D-schoenen voor smalle voet


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi,

Ik ben van plan om een paar D-schoenen te kopen. Maar ik heb vrij smalle voeten, maat 43.

Wie kent dit probleem en heeft ervaring met het lopen op D-schoenen? Welke merken/modellen kun je me dan aanraden?

Bedankt!

Hans
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Hans,

Misschien dat je eens een schoen van LaSportiva kan uitproberen. Die vallen redelijk smal.
Verders gewoon veel passen in de winkel.

suc6 Nanda
 
Ik heb ook vrij smalle voeten, of eigenlijk vooral een kleine hiel, waardoor ik in veel schoenen schuif met m'n hielen. Vroig jaar in Aillefroide kwam ik echter een paar Rossignol D-schoenen tegen(dat ski-merk) De baas van de winkel was zo blij dat ie eindelijk iemand had die ze paste, dat ik ze voor 140 euro mocht meenemen...

Of je die schoenen ooit nog zult vinden betwijfel ik, ik heb ze alleen in de omgeving aillefroide nog maar 1 keer gezien, ongetwijfeld had de drager ze ook bij de sport 2000 aldaar gekocht. Overigens zijn mijn C-schoenen la sportiva's, en hoewel die iets losser zitten, kan ik ook daarin goed uit de voeten. Het mooie van sportiva's is dat er zowel ruimte is voor brede als voor smalle voorvoeten, terwijl de smalle hiel altijd goed vastzit.

Bovenstaande zin: natuurlijk is het logisch dat als een brede voorvoet erin past, een smalle ook wel past. Ik bedoel dat een smalle voet niet vervelend gaat schuiven in een La sportiva, terwijl er dus kennelijk wel ruimte voorin de schoen over is. Bijzondere dingen!

Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Kijk ook eens naar Zamberlan. Mijn vriendin heeft ook een beetje smalle voeten en komt iedere keer op dit merk uit. Het is gewoon een kwestie van merken proberen die standaard leesten voeren die wat smaller zijn uitgevallen.

Sommige merken voeren ook echte breedte maten, als ik mij niet vergis is dat Lowa maar of ze dat ook doen met D-schoenen (worden minder verkocht)? Keine annung
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan