coleman tent


Status
Niet open voor verdere reacties.
G

gerda

Guest
dag,

Wie heeft ervaring met een Coleman tent?
Het is al het tweede jaar dat ik steeds weer uitkom op deze tenten, maar op één of andere manier durf ik een merk als Coleman niet echt goed aan als het niet alleen over warmte gaat...

Als ik het goed uit de site (coleman-eur.com) begrijp, zijn in ieder geval alle tenten uit de Family serie gemaakt van dezelfde materialen en hebben ze dezelfde features.

Qua ruimte denk ik aan de Trispace voor 6 personen: qua indeling perfect voor een vakantie met hond, partner, (toekomstige) kids en wat chaotische troep. Vandaar geen tunnel waarbij je van slaapgedeelte rechtstreeks naar de uitgang loopt: met onze (vakantie)leefstijl kom je dan geheid veel benenbrekende troep tegen. Beter is een tentvorm met wat dode hoeken en ruime slaapruimtes te kiezen (waarom jezelf aan de omgeving aanpassen: kies die omgeving die bij jou past).
Gewicht speelt geen grote rol, hoewel ik het wel graag hanteerbaar wil houden. Tot 20 kg is dus acceptabel: De Waard, Karsten en soortgelijken vallen daarmee af.
Belangrijk is regenbestendigheid: Hollandse lentes en zachte herfsten moettie aankunnen, net als Scandinavische zomers, maar óók Zuid-Europa: ventilatie is een belangrijk punt.
Vrijheid in het kiezen van positie tov de wereld (=verschillende uitgangen, maar ook een niet-extreme lengtemaat waardoor je gedwongen wordt de tent in één bepaalde richting op te zetten) vind ik persoonlijk erg prettig.
Mijn lief heeft als voornaamste eis érgens stahoogte ('omkleden moet staand') en geen noodzaak tot kruipen.
Coleman lijkt dit allemaal verwerkt te hebben in zijn Tri- en Quadspace-tenten. Maar ja, ís het ook wat? Hoe zit het bijvoorbeeld met de stabiliteit, wind- en waterwerendheid en duurzaamheid van doek, touwen en lijnen?
Bovendien: what about de petrolkleur: is dat niet ongelooflijk warm met de zon?

Wie helpt mij verder?
groet, Gerda
 
Hoi Gerda,

Ik kan je alleen iets vertellen over de Coleman die dit jaar in 'In de kijker' heeft gestaan (http://www.hiking-site.nl/indekijker_colemanadrenaline2.php) en dan helaas ook alleen maar iets over de wind- en waterwerendheid (ik heb 'm niet lang genoeg getest om iets over de duurzaamheid te kunnen vertellen en de stabiliteit van deze tent kun je niet vergelijken met tent die jij op het oog hebt).

Over beide zaken (wind- en waterwerendheid) ben ik in elk geval dik tevreden. Één keer er een hoosbui in meegemaakt en geen centje pijn. Dat was op een hoogte van ongeveer 1500 meter en er stond tevens een fikse wind. Merkte je in de tent eigenlijk weinig van. Hij bleek staan als een huis (de scheerlijnen waren wel allemaal in gebruik) en eigenlijk gewoon lekker comfortabel de regen uit kunnen zitten.

De afwerking van deze tent vind ik bijzonder goed. Niet alleen qua materiaalverwerking, maar ook de vele features die het een fijne tent maken.

Voor grotere tenten heb ik alleen ervaring met de Tunnel Vision en Tunnel Vision Air van Eureka! (www.eurekaeurope.com). Ook erg tevreden over en trok op een camping hier in Spanje ook erg veel bekijks. Nadeel van de Vision is wellicht de lengte, waardoor je 'm inderdaad op veel kampeerplaats maar op één manier kunt opzetten (in de lengte-richting dus).

Grtx,

Raymond
 
Coleman nog steeds een goede optie, maar nu kwam ik ook Outwell tenten tegen, ongeveer vergelijkbaar: wie heeft ervaring met Outwell?
lijken ook degelijke tenten!
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan