Crocs


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met Crocs? Kan ik Crocs ook in het water gebruiken om te doorwaden?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Crocs? Die leven toch in het water en happen naar je kuiten?
Maw, wat zijn crocs nog meer behalve handtassen in hun meest oorspronkelijke vorm?

Groetz,
Dennis
 
"Crocs" zijn die felgekleurde open kunstof "klompen" die je vanaf een bontgekleurd rek in menige outdoorshop tegemoet grijnzen..:)

Ik heb ze zelf niet maar door het veelvuldige koffiedrinken bij een shop hier in de buurt weet ik vanuit afluistermode het volgende:

Erg licht (Een soort schuimvormend in de kunstof middel zorgt daar voor)
Watervast, ze zijn juist erg geschikt voor doorwadingen, en als de rivier toch te diep bleek te zijn: ze drijven dus je eindigt op zijn kop met 2 felgekleurde boeien aan je voeten...:)
Ze schijnen erg comfortabel te zijn, en makkelijk schoon te maken, sommige ziekenhuizen gebruiken ze in operatiekamers omdat ze gewoon ontsmet kunnen worden

en ze zijn foei maar dan ook foei lelijk...:)

Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Ik zou voor jouw doel, keens nemen. Bijv Newport H2, deze zijn watervast. Stof slijt minder dan de gewone Newport (=zonder H2)
Ze hebben een neus, die wat bol oogt, maar dat is bij doorwadingen prettig ivm stoten tegen stenen. Dit was mijn reden om naast de uhm "wereldberoemde" Teva's (al 6 jaar zelfde paar intensief in gebruik), de keens aan te schaffen.

Crocs.... laat Steve (Crocodile Hunter) Irwin het niet horen, dan krijg je het pas op je heupen :9
 
Jesse,

Eigen ervaringen heb ik er niet mee, maar de twee mensen die ik heb gesproken die ze wel hebben zijn er zeer tegenstrijdig van mening over: allebei vinden ze de crocs namelijk inderdaad zeer comfortabel (positief), maar tegelijkertijd hebben ze ook allebei al meer dan één paar versleten omdat de crocs schijnbaar niet echt duurzaam zijn.

Is dus wellicht interessant om in overweging te nemen wat je zelf belangrijker vind. Zij beiden vinden het comfort wel lekker en nemen het (eentje voor de derde keer al) opnieuw moeten kopen op de koop toe.

Raymond
- zou zelf blijven zoeken naar een combinatie van comfort én duurzaamheid!
 
Bedankt allen voor jullie reacties. Ik heb even op de site van Keen gekeken. Die Newport H2 is wel ruim het dubbele in prijs dan de Crocs, maar ze zijn wel 100x mooier. Ik ben inderdaad op zoek naar een 'waadschoen' met een neus.

Weet iemand toevallig bij welke winkels ze Keen verkopen in Amsterdam?
 
RE: Keen of Teva

Ik heb even zitten neuzen op het net en heb nu twee schoenen op het oog: Keen Venice H2 en de Teva Dozer. Iemand ervaring met deze schoenen?
 
RE: Keen!!

Het zijn de Keen's Venice H2 geworden. Ze zitten heerlijk. Ik denk de perfecte combinatie van duurzaamheid, comfort en schoonheid ! :)
 
Die Techamfibian schoenen van Salomon liggen nu bij de bever outlet store in Den Haag voor €59,= ...dus heb ik ze maar gelijk gekocht.

Groet,
Bart
ps. nieuw op de site, eerste post, er zullen er meer volgen...
 
RE: Keen!!

hehe corocs, in Amerika zijn ze niet aan te slepen en ook hier in Nederland begint het aardig hard te gaan met die felle zomerstappers. Ik mocht een paar gratis hebben, maar heb ze laten liggen. Ik vond ze echt te lelijk :D
 
RE: Keen!!

hoi,
ik lees dit nu allemaal, maar waar kan ik die keen venice H2 of die andere schoen kopen?
gr xeentje, (omgeving den haag of amsterdam)
 
In operatiekamers? Echt waar? Ik hoorde van een bevriend chirurg en OK-assistente dat ze daar juist erg ongeschikt voor zijn vanwege de gaten in de bovenkant (ivm besmettingsgevaar bij bloedspatten etc.)

Ik heb zelf een keer Crocs aangehad, maar ze zitten wat mij betreft niet echt top. Als de lengte goed is, is de wreefhoogte en de breedte van de Crocs veel te groot en schuif ik alle kanten op. Daarnaast vind ik ze erg, ehm, hoe zal ik het zeggen, flodderig overkomen. Ik had niet het gevoel dat dit materiaal erg stevig is.

Dat gezegd te hebben denk ik dat Crocs wel geweldig zijn om mee in de tuin te werken!

Groetjes,
Nine
 
RE: Keen!!

hey

denk dat een aantal mensen wel weten dat ik op dit moment in amerika zit. het is inderdaad waar dat die crocs hioer niet aan te slepen zijn. iedereen heeft wel een paar.(werk momenteel op een zomerkamp waar kids 7 weken vertoeven.) ik heb nu ook mijn eerste paar. voor niks :) en zijn lopen idd heerlijk ik had ze alleen graag een maatje groter.

ps: de reden dat ze steeds populairder worden in nl. is omdat het de nieuwste mode gril is om de lelijkste schoenen te hebben. vandaar ook die laarzen met prints.


mzzl rens
 
Crocs mooi!

Hoe langer je naar Crocs kijkt, hoe mooier ze worden.

Ik zeg weleens gekscherend dat ze mooi worden van de lelijkheid:+!
 
RE: Crocs mooi! ... nou eh ... nuttig!

Hoe langer je kijk, hoe mooier ...???

"The better you look, the more you see."(Bret Easton Ellis in Glamourama of zo)

Maar even serieus...
Ik heb zitten kiijken naar een goed alternatief voor de slippers die ik als enige schoeisel naast de bergschoenen wil tijdens een trektocht. Iets waarmee ik ook een riviertje kan doorwaden.

Teva's vind ik te zwaar om mee te sjouwen, Crocs zijn wel heel licht maar veel te volumineus voor in de rugzak.

Totdat ... ik vond de Crocs OffRoad op de site van Crocs.
Ze zien er minder volumineus uit. Door het elastieken bandje blijven ze in riviertjes vermoedelijk wel aan mijn voeten zitten en rond de tent of berghut kun je lekker sloffen.

Nog niet in het echt gezien, laat staan geprobeerd.
Iemand wel toevallig?

Marla
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

RE: Crocs mooi! ... nou eh ... nuttig!

Als je alleen op zoekt bent naar een paar schoenen/slippers om een rivier te doorwaden, kijk dan eens in een watersportwinkel of bij duikwinkels. In de watersport heb je namelijk veel schoenen die en comfortabel zitten, doede prijs/kwaliteit hebben en tevens een hele goede grip hebben (om niet op een glad bootsek onderuit te gaan.)
Ik heb daar twee jaar terug een paar Helly Hansens gehaald en ben er erg tevreden mee)

En natuurlijk.. maak alleen een rivierdoorsteek als je voldoende ervaring hebt.

russian_nomad
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan