conditie?

  • Onderwerp starter Roland Folkers
  • Startdatum

Status
Niet open voor verdere reacties.
R

Roland Folkers

Guest
Voor de mensen hier die wat extra actievere vakanties houden. Dus bergbeklimmen en zwaardere rondreizen maken, wat doen jullie allemaal aan jullie conditie?

Ik zelf ga vanaf aankomende zaterdag beginnen met sport-fitness, dus conditie en spieropbouw gericht (ook voor mij rug), is wel duur vindt ik, daarom eigenlijk de vraag wat jullie eraan doen.

Kijk ik snap natuurlijk wel dat je ook uit jezelf afstanden kan gaan fietsen/lopen/skaten enz enz, wandelen is ook altijd goed, maar daar zou ik dus moeite mee hebben om zoiets altijd vol te houden (ja slecht he!).

Ben benieuwd of er nog gekke dingen naar boven komen wat mensen allemaal wel niet doen om te trainen!

Groeten,
Roland
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


In de zomer:
- Wielrennen (op de weg) / wandelen
- Mountainbiken / zwemmem

Het voordeel van fietsen, mountainbiken en
wandelen is dat je al lekker buiten in de
natuur bezig bent en niet in een muf zweethok.

Martijn...
 
Volkomen mee eens! Ik heb alleen geen moutainbike of wielrenfiets.

Maar skates wel (agresief skaten/boarden), en zwemmen kan ik ook wel (altijd wedstijdzwemmen gedaan, zelfs nog tot bondskampioenschappen!)

Ben ook wel iemand die graag teamsporten doed, zoals basketballen /vollyballen (ben immers 2m lang) en voetballen op z`n tijd is ook wel lache. Alleen als ik op een team sport ga komt weer het probleem met mijn tijds indeling, en om dan maar de helft van de tijd te komen opdagen, dat kan je niet maken met een team sport. Gelukkig heb ik wel wat vrienden die ook graag in de zomer tot savonds laat een balletje trappen of effe een partijtje basketballen, maar dat is niet genoeg sport voor mij om mijn conditie op pijl te bregen/houden.

Misschien ooit leuk om te combineren met een hike!?

Groetjes,
Roland
 
[laatste wijziging op 05-07-02 om 14:31]Of zoals Rob P. reeds doet en ik ga doen zodra het weer een beetje opknapt ... van en naar werk lopen met een rugzakje op.
is stukken relaxter dan in de file staan en je traint nog goed ook :)
Kost je wel wat meer tijd ... maar je moet er wat voor overhebben he.
En je moet wel op een leuke afstand van je werk wonen natuurlijk...
 
Hoi,

Tja, ik ben ook al zo'n fietser.
Ik woon 19.7 km van mijn werk en ga dus het grootste deel van het jaar op de fiets naar het werk. In de winter zet ik 'em op een ergo-trainer voor de tv en kan ik 's avonds uurtje fietsen terwijl ik tv kijk :)
In voorjaar (Pasen, Hemelvaart, Pinkster) zit ik dan meestal nog een lang weekend in de Ardennen voor de xtra "berg"training zodat ik 's zomers beter presteer.

Maar je moet goed opletten dat je traint voor wat je wilt doen. Met al mijn gefiets (6-7 duizend km per jaar) kan ik nog steeds niet klimmen of lange afstanden lopen. Ook als ik een stukje moet hardlopen leg ik het af. Een fietstoertocht van >300 km is geen probleem. Duidelijk een kwestie van andere spieren.

Overigens, als ik niet op zo'n mooie fietsafstand van mijn werk zou wonen zou ik ook niet zoveel fietsen. Dat wordt nog versterkt doordat ik zowel met de auto als met de fiets er krap 3 kwartier over doe en met het OV ruim een uur. De fiets is voor mij dus nog snel ook.
Hoe dan ook, als je zegt dat je dat trainen op je eentje niet volhoudt is dat niet slecht, slechts menselijk. ;-)

Groetz,
Dennis
 
klopt, het probleem is jezelf ertoe te zetten en die tijd er voor vrij te willen maken.
Ik roep al een paar weken dat ik eens per week van werk naar huis wil lopen... maar OF het komt er niet van OF het is echt slecht weer.

Mischien voor jezelf een doel stellen in de trant van "volgendjaar zomer wil ik die-en-die toch wandeltocht van 40km/dag lopen dus MOET ik genoeg conditie hebben".

Wat ik altijd heb gehad en nog heb : ik heb geen zin om te gaan sporten/trainen, lig liever op de bank .. maar als ik eenmaal bezig ben vindt ik het heerlijk en heb ik er geen spijt van.
 
Ja je traint dan hele andere spiergroepen, je uithoudings vermogen is natuurlijk wel beter dan de gemiddelde persoon. En ik weet niet hoe het met je doorzettingsvermogen is gesteld?

Ik zelf fiets nu ook elke dag naar mijn werk, heb sinds 3 weken geen auto meer, is ook niet nodig, want ik hoef maar 2,5 km te fietsen. Dus als ik uitga of naar mijn vriendin is het tegenwoordig op het fietsje, ik voel mezelf naar het fietsen altijd lekker, ik fiets dan ook wel een beetje door, dat slakke gangetje schiet ook niet op.

'slechts menselijk' is ook wel zo, maar toch voel jejezelf slecht omdat je het niet vol kunt houden!


Ik hoop in iedergeval dat ik mijn aankomde sport periode vol kan houden, want ik wil vanaf April volgend jaar echt gaan hiken. En mijn fysieke gesteldheid is dusdanig verslechterd dat ik echt wel moet trainen. Gelukkig heb ik altijd mijn inzet en doorzettingsvermogen nog, daarmee haal ik meestal de uitstreep wel!


Groeten,
Roland
 
'als ik eenmaal bezig ben'
Dat heeft iedereen denk ik wel, ik althans ook.
Maar die lekkere luie stoel, met een bak ships en voldoende drinken ernaast, die je dan nuttigd onder het kijken van een 'goeie' film, dat bevalt me dan toch ook wel weer.:9
 
Hoi Roland,

Waarom pas volgend jaar beginnen met hiken, begin gewoon met kleine dagafstanden, kun je meteen kijken of je het leuk vindt!
Wij (Carl en ik) weten voor onszelf dat ik het na 20km met bepakking wel voor gezien hou (en als we doorgaan Carl het dan ook niet meer naar zijn zin heeft omdat ik zo loop te zeuren! :) ). Als het je wat lijkt start je toch gewoon deze zomer al? Hoef je niet eens zoveel aan te schaffen behalve schoenen waar je lekker op loopt! Ga eerst lekker in een hotelletje/B&B overnachten, hoef je alleen je toiletspul en goeie humeur mee te nemen! En dan ga je als je dat leuk vond de volgende keer eens in een hut ofzo, steeds beetje opvoeren!
Ook qua conditie bouw je dan vanzelf alles wel op!

Succes!
Petra
 
Beste Petra,

Ik ga wel zoiets doen, zoals jij aangeeft, alleen doe ik het via de club van deze site. Leer ik denk ik het meest van en kan ik ook meteen kijken of ik het leuk vind! Dus tot volgend jaar (dan ga ik ook echt ver weg naar het buitenland) houd ik het bij de club en evt wat losse hikes hier en daar met mijn vrienden / of natuurlijk mensen van deze prikbord.

Mijn motto is dan ook "Alles komt goed"

Ik heb geen uiteindelijke doel, het kan mij persoonlijk niet gek genoeg zijn, ik ben nergens bang voor en wil zoveel mogelijk dingen hebben gedaan! Vooral op extreem sports en buitensporten (daar bedoel ik dan ook mee hiken in verre landen en mooie gebieden doorkruisen). Wie weet wat ik allemaal nog ga doen, ben nog jong dus kan nog alle kanten op.
Mijn leven is de afgelopen tijd veel veranderd, ik heb dan ook het gevoel dat ik nu gevonden heb hoe ik wil zijn oftewel hoe ik wil leven.
(klinkt allemaal een beetje dromerig, maar dat is misschien mijn doel, om de dromen werkelijk te maken!)

Groeten en bedankt,
Roland
 
Hoi Roland,

Je zegt dat je maar 2.5 km van je werk woont. Da's volgens mij een ideale afstand om te lopen: je bent binnen een half uur op je werk en van 2.5 km ga je nog niet echt zweten. Bovendien kun je zo je nieuwe schoenen inlopen :7 .

Elke dag 5 km lopen, daar bouw je volgens mij al een redelijke conditie mee op en wil je meer, dan loop je een stukkie om of je neemt een dagrugzakje met kattebakvulling o.i.d. mee om het zwaarder
te maken.

Groeten,
Carl

- Zorg dat je een lekke band krijgt, dan moet je wel lopen -
 
Hola..

De beste hike-training is hiken.
Hardlopen is daarnaast een erg efficiënte manier om je hart en je longen te trainen. Fitness/krachttraining kun je thuis doen voor de buis. Push-ups, sit-ups, wat halteroefeningen etc. Laat je wel een beetje voorlichten zodat je niks forceert of blesseert. Van het geld dat je op de sportschool bespaart ga je hiken.

:7
martin
 
Kattebakvulling ? ok, tis zwaar, maar waarom geen flinke waterzak ? als het je halverwege toch te zwaar vindt laat je simpelweg het water weglopen en je bent opeens weer kilo's lichter
 
en Roland... wanneer je alles hebt gelezen....sta dan eens op van je stoel en ga gewoon aan de slag. Je hebt verdomme de Bosche Broek voor de deur; het Sportion om bij te spijkeren en in Vught kun je hiken wat je wilt dus...........minder lullen (schrijven) en meer DOEN...dat wil al een heel stuk helpen }>
 
Ik wandel om mijn wandelconditie op peil te houden..... 2 a 3 keer per week een kilometertje of 5, 6 per avond. Ik zal er nooit een hulk van worden maar het werkt voor mij wel, gewoon om negen uur de deur uit en om tien, half elf weer terug. Niet eens met rugzak of zo, lekker kaal lopen. Doe ik het een poosje niet dan merk ik echt dat ik veel meer moeite heb met afstanden op een wandeltocht.

Groets, Rob (Die op deze manier "getraind" een dikke 40 km per dag doet [als ik er zin in heb tenminste, mot wel leuk blijven natuurlijk]).
 
Stja, eerlijk gezegt train ik niet zo veel doelbewust.
Ik kajak een beetje, wandel een beetje maar niet regelmatig.
Ik ben dan ook niet de snelste maar dat hoeft mijns inziens ook niet.

C.M.
D'oude Vos.

(Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Ik ben in de rui).
 
He-le-maal mee eens.
Ik doe gewoon de dingen waar ik zin in heb. Loop natuurlijk wel met de honden maar om dat als training te zien?

Duncan.
 
Alle beetjes helpen.

Het is zelfs zo dat om te beginnen met trainen je beter 3 keer per week 1-2 uurtjes traint dan 1 keer 6u.

Je moet je lichaam tijd geven om te wennen aan inspanningen.
De eerste 2 weken moeten uw pezen en gewrichten zich aanpassen, dan is het stilletjes aan tijd voor de spieren, deze zijn pas na 6 weken volledig aangepast aan de arbeid, zodat je pas na 6 weken necht voluit mag gaan.

bv als je kracht training doet, test je 1 keer wat je maximum gewicht is voor een bepaalde oefening met bv 12 herhalingen.
week 1 -2 train je dan echter maar op 50%
en tot aan week 6 mag je maar max gaan tot 80%
daarna, kan je beginnen opbouwen.

Voor de tochten moet de nadruk ook op duur liggen, dus je begint met 2 keer in de week, ga dan naar 3-4 keer in de week en begin daarna pas de afstanden op te voeren. Als dit allemaal naar wens gaat kun je het tempo ook nog verhogen.


Als er nog vragen zijn, stel ze gerust.

Bart

--Die 13-15u per week traint en er toch niet uitziet als een hulk--
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Heej, je kunt toch ook gewoon aan de groepssporten gaan doen die je zo interessant vind. Een excuus als dan ben ik er de helft van de tijd telt niet, dan wil je dus niet graag genoeg. Je kunt altijd wel iets gaan doen met meerdere. En als je zo goed kan zwemmen, ga dan zwemmen. Voor je algehele conditie, kracht en lenigheid is zwemmen de beste oefening.

Groet Steven,

die ook nog teveel op het hockeyveld aanwezig is om te trainen voor de vakanties.;-)
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan