Crocodile Hunter Steve Irwin overleden


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Inderdaad een triest bericht. Het was immers iemand met passie en die zondr wetenschappelijk te doen zijn kennis prima kon overbrengen.

Extra pijnlijk is overigens het feit dat hij is overleden tijdens het maken van een documentaire om aan te tonen dat pijlstaartroggen schitterende dieren zijn en niet zo gevaarlijk zijn als menig mensen denken. Dit terwijl de doodsoorzaak dus zo'n zelfde pijlstaartrog blijkt te zijn.

Raymond
 
we zullen niet veel vaker een gelijke zien met zo'n enthousiasme voor dat wat hij/zij doet en in gelooft. Hoewel je soms vragen kan stellen of zijn manier beter is en minder stress geeft, hij heeft meer begrip voor diersoorten (als het maar geen haar of veren had) weten te creeeren, en gemist wordt hij zeker

(en eerlijk is eerlijk...dat adhd zal deels kloppen, want na een dubbelaflevering ben ik ook bekaf)
 
Tja, spijtig, maar onverwacht???

Nee, als je hem keer op keer bezig zag met joekels van krokodillen, de meest agressieve gifslangen etc was het wachten tot het een keertje zou gebeuren.
Ik zal me wel niet populair maken nu maar persoonlijk stoorde ik me om 2 redenen enorm aan het mannetje:

Ten eerste het eeuwige sensatie beluste gesol met de dieren, alles moest en zou gevangen worden en hoe vaak zal meneer zo een hagedisje geplet hebben? Of een slang de rug gebroken? De "bloopers" zie je niet!
Bovendien kan elke (amateur) herpetoloog je vertellen dat juist slangen enorm gevoelig zijn voor stress en kwetsbare dieren zijn.
Ten tweede maakte hij zich schuldig aan iets wat meerdere herpetologische collega's doen op TV: Don't try this at home folks!! This is the most dangerous snake from this part of the world so I have to be reeeeeeeeeeeaaaaaaly carefull here! En intussen laten zien dat je zo'n beest (met zijn ervaring!) redelijk makkelijk kan hanteren! Hoeveel idioten zijn er intussen al door dit soort sensatie TV figuren (En Discovery barst er van!) in ziekenhuizen of zelfs tussen 6 planken beland???

Ja zijn liefde voor de dieren was oprecht, ben ik heilig van overtuigd, maar zijn methodes, en van veel van zijn collega's ben ik niet kapot van.

Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan