dagtochten - welke rugzak


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Hallo,
kan iemand ons raad geven voor een dagtochten-vakantie.
Ik bedoel hiermee een week in de oostenrijkse bergen, van hut naar hut.
Welke rugzak voorzie ik (grootte ??) en wat neem ik wel / niet mee ?

ik neem aan dat een rugzak 75 L hiervoor iet geschikt is ... Mijn laatste ervaring was een meerweekse trektocht waarbij ALLES mee op de rug moest ...

groet,
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Kan bst wel met een 75liter zak hoor. Geweoon een kwestie van alle compressie bandjes goed aansjorren. Ik zag vaak mensen voor een huttentocht toch wel met een 50-60 liter zak lopen. Het zal ook vast wel echt iets kleiner kunnen als je ultralight huttentochten gaat lopen kunnen maar veel kleiner dan 40-45 liter zal je niet komen.
 
Tis maar net hoe lux of extreem je het gaat maken. In sommige gevallen is het zinvol voor de zekerheid een tent/bivakzak e.d. mee te nemen, maar soms is een regenpak en 5 repen al voldoende. Dus wat je mee moet nemen hangt helemaal van jezelf en je tocht af.

In het algemeen zijn de rugzakken rond de 40 liter voor huttentochten en die rond de 70 liter voor tent-trektochten.

Ik heb vorig jaar nog een twee daagse "huttentocht" gemaakt met alleen een dagrugzak van 18 liter.

grtz
Henk
 
Als je jezelf voldoende onder controle hebt en niet - omdat de rugzak toch groot genoeg is - vanalles extra mee gaat nemen, is mijn voorkeur vrijwel altijd een +/- 65 liter zak. Je neemt toch wel wat gewicht mee en je kunt em goed comprimeren, maar wat ik vooral prettig vind, is dat de heupband veel comfortabeler is. Om hetzelfde gewicht in een 35/45 liter zak te doen, draagt gewoon minder comfi. Dat die grote rugzak dan weer een kilo zwaarder is, neem ik voor lief. Draagcomfort vind ik belangrijker.

Nou heeft Osprey op de kleinere volumes ook wel lekkere heupbanden...
 
Ga je nu dagtochten lopen vanuit de hut, of trek je door van hut naar hut?

In het eerste geval heb je aan 20 a 25 liter voldoende. Ik heb zelf een (volgens opgave) twintig liter rugzak, en daar prop ik in: 2L waterzak, fleece, GTX jas, broodtrommeltje, EHBO, zitmatje en een flesje extran. Met enig gewurm zou daar ook nog een regenbroek, muts en handschoenen bij kunnen, al heb ik dat nooit uitgeprobeerd, ( ik weet niet hoe hoog je gaat)
Mijn dagrugzak is een Dakine Heli Pro, en die heeft een heupband, iets wat ik heel belangrijk vinde
- Voor een huttentrektocht lijkt me dat je met zon 40 liter toekomt, afhankelijk van het feit of je ook nog eten en een brander e.d. meesleept. Dan zul je meer ruimte nodig hebben.

groetjes,

Mirjam
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan