Coleman Raid problemen


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Ik heb besloten een Coleman Raid te kopen voor mijn fietstocht, maar nu zit ik met het probleem dat ik hem niet in elkaar krijg.

Overal staat dat het een zeer gemakkelijke tent is en dat lijkt ook zo, maar mij is het niet gelukt. Langs de ene kant is er een gestikt gat voorzien voor de stok in de steken, maar langs de andere kant is dit niet voorzien. De plaats waar het normaal in zou moeten is gewoon volledig dicht gestikt. Is dit een fout in mijn tent of heb ik het helemaal verkeerd voor?
Omdat het normaal zo'n gemakkelijke tent is staat er nergens bij hoe je hem ineen moet steken, maar als er dan een probleem is en je weet niet als het normaal is of niet dan zit je vast.

Kan iemand me hierbij helpen?

Groeten,
Andreas.
 
Andreas, ik ken deze tent niet maar bij veel tunneltenten en ook sommige koepels is het inderdaad normaal dat de stoksleuf aan 1 kant dicht zit: stok in elkaar zetten, in het gat steken en rustig helemaal doorduwen. Als de stok er helemaal tot aan het einde in zit zou je aan de "open" kant een mechanisme moeten zien waar je het uiteinde van de stok in borgt. Dit kan een "zakje"in de stof zijn of een kunstof cupje onderaan de rand van je doek.
Als dat er allemaal zit en de stok zit op zijn plek zou de tent al vrijwel moeten staan en is het nog slechts een kwestie van in de lengte opspannen.
Succes
ROb
Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Hallo Rob,

Bij deze tent moet je de stok er niet helemaal inschuiven. De stok moet gewoon rechtstreeks onder het buitenzijl. Probleem is wel dat als je die maar aan een kant vast steekt dat die gewoon scheef gaat hangen en zoals ik al zij de andere kant waar dat de stok normaal ook in zou moeten is gewoon dichtgestikt.
Het is gewoon niet logisch om langs elke kant iets te voorzien om de stok in te steken en dan een kant dicht te stikken...
Ik denk dat ik maar eens terug naar de winkel ga ermee.
Toch bedankt;-)

Groeten,
Andreas.
 
Andreas,

Wellicht een beetje laat, maar ik heb er mijn Raid nog eens bijgepakt: in het lusje met velcro (klitteband) moet je de stok in het midden gewoon de slurf in steken. Precies tussen de twee stukken velcro (zeg maar tussen het zachte en het harde stuk), kun je de stok onder het velco doorsteken in de slurf.

Dit lijkt dicht te zijn gestikt, maar als je de velcro even samenknijpt zie je vanzelf dat deze alleen aan de buitenkant is vastgestikt en er dus een slurf onderdoor loopt. De stok er helemaal insteken en vervolgens het andere stuk velcro er overheen om af te sluiten.

Raymond
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan