Corsica: supermarkt op Mare-a-Mare Nord?


Status
Niet open voor verdere reacties.
Mijn vriendin en ik zijn van plan deze zomer de mare-a-mare nord te wandelen op Corsica. Ik was benieuwd of er iemand hier ervaring heeft met deze route, en dan specifiek met betrekking tot de volgende onderwerpen:

- Hoe staat het met de supermarkten op deze route? Moeten we voor de hele tocht eten meenemen of hebben we onderweg de kans om inkopen te doen?

- In hoeverre kan er gekampeerd worden? Ik lees (voor mij verontrustend) uitsluitend berichten over gites, maar het liefst staan we toch in ons eigen tentje op een veldje. Zijn er campings of legale staplaatsen langs de route?

- Is er rond de startplaats (Moriani-Plage) of Bastia (ons aankomstpunt) brandstof verkrijgbaar? We hebben een MSR whisperlite, dus Coleman Fuel of een andere 'witte' brandstof heeft de voorkeur. De kans is aanzienlijk dat we gaan vliegen, dus thuis brandstof inslaan zit er niet in.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Beste Jutter,

Inhoudelijk kan ik je niet helpen, maar de mores op deze site kennende weet ik dat je heel wat behulpzamer bejegend zult worden als je je vraag ondertekent met een "echte" naam in plaats van als nieuwkomer anoniem een vraag op het prikbord te dumpen.

Marla
 
Hoi Marla,

Dank je voor de waarschuwing. Na 10 jaar is Jutter er een beetje ingesleten op het internet (en in een studentenhuis vol Jeroenen). Maar ik heb absoluut niet de bedoeling gehad om per se anoniem te willen blijven, laat staan om iemand daarmee voor het hoofd te stoten. Bij deze mijn excuses, en ik hoop dat jullie mij mijn ongelukkige start willen vergeven.

Jeroen Verkroost
 
Hee Jeroen, goed van jou!
Mijn berichtje was een goedbedoelde waarschuwing. Zelf vind ik het ook wel prettiger, maar als je het prikbord van de laatste weken eens rondneust dan zie dat sommigen daar ook echt wel een punt van maken. En dat kan ik me ook voorstellen.
Van de andere kant zal niemand zich storen als jij als nickname HansvdBerg hebt terwijl je eigenlijk Jeroen heet, dus wat dat betreft is de transparantie ook maar betrekkelijk.

Omgekeerd zie ik als nieuwkomer op het prikbord genoeg mannen van het eerste uur die blijkbaar zo bekend zijn bij de rest van de harde kern dat hun nickname volstaat. Maar zoiets is dan ook voorbehouden aan de harde kern (en terecht, vindt de bescheiden nieuwkomer herself).

Marla
 
Ach, het is niet zo zeer een kwestie van 'prettiger vinden'. Ik schreef al, een studentenhuis met 3 (later slechts 2) Jeroenen. Een klas met 16 personen, waarvan 4 met de naam Jeroen. Het begint met Jeroen V., tot er op een gegeven moment een andere Jeroen V. verschijnt. En als op een gegeven moment je docenten al Jutter gaan zeggen wordt Jeroen iets dat je ouders tegen je zeggen :) Ik heb er nooit bij stilgestaan dat het over zou komen als een onbeleefde anonieme post.

Maar ik begrijp het probleem en ik pas me natuurlijk netjes aan. Is het nog gewoonte dat ik me als nieuwkomer ergens voorstel, of kan ik gewoon instromen zolang ik mijn echte naam maar gebruik?

Jeroen
 
Hallo Jeroen.

Onlangs, een paar weken geleden, had iemand geopperd om er een speciale prikbordruimte voor te maken. Dat bestaat nu (nog)niet. Sommige mensen stellen zich kort voor, anderen niet en een enkeling uitgebreid.

De regels zijn ook echt niet strikt. Waarschijnlijk is het zo dat het gewoon goed en respectvol moet voelen, zoals je dat in het gewone leven ook zou doen.

Het is volgens mij wel prima zo.
En ondertussen heb je voor jezelf echt de weg vrijgemaakt om hopelijk wat waardevolle inhoudelijke antwoorden over Corsica te krijgen!

Marla
 
Hoi Marla,

Eigenlijk vind ik dat ook de "harde kern" zoals je het zo mooi noemt ook gewoon best met zijn/een naam mag ondertekenen.
En of een Jeroen nou Hans heet maakt me niet uit, ik wil gewoon iemand bij een naam kunnen noemen in plaats van "hé jij" :)

Groetz,
Dennis

- Sjips, ik ben harde kern....gauw gaan trainen dan -
 
Hoi Jeroen,

ik heb niet direct antwoord op je vraag, maar volgens mij is er een boekje waarin de langere afstandpaden van Corsica staan naast de GR20: TOPO-GUIDE van de FFRP: Les Sentiers de Grande Randonnee: Corse - Entre mer et montagne (Ref. 065). Dit zijn de gebruikelijke GR-boekjes van de franse lange-afstandpaden. Ook als nauwelijks een woord frans kunt zijn deze handig omdat de kaarten met ingetekende wandelingen erin staan. Alle dorpjes, hotels, bushaltes e.d. onderweg worden in de tekst duidelijk aangegeven en pictogrammetjes laten zien wat er allemaal te koop en te doen is.

Op wildkamperen schijnen ze niet zo happig te zijn en met al die kogelgaten in verkeersborden durfde ik de gok niet te wagen. Op de GR20 kun je in ieder geval bij iedere hut je tentje neerzetten. Dat zal in de rest van Corsica neem ik aan ook zo zijn. Witte brandstof weet ik zo snel niet, maar er zal in ieder geval campinggaz te krijgen in Bastia. In Ajaccio en Calvi was dat in ieder geval geen probleem.

Nog een leuke site: http://www.hoogtelijnen.nl/gids.php?artikel=wa100corsica.htm

Veel plezier met verdere voorbereidingen
Harold
 
Hoi Harold,

dank je voor je reactie. Het boekje dat je beschrijft klinkt erg nuttig, zeker als daar het locale assortiment een beetje staat aangegeven. Een goede voedselplanning scheelt over het algemeen meer kilo's dan bijvoorbeeld een dure slaapzak. Binnenkort duik ik de buitensportzaak eens in om te kijken of ze een exemplaar hebben.

Brandstof kon nog wel eens een minder groot probleem zijn dan ik aanvankelijk dacht. Het ziet er nu naar uit dat de reis via Nice gaat, en daar zal toch wel een fatsoenlijke buitensportzaak zijn. En anders laten we de whisperlite een jaartje thuis en halen we de oude vertrouwde campinggaz-pit weer uit de vakantiekoffer.

Jeroen
 
>- Hoe staat het met de supermarkten op deze route? Moeten we
>voor de hele tocht eten meenemen of hebben we onderweg de kans
>om inkopen te doen?
>


Hallo Jeroen,
Vorige zomer stapten we de Mare e Mare Nord vanuit Corte + een stuk van de Mare e Monti (vanuit Porto in noordelijke richting).
De bevoorrading is nergens een probleem. In quasi elk dorpje kan je inkopen doen. Volgend lijstje uit het hoofd:

Corte: winkels/restaurants in overvloed
Refuge A Sega: bar-restaurant + kleine inkopen mogelijk
Calacuccia: supermarkt
Camping in Lozzi: pizzeria
Col de Verghiu: bar-restaurant+ kleine inkopen
Evisa: winkels in overvloed
Curzu: bar-restaurant+ kleine inkopen
Porto: winkels in overvloed
..
 
>- In hoeverre kan er gekampeerd worden? Ik lees (voor mij
>verontrustend) uitsluitend berichten over gites, maar het
>liefst staan we toch in ons eigen tentje op een veldje. Zijn
>er campings of legale staplaatsen langs de route?
>

Wij hebben gedurende de hele tocht gekampeerd. Bij elke gite/refuge, kan je je tent opzetten. De uitbaters hebben natuurlijk liever dat je op kamer/dortoir slaapt, maar de voorzieningen voor kampeerders zijn er.
Om twee uitersten te noemen: Ronduit onbeschoft zijn ze in Col de Verghiu: als het even kan zou ik er niet (meer) kamperen. Heel tent-vriendelijk is de uitbater van de gite in Curzu.
 
Dat we de hele tocht kunnen kamperen is goed nieuws, dat hadden we tot nu toe nog niet bevestigd kunnen krijgen. Ook je lijst met locaties waar we inkopen kunnen doen komt erg van pas. Al met al maakt dat de planning een stuk eenvoudiger. Dank je!

Jeroen
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan