Compeed pleisters


Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik zit met een probleem. Als ik blaren heb (niet vaak, maar toch) en ik plak een compeed pleister op de plek dan heb ik nergens meer last van.
MAARRRRRRRRRRRRRrrrrr... Als ik dan aan het einde van de dag mijn schoen en sok uit doe, blijft de pleister niet op m'n voet zitten, maar in m'n sok! Die moet ik dus vervolgens wassen met wasbenzine o.i.d. anders kan ik m'n sok wel weggooien...

Heeft iemand anders hier ervaringen mee? Of tips?

Groeten, Joris van der Bol
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Ik zal het nog EEN keer uitleggen: de PLAKKENDE kant doe je op je voet..... Geintje, sorry...:p

Geen idee hoe het komt, bij mij blijven die dingen prima zitten, bij mijn vrouw absoluut niet. Zou het iets te maken kunnen hebben met huidvetten oid?

Groets, Rob.
 
Joris..

Probeer het eens met Adhesive Knit van Spenco... Je knipt het op maat en plakt het over de compeed heen. Het voordeel tov andere pleisters is dat deze ademt, erg goed plakt maar toch makkelijk te verwijderen is. Ik gebruik het ook in plaats van gewone sporttape.

grt
:7
 
Zoals Martin al zegt, of neem Hypafix van Smith+Nephew.
Is erg dun en neemt geen extra ruimte in, in de schoen zodat je schoenen anders te klein zijn.

CM.
Peter.
 
Of sporttape eroverheen.
Maar voorkomen is beter natuurlijk.
Ik heb nog nooit blaren van het lopen gekregen,
kwestie van goede en passende sokken en schoenen denk ik.
Bij de Bever zijn ook tubes zalf te koop, die schijnen te helpen tegen blaarvorming, voor het lopen insmeren.

Chers
Frank
 
Er zijn ook mensen die sporttape preventief plakken.
Dus gewoon een laagje op plaatsen waar je blaren verwacht.

Heb dit zelf nog nooit geprobeerd. Maar ik denk dat
je wel moet zorgen dat het geheel netjes zit en dat
er geen nieuwe verveelden plaatsen voor blaren bij
komen.

Martijn..
 
Wat ik een beetje een nadeel van sporttape vind is dat het wel heel erg goed plakt. Omdat het niet ademt wordt de huid onder de tape een beetje week. Het gebeurt (bij mij) dan zomaar dat je hele lappen vel meetrekt. Met Adhesive Knit heb je dat probleem niet.

:7
martin
-heeft gelukkig hoogst zelden blaren
 
Hmmm, toch zou dat best het probleem kunnen zijn, je weet maar nooit.
Het is mij ook wel eens overkomen. Ik gebruik al jaren compeed pleisters, een enkele keer preventief, soms voor blaren en een enkele keer zelfs als wondpleister. Ooit mijn hiel aan het begin van een reis flink opengehaald aan koraal, en daar maar compeed over geplakt. Wond is keurig geheeld, zonder problemen.

Wat ik wel altijd doe is eerst de voet zo schoon en droog mogelijk maken en dan de pleister heel zorgvuldig aanbrengen. In het begin plakken ze maar matig, maar na een uurtje of zo zitten ze zo vast als een huis. Ik laat ze vaak dagen zitten, wat de meest fantastiche luchtjes geeft, maar bij mij wel goede resultaten geeft voor wat betreft genezing en draagcomfort.
Rob
 
Hallo iedereen.

Moet er nog iemand een rolletje tape van mijn werk hebben?
Laat het even weten.

En Martin, heb je ook nog steeds condens problemen in je schoenen?

CM.
Peter.
 
>... heb je ook nog steeds condens problemen in je
>schoenen?
>

Is dat een nieuw eufemisme voor kaasvoeten ??

But seriously, ik ben zelf een chronische blaren-patient, vooral op mijn kleine teen. Ik vraag me dus echt af waar dat aan kan liggen, moet ik gewoon meer eelt kweken door meer te gaan lopen (m.a.w. gaat het na een pijnlijk proces "vanzelf" over) of meer denken aan andere schoenen??
Ik kan wel preventief tapen en zo, maar ik bestrijd liever de oorzaak...
 
Hai Dennis.

het kan zijn dat de brei naad van de sok daar drukt en je blaren krijgt.
Verandering van sokken kan helpen.
Maar ja, als je al de goede sokken hebt is er een ander probleem.

CM.
Peter.
 
Heb ik ook heel lang gehad, buitenkant kleine teen, altijd blaren. Liep op Lowa's met gewone Falke sokken en heb op een gegeven moment Meindeltjes gekocht die wat breder waren in de neus (tegen het advies van de verkoper in trouwens) en gebruik nu Falke TK2 of TK 4 sokken. Nergens meer last van....
 
Dennis..

Probeer het eens met kamferspiritus. Dat spul werkt echt.. als je het maar consequent gebruikt. Voor het slapen je voeten ermee insmeren en na een maand merk je al resultaat. Je opperhuid word harder met minder kans op blaren.

:7
martin
-klotst steeds vaker uit zijn oksels
 
Bedankt voor alle info zo ver, hierbij nog wat aanvullende info. Ik loop of Lowa Trekking schoenen en draag reeds Falke sokken. De reden dat ik op Lowa's loop is omdat ik nogal smalle hielen heb. In een aantal andere schoenen die ik gepast heb zitten mijn hielen zo los dat ik dan weer mijn achillespezen openschuur.
Dat van die kamferspiritus klinkt als een goeie optie. Ik neem aan dat de betere buitensportzaak (wat daar dan ook de definitie van mag zijn :) ) dat wel verkoopt, of is het meer iets voor bij de drogist?
Ik ga namelijk zoals ik hier ergens al heb laten vallen over 2.5 maanden weer op (fiets)vakantie, maar mag graag af en toe een dagwandeling maken zonder dat ik dan meteen weer twee dagen kreupel loop. Hihi, en hoe lekker denk je dat wielrenschoenen zitten als je een blaar hebt? :)
 
Als je met het snot voor de ogen, het hol open, aan het elastiek hangend de benen vol voelt lopen wil je geen blaren nee.

Kamferspiritus haal je het voordeligst bij de drogist..

:7
martin
-Die ooit 1 heuse Franse Col bedwongen heeft (zie openingszin)
 
kamferspiritus kan je dat op je hele voet insmeren of alleen aan de onderkant. Ik heb namelijk wel eens last van een blaar op de bovenkant van mijn voet.

mzzl kevin
 
je kan het op je hele voet insmeren maar er is sinds kort een nieuw product in de handel met (volgens de vertegenwoordiger) niet goed geld terug dit heet Fresh Feet 4 all dit zijn 3 producten de een helpt tegen blaren de ander tegen voetschimmel en weer een tegen onwelriekende voeten verkrijgbaar bij de betere schoenhersteller
kost dit jaar nog een geeltje volgend jaar 11,34 euro

gr.
John

heeft nooit last van blaren :7
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan