cursussen van EXTRA survival


Status
Niet open voor verdere reacties.
>hallo allemaal,
>
>heeft iemand ervaring in de (weekend)cursussen van
>EXTRA-survival??
>
>grtz. Marleen

Van het weekend heb ik de 'Bushcraft' cursus gedaan. Hoewel ik al mijn hele leven kampeer tijdens vakanties en ik heb samen met een vriend al veel (ook vrij en onder een tarp) gekampeerd & gehiked heb in o.a. de Ardennen & Schotland was dit weekend zeker al leerzaam.
Dit weekend was voor mij ook even uitproberen hoe de instructeur is en hoe de sfeer is, om eventuele langere cursussen te doen.
Tijdens de bushcraft cursus leer je op verschillende manieren vuur maken en koken boven een vuur, je gaat planten bekijken en sporen zoeken. Verder leer je wat over vallen zetten. Tevens maakt de groep een aantal 'shelters'. Je slaapt naar eigen keuze in je tent of onder een tarp, of in de zelfgemaakte shelters.
De 'basiscursus' gaat verder dieper in op al deze aspecten. De vervolg nog dieper etc.
Ik ga denk ik nog een keer het 'sporen' weekend volgen. Dat was een leuk gedeelte van dit weekend, en ook goed toepasbaar in nederland. Een shelter zie ik mezelf niet zo snel maken. En koken boven een houtvuur gaat alleen op een beperkt aantal campings. Overigens vind ik de diverse vuurmaak technieken wel erg leuk om te leren.
Anyway, wil je meer weten, stuur me maar een mailtje
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Hoi Marleen

ja ook ik heb de bushcraft(weekend) cursus gevolg samen met een vriend. Als aanvulling op degene die eerder had gereageerd, kan ik nog zeggen dat er ook een prettige ontspannen sfeer hangt. Geen geitewollesokken gedoe of juist paramilitair, gewoon normaal leven en gebruik maken van de natuur met respect voor de natuur.
Over twee weken gaan we de cursus sporen doen. Je loopt nooit meer op de oude manier door het bos.

grt Wessel
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan