[TE KOOP AANGEBODEN] Custom Cumulus Taiga 480

Hallo,

(Wellicht) te koop: Custom Cumulus Taiga 480. Zie Cumulus Taiga.

Materiaal: in plaats van Pertex® heb ik voor Toray® gekozen. Dit is het lichtste (en duurste) materiaal dat Cumulus gebruikt. ¨At 19g/m2 Toray Airtastic® is the lightest downproof fabric in the world¨, aldus Cumulus. De outer fabric is ´black´, de inner fabric is ´olive green´.

Dons: in plaats van 850 FP (fill power) heb ik voor 900 FP gekozen. Dit heeft de beste warmte/gewicht verhouding van alle dons die Cumulus gebruikt. Omdat de quilt 480 gram 900 FP dons bevat (i.p.v. 480 gram 850 dons), is de quilter warmer dan gewoonlijk.

Tempratuur: de quilt heeft een rating van -9 ˚C. Dit, zodat de quilt in koudere tempraturen goed presteert, en in warmere tempraturen als deken kan worden gebruikt.

Afmetingen: in plaats van de normale afmetingen heb ik voor 10cm extra breedte gekozen. Ten eerste is dit comfortabeler slapen. Ten tweede maakt dit dat je kan draaien in je slaap zonder dat er tocht ontstaat.

Gewicht: inclusief het ´attachment system´ van Cumulus (voor de optionele bevestiging van de quilt aan een slaapmat) en de ´neck-collar´ (voor het luchtdicht maken van de quilt rondom de nek), weegt de quilt 720 gram.

Samenvatting van Cumulus tijdens het bestellen: ´Taiga 480, M size, widened by 10 cm, outer Toray fabric (black), inner Toray fabric (black), 900 cuin down´

Prijs: de nieuwprijs voor de quilt is €381. Ik heb er circa 6 nachten in geslapen, altijd met slaapkleding (volledig bedekt). Daarnaast heb ik de quilt altijd volledig uitgehangen bewaart (dus niet ´compressed´). Ik vraag er €345 voor, gezien de nieuwstaat. Ik ben momenteel in Zweden, dus ik zal de quilt versturen vanuit Zweden.
 
Laatst bewerkt:
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan