compressiezak voor tent?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo Hikers,

Ik merkte afgelopen weekend dat mijn tent toch wel erg veel ruimte inneemt in de rugzak. Het gaat om een Hilleberg Nallo 3 GT, een leentent want ons eigen exemplaar van hetzelfde model is nog (steeds) in bestelling. Het zakje is vrij ruim waardoor er veel "lucht" vervoert wordt.

Mijn vraag is nu of het kwaad kan om de tent, zonder stokken en haringen uiteraard, in een compressiezak in te snoeren en zo het volume te verkleinen? Ik kan me voorstellen dat de harde onderdelen (stokhouders, scheerlijnen, ritsen e.d.) zo te hard in het doek van de tent gedrukt worden, maar misschien valt het allemaal wel mee.

Alvast bedankt!

groeten
Remko
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Tja,

Mijn tentje is een goedkopie van Coleman, en als ie scheurt of kapotgaat is dat een hele goede reden om een echte te kopen... :) Ik prop m dus altijd gewoon, en maak me niet zo'n zorgen om zaken die in de tentstof gedrukt worden. Dit heb ik overigens nog nooit gezien.

Een propzak voor de tent werkt bij mij nooit zo geweldig, wat ik wel erg vaak doe is netjes oprollen (hoewel proppen altijd beter is) en met spanbanden klein houden.
Laatste oplossing voor een mooi plat pakje: In zo'n zak stoppen waar je de lucht uit kan persen.

Succes! (als je je tent nog krijgt... x( )
Pieter
"Not all those who wander are lost" -J.R.R. Tolkien-
 
Ik kan me voorstellen dat de krachten die daarbij ontstaan slecht is voor de coating maar ja, dit is weer speculatief.

C.M.
D'Oude Vos.

(Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Ik weet naar welke streek we gaan).
 
Een andere, minder rigoreuze oplossing is misschien een its kleinere zak kopen/maken.
Dan kan je de tent wat strakker verpakken zonder verleidt te worden tot maximaal aantrekken van de bandjes van je compressie zak.
Uiteindelijk nog goedkoper ook.
Rob"The article also described several people who got lost with satelite navigation devices. They were able to report their positions as 36.2 North by 17.48 West or whatever, but unfortunately didn't have the faintest idea of what that meant as they hadn't brought maps or compasses, or ,evidently, brains."

Bill Bryson-A walk in the woods

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Yo folks,

ik stop mijn rode vuurtoren practisch altijd in een compressiezak. Tot nu geen schade ondervonden en ik denk dat dat ook wel mee zal blijven vallen. Je comprimeert de zak toch nooit helemaal tot een 'massief' iets waardoor genoeg speling overblijft-.

groet
Richard
 
Die van mij gaat in een compressiezak van een slaapzak, dan is tie dus ook net zo klein als een gemiddelde slaapzak. Lijkt me sterk dat dat slecht voor de tent is. De stuffsack die standaard bij de Hilleberg zit, is ook meer bedoeld (en daar ook ruim genoeg voor), als bewaarzak.

grtz
Henk

The Recumbent Architecture Pivo
 
Bij mijn helsport tent zit standaard een compressiezak. En daar moet je echt hard bij proppen om alles erin te krijgen. Lijkt me sterk dat het slecht is voor de tent als de fabrikant zelf een compressiezak erbij levert.
 
He Prof.

Dat zegt niets.
Een slaapzak bewaar je thuis ook niet in zijn zak!

C.M.
D'Oude Vos.

(Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Ik weet naar welke streek we gaan).
 
Mijn tent is ook geleverd met een soort compressiezak, er zitten 2 sjorbanden aan vast waarmee je het volume kunt verminderen.
Werkt prima. Ik vouw de tent altijd (meestal) eerst netjes op, want er zitten wel metalen delen aan de tent (ringen en pinnetjes), om hem vervolgens te comprimeren.

Volgens mij maakt het voor de (toch al beperkte) levensduur van een tent niet uit.

Cheers
Frank.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan