kookpunts bezine en ongelode automenzine. Met de bijgeleverde kerosin generator kun je ook op petroleum stoken. De sproeier generatoren van Coleman maken het mogelijk om het systeem zowel vol te laten branden als op de sluimerstand te zetten. Sommige mensen klagen over de slechte prestaties tijdens koud weer. Heb ik nog nooit last van gehad. In koude omstandigheden is het bij deze brander beter om gebruik te maken van benzine inplaats van petroleum. Wanneer de brander niet meteen aangaat kun je de generator licht voorverwarmen. Let er wel op dat je altijd zoveel moeglijk zuivere brandstoffen stookt (geldt overigens voor alle (multi-)fuel branders). Een verstopte Coleman generator is moeilijk zelf schoon te maken en vaak leidt het tot vervanging. Het is mogelijk om generatoren te wisselen in het veld maar op dit punt is de 550 niet de meest gebruiksvriendelijke.

Voor de meeste buitensporters si dit een prima brander de enige echte omstandigheden waarbij ik niet voor de brander zou kiezen zijn:
? Wanneer gewicht een belangrijke rol gaat spelen
? Wanneer er alleen relatief vuile brandstoffen voorhanden zijn
? Wanneer je erg veel warmteproductie verlangt (erg koud weer, veel sneeuw smelten)

Mijn eindoordeel: prima brander, je hebt hem al, geen reden een andere te kopen. Veel plezier ermee.
 
Die van een vriend van mij is van de zomer ontploft. Gelukkig had hij een leren jack aan anders had hij in de fik gestaan. Geem reactie van coleman!

Grt, M.
 
Ontploft!!!

Dat hoor niet vaak meer tegenwoordig. Meest voorkomende reden hiervoor zijn oververhitting van de tank al dan niet gecombineerd met slecht onderhoude afsluitringen. Bij de Coleman moet je hier deste meer op letten omdat de tank vast zit onder de branderkop. Wanneer het buiten warm is en er een dicht hittescherm rond de tank staat kan deze snel oververhit raken.

Toch een goede brander die Coleman

Groet

Marc
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan