Coleman Peak One

  • Onderwerp starter Limburgse Jager
  • Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
L

Limburgse Jager

Guest
Goede lieden,

Heb een Coleman Peak One kado gehad. In de handleiding wordt gesproken over kerosine als alternatieve brandstof.

Nu lijkt me daar wat moeilijk aan te komen. Ik heb de vele discussies op deze site over brandstof ook gevolgd.
Blijft er voor mij een vraag over...................
Nu vraag ik mij af: Wat kan ik precies met die Peak One. Zou ie ook branden op gewone autobenzine zoals euro 95 of super?
En heeft iemand ervaring met wasbenzine en Peak One?

Ga deze gebruiken voor oefeningen.

Niet beter, wel anders!
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi,

Ik heb zelf nog een Peak One die ik in 1995 heb gekocht dus ik weet niet of het hedendaagse model veel veranderd is. Het 1995 model kan volgens de gebruiksaanwijzing inderdaad op benzine (euro 95) branden maar in praktijk begeeft de generator het dan op korte termijn omdat-ie volledig verstopt raakt. Vandaar dat ik er eigenlijk alleen wasbenzine in doe, dat geeft geen problemen.
Trouwens, over generator gesproken, het kan de moeite lonen om er in het buitenland eentje bij je te hebben voor het geval dat. Ik heb helaas in Frankrijk al eens ondervonden dat Coleman onderdelen helemaal niet zo makkelijk te krijg zijn...

Groetz,
Dennis
 
Bedankt tot zover!

Er zit wel een aparte generator bij voor als je de brander met andere brandstoffen dan Coleman wilt gebruiken dus ik neem aan dat het model inderdaad aangepast is. Bovendien heb ik nu dan inderdaad een extra generator bij me. Alleen moet ik dan wel ff coleman kopen.
Levert het gebruiken van wasbezine geen problemen op?
 
Heej,

Als je in de catalogus kijkt van het KPU kun je een speciale brandstoffles kopen waarin je genoeg Colemanfuel in kan doen om rond te komen met je oefening(en).

Vind je die te groot dan heeft Sigg ook brandstofflesjes van een halve liter. Wel een klein trechtertje ritselen want erg makkelijk schenken ze niet...

Duncan.
 
Ha,

Heb zelf ook een Peak One (de Apex II), en die doet het prima op wasbenzine! Het gaat er vooral om dat je een schone brandstof gebruikt, en wasbenzine is redelijk schoon, toch? (correct me if I'm wrong...)

Maar, je kunt die brander vrij snel en simpel helemaal uit elkaar halen om hem vervolgens schoon te maken. Koop evt. het repa-setje van een whisperlite, die past ook voor de coleman-branders

Eventueel probeer je het thuis even met Euro 95 ofzo, als er dan iets mis gaat heb je alles bij de hand (incl. dealers met onderdelen...).

Succes!

Maarten

- If it's stupid and it works, then it ain't stupid...
 
Hoi Maarten,

Of-tie makkelijk uit elkaar kan ligt mogelijk aan het type. De Feather's (die dingen met geintegreerd tankje, dus niet met aparte brandstoffles) valt weinig aan te sleutelen. Zo'n ding hebbik dus, en als daar de generator van kapot is helpt alleen maar vervangen. Ik weet niet hoe dat met de Apex zit?? Die bestond namelijk nog niet toen ik in '95 mijn PO kocht..

Groetjes,
Dennis
 
Dennis.

Is je snor er af?
Je ziet er zo afgrijselijk jong uit.

C.M.
D'Oude Vos.

(Laten we een Vosje gaan drinken zonder dat je een gewitte snor hebt).
 
Hoi Jager,

Ongelode benzine en wasbenzine zijn de beste keus.

Ongelood ruft wel heel erg dus als ik jouw was dan hield ik mij bij de tweede.
 
Hey Snor, ehh... :p

Die van mij, de Apex, heeft een los tankje, en valt makkelijk uit elkaar te halen. Tijdens m'n vakantie op een rustig dagje er een een paar uur voor 'vrijgemaakt', maar ik was met een kwartiertje klaar.... :) Toen m'n hangmat maar weer opgezocht...

Gr,
Maarten


- If it's stupid and it works, then it ain't stupid...
 
Goede Buitenlieden,

Mijn hartelijke dank voor alle nuttige opmerkingen. Wat betreft de opmerking van Duncan over de brandstoffles uit de KPU. Die heb ik al. Bezorging is soms tobben maar de producten zijn wel ok.
Waar dacht je dat deze brander vandaan kwam?
Heb gisteren generator verwisseld en euro 95 geprobeerd. Ging uitstekend maar het meurt inderdaad behoorlijk dus dat wordt wasbenzine voortaan.

mzl
 
Bij die van mij is de tweede generator die erbij zit voor Petroleum. Dat kan je ook teruglezen in de handleiding.

Ik kook op colemanfuel of loodvrij. Loodvrij wel altijd door een filter schenken (speciaal brandstoffilter), als je dit doet weet je gelijk waarom.

Waar bij mij de problemen zijn is het pompje, standaard zit er een rubbertje in, in de winkel verkopen ze leertjes. Pompen gaat nu erg slecht, hij "pakt" niet goed. Een beetje olie erbij helpt slechts voor korte duur. Vandaar dat ik meestal de Trangia meeneem, daar kan weinig aan kapot, en maakt ook niet zo'n herrie. Weet niet of tie het onder nul nog goed doet.

grtz
Henk
--
 
Ik heb bij Bever Rotterdam wel eens een rubbertje gehaald. Voor het branderpompje bedoel ik dus...
Ook wel eens een heel nieuw pompje, overigens, omdat dat ook kapot kan ;-)

Groetz,
Dennis
 
Hoi
Ik heb nu op twee onafhankelijke gelegenheden de peak one gebruikt bij meer dan 5 graden vorst, en ben best tevreden over de peak 1.
Hij brandt niet meteen heel goed, je zult hem goed moeten bijpompen, maar zodra hij warm is gaat alles prima.

Guido
 
Trianga werkt prima onder nul laatst nog bij -8. Alles duurt alleen wat langer. Zeker voordat ie goed brand. De spiritus moet namelijk wel warm worden.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan