Coleman fuel in Noorwegen?


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,
In januari a.s. ga ik naar Lillehamar om te gaan winterkamperen. Ik heb al enige zaken in Lillehamar en omstreken gedbeld en gemaild, maar niemand schijnt me aan Coleman fuel te kunnen helpen. Zijn er onder jullie mensen die ervaring hebben met het verkrijgen van die brandstof in Noorwegen?

Mvg, Marc
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hoi Marc,

Welke brander heb je en waarom perse coleman fuel? Ok, het is een schonere brandstof, maar ik neem aan dat je brander ook overweg kan met euro loodvrij en dat je dat daar gewoon aan de pomp/tankstation kunt krijgen... Een andere optie die het overwegen waard is, is om wasbenzine te gebruiken als brandstof.

Grtz,
John
 
Ha John,
Prima oplossing, maar hoe heet wasbenzine in het noors....? Ik heb een msr dragonfly en een simmerlite. Ze gaan echt allebei mee. Het is me al een paar keer gebeurd dat ik een tocht moest afbreken door branderproblemen. Om het gewicht, 250 gr. op en eindegewicht van 25-30 kg. hoef ik het niet te laten. De drfly vreet alles dat is waar, maar de simmerlite alleen wasb/coleman.

In ieder geval bedankt.

Marc
 
>Ha John,
>Prima oplossing, maar hoe heet wasbenzine in het noors....?
rinsebenzin (of hoe je t ook al weer schrijft...)

Maar er zijn volgens mij al meerdere draadjes over dit onderwerp gehouden, dus misschien dat de zoek functie je kan helpen...

groetjes,
timo
 
Hi Marc,

Ik heb geen ervaring met de Coleman fuel, maar ben wel diverse keren in Scandinavie (en ook Noorwegen) wezen winterkamperen.

Ik weet niet wat jij voor brander hebt, maar ik heb mijn brander (Coleman Peak1 en later Primus Omnifeul toen mijn peak1 door de Douane uit de bagage is gevist)al die jaren op Euro95 laten branden. Dit ging prima. Benzine is bij elke benzinepomp te krijgen (tip, neem een goedkoop trechtertje van de gamma mee en gooi deze aan het begin van de trip, na vullen van branders en flessen uiteraard, weg).
na 7 jaar heb ik ooit eens de generator van de peak1 vervangen. De primus doet al drie jaar zijn best zonder bijzonder onderhoud.

groetjes, Jaap
 
Het contactpunt van Coleman voor Noorwegen zit in Breda.
Zie dit linkje naar algemene site: http://www.coleman-eur.com

Specifieke contactinfo:
Norway
Coleman Nordic Office
Minervum 7168
4817 ZN Breda
The Netherlands
Phone: ++31 76 572 85 00
Fax: ++31 76 571 10 14
E-mail: info@coleman.nl

Een belletje of mailtje en ze kunnen je waarschijnlijk alles vertellen, althans dat hoop ik.

Maar zoals hierboven door meerdere mensen al gezegd. Euro loodvrij werkt net zo goed.

Succes en plezier in Noorwegen.

Robbert.
 
Schone benzine kan je in Noorwegen gewoon in buitensportzaken krijgen; in ieder geval in Oslo zit er één in het centrum die het verkoopt. In Lillehammer vast ook wel. En if all else fails: ga gewoon naar het dichtsbijzijnde tankstation en gooi er loodvrije autobenzine in!
 
>>Prima oplossing, maar hoe heet wasbenzine in het noors....?

Wasbenzine in het noors = white sprit.

Renset bensin is wel te koop in diverse sportwinkels, maar kost ca. kr. 70 per liter.

Linda
 
Hi Marc,


Misschien heb je hier wat aan: Optimus uit Schweden is dit jaar begonnen met de verkoop en distributie van eigen schone benzine brandstof, meer speciaal gericht op (extreem) winterkamperen onder de naam Optimus Artic Fuel. Dit is volledig vergelijkbaar (zelf nog iets betere) als Coleman fuel.

Zie: http://w2.optimus.se/index.php?id=66

Deze brandstof wordt in Noorwegen geproduceerd en het zou kunnen zijn dat inmiddels de Noorse dealers zijn voorzien van dit nieuwe product.
Op de site van Optimus vindt je ook naam en contact gegevens van Noorse distributeur, die kan je vast verder helpen.

Een andere mogelijkheid is "4-takts alkylatbensin", schone benzine zonder toevoegingen, die gebruikt wordt in 4-takt bosbouw en tuinmachines. Redelijk verkijgbaar op platteland, bij bos- tuin landbouw winkels (landhandel) (dit is NIET hetzelfde als 2-takt mengsmering, zoals gebruikt in bosmaaiers en kettingzagen)

Probeer zomin mogelijk autobenzine te gebruiken. Autobenzine , ook de loodvrije, zit tjokvol zeer giftige toevoegingen, zeer kankerverwekkend en vaak al opname door contact met de huid.


Succes

Rolf
 
Ha, off topic.

>Probeer zomin mogelijk autobenzine te gebruiken. Autobenzine ,
>ook de loodvrije, zit tjokvol zeer giftige toevoegingen, zeer
>kankerverwekkend en vaak al opname door contact met de huid.

Dit is een argument wat ik veel hoor in diverse discussies. Ik kan me ook best voorstellen dat benzine niet gezond is, maar zou je dit nu echt merken als je een week per jaar 2xdag gebruik maakt van een benzine brander? Ofwel staat dit gelijk met een heel jaar tanken aan de pomp, 4x per jaar kwasten schoonmaken, elke dag in de file staan, etc?
Ben benieuwd naar de onderbouwing.


groeten, Jaap
 
Alle betrokkenen: Bedankt! Zoveel reacties had ik niet verwacht. Ben nieuw op dit forum, maar dit is het betere werk. Als ik er nu niet uitkom....

Groeten,

Marc
 
Hi Jaap,

Dit is m.i. inderdaad niet zo de plaats voor een discussie over de gezondheidseffecten van autobrandstoffen. En zoals met zoveel kankerverwekkende zaken is het de vraag hoe groot het risico is, als je maar een klein beetje etc.etc. vul de discussie verder maar in.

Ik kies ervoor om het gebruik van autobrandstoffen (benzine EN Diesel) zoveel mogelijk te vermijden. Ik sluit me hierbij aan bij adviezen van fabrikanten van branders en andere professionele outdoor gebruikers. En in een lange historie van gebruik van Benzine Petroleum en multifuel branders heb ik het nog nooit nodig gevonden om dat wel te doen. Er zijn meer dan genoeg alternatieven zonder additieven, en dus zonder roet, verstopping afdichtingsproblemen en ook met aanzienlijk lagere gezondheidsrisico's.

Verder moet iedereen zelf maar een keuze maken.

MVG

Rolf
 
Als je toch loodvrij in je brander gooit, doe het dan bij voorkeur eerst door een filter. Je haalt dan sommige viezigheid en water eruit.

Enne, benzine niet als handlotion gebruiken :)

Wasbenzine brand trouwens een stuk slechter dan colemanfuel...

grtz
henk
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan