Coleman Nashoba, expeditie-proof?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Mensen,

Bij een grote kampeersupermarkt in de achterhoek vond ik de Coleman Nashoba, een expeditie tentje van dit merk. Nu maakt Coleman op zich geen extreme spulletjes, dus ik was al sceptisch over de "expeditie-proof-heid" van het ding :7 . Echter, ik heb nog nooit ergens de prijs kunnen vinden. In de catalogus van de kampeermarkt staat de Nashoba voor de superspotprijs van 200 euro, oorspronkelijke prijs 500. Dit is voor mij genoeg reden om eens serieus het aankopen van deze tent te overwegen, voor dat geld kan ik me er geen buil aan vallen. Iemand ervaring met deze tent, of er ooit iets van gehoord, gezien, of de tent in het wild mogen aanschouwen? Ik verwacht van een coleman normaal gesproken niet hetzelfde als van een bird~of lowland, hilleberg, of Haglöfs, maar als de normale prijs 500 euro is, komt dit al aardig in de buurt van de prijzen van"de "echte" jongens. (Coleman is ook een echt merk, maar een iets minder extreem imago dan voornoemde)

Specs:

NASHOBA
A technical 2 person tent designed for expeditions. Materials have been selected for maximum performance, with minimum weight. Orange siliconised flysheet provides weather protection and visibility. 3 piece carry bag allows the tent to be split up and shared between members of the expedition party: 1.9 kg/person.

• Flysheet fabric: Nylon 255T ripstop 50D, siliconised both sides, 5000 mm PU coated

• Inner tent fabric: Breathable nylon mesh panels

• Groundsheet: Nylon 190T 10000 mm lightweight PU coated

• Carry bag: 9 x 48 cm / 15 x 50 cm / 15 x 50 cm

• Headroom: 115 cm

*Weight : 3.9 kg


Hij is ook te bezichtigen op http://www.thinkmountain.com/english/store/item.asp?ITEM_ID=974&DEPARTMENT_ID=192
Deze spaanse internetwinkel verkoopt de tent voor 462 euro. Het prijsverschil is dus aanzienlijk!


Ik ben benieuwd!
Pieter
"Not all those who wander are lost" -J.R.R. Tolkien-
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

maten van de binnentent?

Heel leuk tentje! zelfde ontwerp als onze gestolen (niet door ons, maar van ons) Conquest!!
Enig idee wat de maten van de binnentent zijn? Dat kan ik nergens vinden namelijk........

Groetjes
Petra
 
RE: maten van de binnentent?

Petra,


de maten van de binnentent zijn 250 x 158. Lekker ruim met twee man dus, ruimer zelfs dan de conquest, toch? En, ook niet verkeerd: hij heeft twee ingangen, de 2 voortenten lijken heel erg op die ene ingang van de conquest. Voor een iets hoger gewicht dus een heel prima tentje dunkt mij. En zeker voor dat geld!! :D

Pieter
"Not all those who wander are lost" -J.R.R. Tolkien-
 
Condens

He Pieter,

Ziet er goed uit, lekker ruim en stevig. Alleen zie ik op de foto maar een heel kleine ventilatie-opening in de buitentent. Samen met de sneeuwflappen betekent dit waarschijnlijk wel heel veel condens.

Carl
 
RE: Condens

Daar ben ik zelf ook bang voor...

Ik heb Coleman een mail gestuurd, voor wat meer informatie. benieuwd wat die mij meer kunnen vertellen dan er in de folder en op de site staat. Overigens heeft de tent wel aan allebei de kanten zo'n ventilatie-gat, het zal vast nooit zo goed werken als het schitterende venturi principe van jullie (snif) ouwe trouwe conquest!! Coleman heeft een schitterend "weather tec" systeem, met ventilatie sleuven in de onderhoeken, bij het grondzeil. Dit zou ook goed moeten werken volgens hun.

En ach, in de winter is condens toch geen condens.... ;)

Pieter
"Not all those who wander are lost" -J.R.R. Tolkien-
 
Ik ben benieuwd of inmiddels wel iemand ervaring heeft met deze tent. Ik heb hem namelijk ook voor die prijs gezien.
Is dit een goeie aanschaf?

Marcel
 
joho,

hoe zit het met de stokken? Dat is nl. een uitermate belangrijke factor in de stormvastheid. Beroerd aluminium kan zelfs het meest stormvaste design doen zwichten voor den wind. Easton, of DAC en anders liever niet....
 
Yoho,

heb afgelopen weekend een paar nachtjes in deze oranje koepel mogen vertoeven. De ruimte is ok. Je kunt als je echt wilt met beide rugzakken in de binnentent overnachten, maar dan wordt het krapjes. De lengte van 250 cm is wat overdreven. Aan beide zijden loopt de koepel schuin af dus daar verlies je veel. Iemand van 2 meter gaat het niet echt leuk vinden.

Wat de condens betreft viel het me op dat de ventilatie beter kan. Ik moet echter wel een kanttekekening maken dat mij ervaring die van de WWH04 is waarbij je alles dicht hield om de warmte binnen te houden.

Eiegnlijk wel een leuk tentje waar je veel mee kan. Zeker zijn prijs waard die je hebt gezien.

groet
Richard
 
Ik ben 1,76 ofzo dus qua lengte zal ik niet zo'n probleem hebben.
Wat is de WWH04? Waarschijnlijk iets kouds als je alle warmte binnen wil houden. :)
Heb je ook ervaring in de tent in de zomer?

Ik zoek een tent om op de fiets mee te nemen voor in de zomer. Moet dus licht zijn en dus ook wel lekker ventileren.
Is het mogelijk te ventilatie te verbeteren door de flappen op te binden ofzo?

Ik las dat hij 3,9 kilo was.. das niet echt licht. Maar het is te doen natuurlijk. Ik wil ook niet meer dan 200 euro uitgeven aan een tent, dus kan ik niet heel erg veel eisen gaan stellen. :)

Ik had wel ergens gelezen dat de tent in drie delen is op te delen om handiger te kunnen inpakken. Maar ja... je kkan toch elke tent verdelen in stokken, haringen en doek? Ist een verkooppraatje?

Groetn,
Marcel
 
Ach ik las dat hij hem vooral in de zomer wil gebruiken. Tegen de tijd dat hij naar schotland of andere winderige plekken gaat kan hij altijd nog dergelijke goede stokken erbij kopen.
 
Hey Marcel,

Ook ik heb al enkele nachten doorgebracht in de nashoba van Pieter, en mij bevalt 'ie wel!

Om maar even te beginnen, WWH04 was de Weekend Winter Hike 2004, afgelopen weekend.

Aangezien je de tent meeneemt op de fites, is dat gewicht natuurlijk niet zo heel erg belangrijk (maar ik kan me voorstellen dat je het wel meeneemt in je keuze), en die drie delen, natuurlijk kun je elke tent in 3-en opdelen, stokken, haringen en 'zeil', maar, kun je alles dan ook nog netje opbergen in daarvoor bestemde zakjes? Van die Nashoba blijven er na het inpakken 3 compacte pakketjes over die je perfect weg kunt stoppen in je tas, of waarvan je weer 1 groot pakket kan maken.

Ventilatie: als je alle flappen naar beneden hangt en met sneeuw afdekt, tsja, dan krjg je wel de nodige condens, maargoed, je blijft ook warmer he? Als je alle flappen omhoog bindt, krijg je al een veel betere ventilatie, bovenin de binnentent zitten 'gaasstukken' die de ventilatie dan aanzienlijk verbeteren.

Anyway, dit kan ik je zo even vertellen over die tent. Ik vind het een prettige tent!

Gr,
Maarten
- Coleman Nashoba: De Vuurtoren! ;)
 
Hoi

Sinds november heb ik ook zo´n tentje. En afgelopen weekend tijdens de WWH heb ik hem eigenlijk voor het eerst goed kunnen testen. En het viel mij alles mee. Had in de tent weinig last van condens en zonder de rugzakken konden we er met z´n tweeen riant in liggen. Het gewicht is inderdaad aan de hoge kant maar als je het kunt verdelen over meedere personen is het goed te doen. Wat eventueel kan helpen is om gewoon niet alle haringen mee te nemen want dat is echt niet nodig.
Al met al kan ik zeggen dat het voor mijn manier van kamperen een tentje perfect tentje is.

groet Jan Willem
 
De vuurtoren....
kun je in ieder geval je tent makkelijk terug vinden in de sneeuw of na een hoop drank ;-)

JW
 
is de binnenruimte voldoende voor iemand die 1m95 groot is?
Iemand hier ervaring mee?
En is het gemakkelijk om de sneeuwflappen op te binden voor betere ventilatie?
thanks
 
Hoi

ik ben zelf 1.90m en dat gaat goed. Ruimte genoeg over dus volgens mij moet je met 1.95m er best in kunnen liggen.

Of die sneeuwflappen makkelijk zijn op te binden weet ik niet, maar ik vraag me af of dat echt nodig is. Er zijn volgens mij voldoende mogelijkheden om te ventileren en het tocht altijd wel wat onder die flappen door.

JW
 
RE: Coleman Nashoba:eek:ok voor warme zomermaanden?

is deze tent ook te gebruiken in de warme zomermaanden?
Ik bedoel : is er dan voldoende ventilatie? of enkel te gebruiken in
lente,herfst?
 
RE: Coleman Nashoba:eek:ok voor warme zomermaanden?

Zo een expeditietenten is eigenlijk gemaakt voor ijle of droge en koude lucht, als je ze in de zomer gebruikt ga je zeker last krijgen van condens.
 
RE: Coleman Nashoba:eek:ok voor warme zomermaanden?

Als ik er in de zomer mee op pad ben, zet ik gewoon alleen de binnentent op... De binnentent is voor een groot deel van gaas gemaakt, dus dat ventileert wel. Door de sneeuwflappen op te binden (met touwtjes) hou je aan de onderkant zo'n 5 centimeter ruimte tussen gras en onderkant doek. En mocht er in de zomer een buitje vallen, dan wordt het in elke tent klam. Ik heb van de zomer een dag en nacht binnen gezeten toen het behoorlijk regende, en ook toen hadden we niet echt last van veel condensatie.

En over die opmerking van Joeri: Easton stokken zijn net zo duur als mijn hele tentje... ik verwachtte niet voor 200 euri's ook nog eens de beste stokken erbij te krijgen. Zou ze natuurlijk wel willen...

Pieter
-best tevreden met z'n tent!-

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan