Craft ondersokken


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ben op zoek naar de Craft ondersokken (maat 34-36). Kan iemand mij een winkel noemen (bij voorkeur in Noord-Brabant) waar ze deze verkopen. De zaak waar ik ze een aantal jaren geleden kocht, heeft ze niet meer in het assortiment.
Bedankt!
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hi,

Op de pagina van Craft staat een postcodechekker waarmee je de dichtstbijzijnde dealer kunt vinden.

www.craftsport.nl

Kwam net een advertentie van Craft tegen in de OM Buyers Guide en moest meteen aan jou vraag denken.

JA
 
Waarom wil je ondersokken??? Vroeger (zo heb ik begrepen) liep men op (kriebel)wollen sokken en daaronder moest je kunststof ondersokken aan omdat het anders niet lekker zat (of zoiets). Tegenwoordig zijn het kunststof en de wol verwerkt in een sok.

Kijk eens naar:
Falke
Bridgedale
Rohner
Smartwool
X-Socks
(ben ik nog wat vergeten?)

die hebben allemaal geen ondersok nodig.

Groet Eins
 
Hee grammenjager,

Jij zou beter moeten weten, met de lichtere ondersokken kun je langer je zwaardere gewone sokken gebruiken. Het vuil gaat in de ondersok zitten en je normale sok blijft schoon en beter z'n werk doen.

Het probleem is dat een schoen (lees membraam) pas begint te "ademen" als er meer vocht binnen is dan buiten, dit houdt in dat dit proces pas in gang gezet wordt als de sok vochtig begint te worden. Een natte sok loopt niet lekker en veroorzaakt blaren, een ondersok neemt geen vocht op en vormt zo een droge laag tussen de natte sok en de nu droge voet.

Het is een leuke theorie maar mijn ervaring is dat ik nattere voeten heb met synthetische (onder)sokken dan met “gewone” wollen sokken. Na jaren op “plastic” Falke sokken te hebben gelopen zijn de Smartwool sokken een verademing en voorlopig voor MIJ the way to go (iedere voet is weer anders natuurlijk). Ik kan nu rustig een halve week met één paar sokken doen terwijl ik na één dag Falken al tegen de vlakte ging van de stank als ik m’n schoenen uit deed.

Gr,
JA
 
Hey JA,

Ik heb dezelfde ervaringen met X-Socks. Ik kon een paar testen en heb dat ook erg letterlijk genomen: een week lang lopen in hetzelfde paar sokken. Na een week kon ik zowaar mijn neus nog tegen de sok houden zonder van m'n stokje te gaan. En de ultieme check: zelfs vrouwlief 'vond het nog best meevallen'. Die was natuurlijk zwaar tegen de test omdat het niet zo fris zou zijn om na een week die sokken uit de wasmand te moeten vissen :)

Zelfde positieve ervaringen heb ik overigens met Bridgedale. Bij de Falkes was mijn probleem overigens niet alleen de stank, maar vooral een brandende huid. Dat probleem schijnen meer mensen te hebben (gehad).

Raymond
 
Daar had ik nou ook last van, de voethuid werd ook steeds dunner. Moest toen eens met blote voeten een rivier oversteken, geen prettige ervaring (en toen weer terug x( ).

Was toen ook zo snugger om voor de fun of testing 8 paar TK2/3’s in alle verkrijgbare kleuren te kopen, bij het sorteren van de was werd ik keer op keer aan deze slimme actie herinnerd:-(

Goed om te horen dat de X-Socks goed bevallen zijn, heb dezelfde ervaringen met hun hardloopsokken. Heb de stap tot dusver niet durven maken omdat de fobie voor (grotendeels) synthetische wandelsokken er nog stevig in zit, binnenkort maar eens een setje proberen omdat de filosofie achter deze sokken me redelijk intrigeert.

Gr,
JA
 
Hallo,

nadat het niet meer nodig was om met een ondersok en daar overheen geitenwollen sokken te lopen door de 'moderne' sokken van tegenwoordig, ben ik na vele paren Falke (en wat onbekende "test"merken) helemaal over op Smartwool en daar heb je inderdaad alleen vanwege de geur al minder paren van nodig. Die voldoen prima! Net als merinowollen onderkleding overigens, maar dat zal een andere topic zijn. Echter toch binnenkort eens als vergelijking een paar X-Socks proberen.

Groets, Rutger
 
Ik heb ook diverse merken sokken en voor normale korte wandelingen tot 20 km maakt he niet zoveel uit. maar zo voor de vierdaagse was ik nogal verknocht aan mijn double layer sokken de zogenaamde antiblister. In nederland haast niet aan te komen. Omdat ze na drie jaar toch wel sleets begonnen te worden heb ik een paar xsock hiking ligth genomen en het werkt. er zit ook een soort demping over je wreef en meestal heb ik daar last van de veters, nu zie je nauwlijks afdruk. Ik heb inmiddels drie paar dus ik kan ze regelmatig wisselen want vochtig wordt het wel. Maar toen ik na afgelopen zatedag mijn vuile enschone sokken van elkaar probeerde te onderscheidden kon ik geen verschil ruiken (dus allemaal in de was) Xsock geeft ook twee jaar garantie, dus ik ben wel benieuwd.
Van de overige merken sokken vind ik de pasvorm wat minder, sluiten niet zo mooi aan, beetje slobber idee. In de winter niet erg,maar nu we.

Ali
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan