controle op de Veluwe


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Haai,

Wordt er op de Veluwe nou erg veel strenger gecontroleerd op wildkamperen dan in andere bos- en wildrijke gebieden? Ik heb me voorgenomen aan het Veluwe Zwerfpad te beginnen, maar wil niet meer-dan-anders de kans lopen op controle.

Je mag je dan wel op een groot gebied buiten de paden begeven, maar dat is enkel tussen zonsop- en zonsondergang natuurlijk. Tussen half augustus (september?) en eind december moet je je niet laten zien in de afgesloten delen, want dan wordt er echt heel heftig gecontroleerd, weet ik uit ervaring, overdag en snachts.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

JA!

Ik heb er nog nooit gewandeld/gekampeerd zonder daar en/of het Park Noord Veluwezoom een of meerdere boswachters te zien.
Hier rond Bergen op Zoom daarentegen heb ik er nog nooit een gezien, en daar zijn er toch ook een paar.


Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Heb er eind vorig jaar twee keer buiten geslapen, maar de boswachter is niet op de koffie geweest. Terwijl hij toch aan het einde van het zandpad woonde.
Ik had trouwesn meer schrik voor de swientes met jongen als voor de boswachter.

Je moet het gewoon netjes doen. Zorgen dat je niets en niemand tot last bent. En wel even opletten dat je niet in een officieel natuurgebied gepakt wordt. Dan is het niet meer wildkamperen, maar een economisch delict. Boete is ook een iets andere prijsklasse.

Succes Allard
 
>JA!

Jammer. Ik ben er enkel tijdens het bronstseizoen vaker geweest en 1x daarbuiten. Die ene keer heb ik geen confrontatie gehad, de rest struikelde ik over nogal stricte boswachters. Ze hebben gelijk hoor, maar wel jammer voor mij. :p
 
>Jammer. Ik ben er enkel tijdens het bronstseizoen vaker
>geweest en 1x daarbuiten.

Ow f*ck, zie je me diep zitten schamen in een hoekje? 2x natuurlijk, de WNH2007 meegerekend. (bijna verdrongen ;-) )
 
??? Economisch delict??

Maar het start tarief is gewoon 65 euro, licht er ook een beetje aan wie je voor je hebt staan en in wat voor type natuurgebied je staat... een a-locatie kost algauw twee nullen meer...

Laatst waren ze ook bij kasteel Doorwerth aant schrijven voor fietsen int bosch... koste pp ook 50,-- of het nix is.

Bas
 
>Maar het start tarief is gewoon 65 euro,

Okeej, dat is tien keer niet op een campinkje staan, dat is nog te behappen. :)

>licht er ook een
>beetje aan wie je voor je hebt staan en in wat voor type
>natuurgebied je staat... een a-locatie kost algauw twee nullen
>meer...

Ehm, 6500 euro? Je bedoelt toch zeker 650 euro?

>Laatst waren ze ook bij kasteel Doorwerth aant schrijven voor
>fietsen int bosch... koste pp ook 50,-- of het nix is.

Ach, ik kan er niet nijdiig om worden eigenlijk. Of t nou voor wildfietsen, wildwandelen, wildkamperen, wildplassen of wildverstoren is, je doet iets wat je eigenlijk niet mag en waar je meestal mee wegkomt.

Ik kan er wel nijdig om worden, als ik de volgende dag 3 uur moet wachten om een echt (ik bedoel zwaar) delict aan te geven en er is een te lage bezetting, waardoor er geen fatsoenlijke afhandeling mogelijk is, bladibla.

Maarja, verkeerde forum. :)
 
Tja geen problemen gehad dit weekend met wildkamperen op de Veluwe. Alhoewel teken vervelender zijn dan boswachters.

Hoe dan ook is wildkamperen nou eenmaal veboden en als je toch gepakt word moet je niet moeilijk doen. Je weet namelijk dat je een overtreding maakt.

Eins
 
>Tja geen problemen gehad dit weekend met wildkamperen op de
>Veluwe. Alhoewel teken vervelender zijn dan boswachters.

Ik heb nog niet zoveel last gehad van teken eigenlijk. To my knowledge dan. Horzels echter zijn verzot op mij. Of dazen, hoe heten die beesten die je echt pijnlijk bijten en een druppel bloed trekken. En na enkele uren grote jeukende plakaten, grmbl.

>Hoe dan ook is wildkamperen nou eenmaal veboden en als je toch
>gepakt word moet je niet moeilijk doen. Je weet namelijk dat
>je een overtreding maakt.

Eens. Ik wil alleen niet gepakt worden. :)
 
Hoi,
Als je echt zeker wil zijn kun je het beste pas laat je tentje opzetten (schemering/donker) en vroeg weer opstaan. Een gecamoufleerde plek kiezen kan ook geen kwaad. (niet midden in open beukenbos met een rode tent o.i.d) Meeste boswachters die ik tegenkom hebben overigens wel begrip voor wildkampeerders, want zelf vinden ze 't ook leuk..
 
En gewoon wat gouden regeltjes naleven helpt ook enorm.
Die boswachter ziet het perceel waar jij staat met je tent als "zijn" bos, respecteer hem en zijn bos en je hebt al weer een stuk minder kans op een boete:

Geen vuur, geen gehak en gesnij in het groen, ruim AL je troep op, en niet pas net voor vertrek, hou de boel ordelijk en laat geen snippertje slingeren.
Dat geeft een heel andere indruk dan een pestbende rond de tent, een bijl in een boom geramd en de resten van een vuurtje...
Wordt je betrapt: blijf beleefd, vertel gewoon waarom je een kick krijgt van in de vrije natuur slapen en krijg je alsnog een prent: gewoon zonder morren accepteren, aan onzinsmoesjes heeft de man niets, je weet nl donders goed dat je fout bezig bent.

Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
>En gewoon wat gouden regeltjes naleven helpt ook enorm.
>Die boswachter ziet het perceel waar jij staat met je tent als
>"zijn" bos,

Amen. Ik had het idee, dat de Veluwe eo wat meer als eigen kindje werd gezien. Maar eigenlijk is bos gewoon bos natuurlijk.
 
Kan me voorstellen dat hier in NL goed gecontroleerd wordt.
Hoe is dat eigenlijk in bv de ardennen? Mag je daar wel vrij kamperen?
Het zou trouwens wel knap zijn als je met een klein rugzak en slaapzak alleen in de bossen gaat liggen. Een dappere die je dan 's nachts vind...
 
Nee, in de Ardennen mag het ook niet....:)
En vraag eens aan Raymond naar zijn avonturen met stropers in de nacht in die Ardennen....:)

Verder kampeer ik er geregeld wild, soms denk ik wel eens hoe brutaler je bent des te beter je er mee weg komt....gewoom midden op een stil pad en de paar mensen die je 's ocjtends voorbij lopen kijken je hooguit verbijsterd aan....:)

Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

RE: controle in Ardennen

Of je wordt om 4 uur gewekt door 2 kleine zwijntjes die tikkertje aan het spelen zijn rond je bivakzak (zonder mama of papa gelukkig;) ).
En er achter komen dat je helemaal niet zo ver van een pad zat: het ene pad aflopen en ver genoeg ervan weglopen kan betekenen dat je 50m van een pad verder beneden ligt:+!
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan