compeed uit m'n sokken


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Wie weet DE manier om de plakplek die niet afgetapete compeed in de sok achterliet te verwijderen? Want ik ben er na aan om dit paar maar gewoon weg te mieteren, wat zonde van mn geld en de goeie sokken is, baaj de weej.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Met wasbenzine loste er niets op van een compeed die ik in een sok had. Na vaker wassen plakt ie echter niet meer...

Eigenlijk is de sok weggooien de enige echte oplossing (maar duur).

Let er bij compeed op dat je hem niet te lang laat zitten (is een beetje achteraf:))

grtz
Henk
 
Of plak de compeed stikker even af met sporttape om dit soort ellende te voorkomen.
 
Dit probleem heb ik met sporttapeplaksel ook een al een aantal keer gehad. Een oplossing was het langdurig weken in een waskrachtversterker zoals Biotex of Oxi poeder.

Huib
 
Nou, shake it baby, ik heb ze weggemikt. In de vriezer gelegd om het plakspul te laten bevriezen, zodat ik het eruit kon breken (zoals met kauwgum nog wel eens wil lukken) wilde niet. Wasbenzine wilde niet. Was na was wilde niet. Ether of stickerverwijderaar wilde niet.

Goed spul, dat compeed, grmpf.

Enne, ik had nog geprobeerd om een half metertje fix-o-mul oid bij de gepasseerde apotheek los te krijgen, maar alles moest met meters tegelijk en die heb ik thuis al liggen. Dus ik heb de grootste compeed maar meegenomen, omdat ik nog een dagje moest lopen en ik onder mijn hielen een gevoel had, wat ik pas 1x eerder gehad heb, en dat was toen ik binnen een half uur onder beide hakken een blaar liep. En die zijn pijn-lijk!

Natuurlijk kwam ik er thuis bij uitpakken van mijn rugzak achter, dat ik wel een paar stukjes tape van Second Skin bij me had, en dat spul is ook ademend, maar waterdicht. Ik gebruik het zowel om Second Skin of Compeed af te plakken, als gewoon zo direct op de huid als soort barricade.

Maar Compeed uit de sokken krijgen? Met een schaar wellicht...
 
Ik weet niet met welke lijm de compeed is gemaakt.. ik gebruik zelf de leukotaperemover dat werkt perfect bij zeer vastzittende tape/stickers/ECG-plakkers zowel op huid als in vachten.

vreemd dat ze compeed er niet met wasbenzine eruit wil krijgen want dat geeft Johnson en Johnson zelf aan op de site.
Hoe krijg ik kleefresten uit sokken?
Met wasbenzine/ spiritus zijn kleefresten gemakkelijk te verwijderen.
 
Je kunt blaren natuurlijk ook vóórkomen. Ik heb thuis een product van Hansaplast, Anti Blaar gel, dat de huid spekglad maakt en waardoor de wrijving, en dus de blaar, wordt verminderd. Ik heb het nog niet uitgeprobeerd overigens. Een ander idee is Bodyglide Skin Protectant, geimporteerd door www.outdoordacht.nl. Dit schijnt ook wel goed te werken en in de huid te trekken.
Een nadeel van het Hansaplast product is dat de huid blijvend glad wordt dus in de pauze moet je niet even op blote voeten gaan lopen.

Zelf heb ik heel erg last gehad van blaren tussen mijn tenen. Dit heb ik opgelost door teensokken als ondersokken te dragen, zie www.feelmax.nl. Ik heb nu helemaal geen last meer van blaren maar het is wel wennen om ieder teentje apart ingepakt te hebben.

Huib
 
>Je kunt blaren natuurlijk ook vóórkomen.

Dan had ik deze keer halverwege dag 1 al naar huis gemoeten, want ik kwam er pas na de pauze bij het aantrekken van de schoenen achter, dat ik ze voorheen te los geveterd had gehad. Ik heb 1x onder allebei de hakken een diepe blaar gehad en dat is k*t! Dus nu heb ik bij een tegengekomen apotheek compeed gehaald omdat ik geen metertje fix-o-mul oid meekreeg en heb daarmee even een buffertje aangelegd. En zodoende heb ik lekker mn daagjes volgelopen. Zonder blaren onder de hakken dus, juist vanwege die compeed. Wel weer mijn kleine teentjes vol vocht gedouwd, maar dat is een standaard euvel.

Ik had gewoon mn schoenen niet strak genoeg geveterd en gleed dus over mijn (leren!) zooltje. Maar meestal houd ik vaker/eerder pauze en dan voel je het al eerder of veter je de schoenen eerder strakker. Gewoon eigen fout dus en ik had zelf geen of onvoldoende spul bij me om even af te tapen.

Ach, zolang ik mn been niet breek...

(klopklopklop)
 
Dat Hansaplast klinkt als een interessant product. Bij mijn laatste skitocht in de bergen heb ik verschillende dingen geprobeerd. Eerst alleen sporttape op droge voeten geplakt en sokken erover. Resultaat na 3 uurtjes skiën 3 blaren per hiel onder de sporttape. Teveel wrijving tussen de tape en de huid dus. De keer daarop de sporttape afgeplakt met schildersplakband, zodat het glad werd. Dat resulteerde in kleine blaartjes onder de tape op de plek waar een naad in de hiel van de schoen zit.

Linda
 
Hoe krijg je wrijving tussen de tape en de huid? Plak je de tape op je sok dan?

Teveel wrijving betekent trouwens dat het niet beweegt :)

grtz
Henk
 
>Hoe krijg je wrijving tussen de tape en de huid? Plak je de
>tape op je sok dan?
>
>Teveel wrijving betekent trouwens dat het niet beweegt :)
>

Dat vraag ik me dus ook af. Kennelijk heeft de sporttape aan de buitenkant meer grip aan m'n sok dan met de binnenkant aan mijn voet. Met schilderstape over de sporttape heen ging het beter. Toen kreeg ik alleen nog 2 kleine blaartjes, daar waar een naad aan de binnenkant op de hiel van de schoen zit.

Ik heb inmiddels in de uitverkoop een paar andere skischoenen op de kop getikt die ik met 2 paar dikke sokken aan kan en ik ga deze volgende week in de paasvakantie uitproberen. Ik vraag me af of ik het dit jaar voor elkaar zal krijgen om 4 dagen achtereen te skiën zonder dat m'n voeten het helemaal begeven.

Linda
 
Beste Linda,

een oud middel is goedkope kamferspiritus.
2 keer per dag insmeren met een dot watten. (min. 2 weeken)

hierdoor krijg je soepeler eelt, en daardoor geen blaren.

erbij vanuitgaande dat de schoenen goed passen!

:) Bert:)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan