Dagrugzakje met heupband?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

aqdennis

Lid Club Hiking-site.nl
Hoi,

Mijn dagrugzakje begint ondertussen wel veel slijtplekken te vertonen en ook de rits is eigenlijk rot, tijd voor een nieuwe dus.
Op vakantie wordt hij o.a. gebruikt om de boodschappen in te vervoeren. 6 Liter vloeistof hangt behoorlijk op je sleutelbeenderen dus dacht ik aan iets met een fatsoenlijk heupband (en da's niet altijd standaard op een 30/40 liter rugzakje). De tweede gedachte is echter dat dat misschien wel helemaal geen zin heeft omdat zo'n klein rugzakje veel te kort is om nuttig gebruik te maken van een heupband.

Er zijn hier vast wel mensen die daar iets zinnigs over kunnen zeggen. Misschien moet ik voor een 40 liter rugzakje gaan om inderdaad iet aan de heupband te hebben en niet voor een 30 liter? Zijn er merken die rugzakjes met relatief lange rugpanden leveren? Dit om het aantal bomen in het bos enigszins te reduceren, uiteindelijk wordt het toch een kwestie van passen in de winkel.
O ja, hoeft geen hi-tech merk te zijn, heb nu een Jack Wolfskin van 70 gulden waar ik bijna 7 jaar mee gedaan heb. Dat zegt iets over de intensiteit van het gebruik...;-)

Groetz,
Dennis
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Dennis, ik gebruik al jaren een smal, maar hoog dagrugzakje van Vaude, ooit eens gekocht in de Bever Outlet store R,dam.
Deze heeft een heupband waar je ook werkelijk wat aan hebt, en ik ben er dan ook bere zuinig op.
hth
Rob
(1,85m lang, en momenteel thuis met een kapotte poot :( )
Tips to avoid alligator attacks:
Don't swim in waters inhabited by large alligators.
(Amerikaanse krant, in een heel serieus artikel)

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
[laatste wijziging op 01-10-02 om 13:25]ik ben errug happy met mijn 40l van zwerkei huismerk :)

met hele goeie heupband, en ondervak, en practische vakjes.
type is een sherpa 40 of iets van dien aard.
 
heb ook een zwerfkei eigenmerk, model chase. Is denk ik zo'n 25lt. ofzo. Heeft een span-rug.

Heeft een heupbandje (niet meer dan een gesp), maar die gebruik ik niet, al geeft de zijkant ervan al veel steun. Het is ook een smal en hoog rugzakje.

Veel gewicht erin draagt nog prima, dus de heupband is niet echt nodig.

Misschien moet je eens bij de klimrugzakken gaan kijken, die zijn toch ook smal en hoog?

Ga gewoon uitgebreid passen!

grtz
henk

The Recumbent Architecture Pivo
 
Hoi Dennis,

Je zou kunnen denken aan een Lowe Alpine walkabout 23 of 35, die hebben een stevige heupband, die heel erg doet denken aan een heupband van een grotere trekking rugzak en een redelijk lang rugpand (die iets van je rug afstaat). De rugzak heeft trouwens nog twee zijvakken bedenk ik me, ik ben alleen bang dat het niet lukt voor 70 gulden volgens mij is de 25 liter €59 en de 35 liter €69,- .

Ik kon hem helaas niet vinden op de site van lowe alpine voor een verdere beschrijving, maar iedergeval succes met je zoektocht.

groeten Frank
 
Hoi Frank,

Het hoeft ook niet voor 70 gulden, maar ik wou het toch wel onder de €100 houden, en dan bedoel ik niet €99,95 :7

Groetz,
Dennis
 
Hoi Dennis

Ik heb een Wildebeast Gwayai 30 liter, met een heupband. In de heupband zitten ook nog 2 kleine ritjes om even iets kleins in te doen. Gebruik het ding bijna dagelijks en de rugzak zit bij mij heerlijk. Ben alleen even kwijt hoeveel die koste.x(

Succes,

Rob
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan