dalsland


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi,

Volgende week vertrek ik voor 14 dagen naar Zweden. Ik wil er kamperen en kanoen in Dalsland. Ondanks dat ik reeds veel gelezen heb, zit ik met nog enkele praktische vragen.

- Zijn er in september in deze streek nog steeds veel muggen? Moet ik me voorzien van een netje voor op je hoofd of een klamboe? Een muggenstift zal ik alvast in zweden zelf kopen.

- Is het water van de meren in Dalsland betrouwbaar om te drinken of gebruik ik toch beter desinfecterende druppels?

- Is liften vanuit Göteborg tot deze streek haalbaar? Of toch maar de trein of de bus?

- Regent het in deze streek veel in september?? Is een tent met als grondzeil met een waterkolom van 5000 mm, en als bovenzeil een waterkolom van 3000mm voldoende?

- Graag wil ik ook kanoen in deze streek. Ik doe dit voor het eerst.
Wie kent een niet te moeilijke meerdaagse tocht? Vanwaar vertrekt deze en is het startpunt bereikbaar (via liften, bus?) Is er een kamping aan het startpunt.

Zelf had ik Bengstfors op het oog. De kamping is ook een kanocentrum.
Wie heeft reeds ervaringen hiermee?

- Is een gewone slaapzak voldoende om in deze periode in zweden te kamperen? of koop ik toch beter een slaapzak voor koudere temperaturen?

Al jullie tips zijn zeker welkom!!

Vele groetjes

Sofietsje

PS: hopelijk komt dit bericht aan, de vorige keer is het niet gelukt. Wat doe ik mis?? Ik ben nog niet vertrouwd met dit forum.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi 'Sofietsje',

Afgelopen juni ben ik voor het eerst naar Zweden geweest, gevaren op Goteborg en door Dalsland naar Varmland gereden (auto). In Varmland hebben we gewandeld, gekanoed enz. Ik heb je vragen genummerd en voorzien van een 'antwoord'.

1. Zijn er in september in deze streek nog steeds veel muggen? Moet ik me voorzien van een netje voor op je hoofd of een klamboe? Een muggenstift zal ik alvast in zweden zelf kopen.
>In juni waren er veel muggen, vooral 's avonds: goed aankleden en insmeren dus, ik heb gehoord dat het in september minder is!

2. Is het water van de meren in Dalsland betrouwbaar om te drinken of gebruik ik toch beter desinfecterende druppels?
> Geen idee.

3. Is liften vanuit Göteborg tot deze streek haalbaar? Of toch maar de trein of de bus?
> Je kunt het allicht proberen, lukt het niet dan ga je met de bus of trein.

4. Regent het in deze streek veel in september?? Is een tent met als grondzeil met een waterkolom van 5000 mm, en als bovenzeil een waterkolom van 3000mm voldoende?
> Of het veel regent kun je waarschijnlijk wel achterhalen via www.visit-sweden.com of www.weeronline.nl Waterkolommen zeggen me niet zoveel. Zelf gekampeerd met een Hilleberg en daar is geen regen doorheen gekomen ...

5. Graag wil ik ook kanoen in deze streek. Ik doe dit voor het eerst. Wie kent een niet te moeilijke meerdaagse tocht? Vanwaar vertrekt deze en is het startpunt bereikbaar (via liften, bus?) Is er een kamping aan het startpunt.
> Als er op de camping een kano-verhuur is dan hebben ze waarschijnlijk ook wel suggesties voor meerdaagse tochten. Via www.locatienet.nl kun je alvast een gedetailleerde kaart van je gebied opzoeken en zien of het enkel een meer betreft of een meer met open verbindingen naar andere meren/ rivieren.

Zelf had ik Bengstfors op het oog. De kamping is ook een kanocentrum.
6. Wie heeft reeds ervaringen hiermee?
> Nee, zelf gekanoed in Glaskogen, Varmland, www.glaskogen.se Erg mooi gebied met shelters, huisjes, waterpompen EN elanden! In Arvika is ook een 'groot' kano-centrum die meerdaagse kano-tochten aanbiedt. Informatie daarover is te vinden op www.itadventure.se/arvika.canoe

7. Is een gewone slaapzak voldoende om in deze periode in zweden te kamperen? of koop ik toch beter een slaapzak voor koudere temperaturen?
> Je kunt een fleece-lakenzak kopen, ideaal voor koudere nachten en goedkoper dan een nieuwe slaapzak.

Veel informatie over Varmland is te vinden op www.varmland.se Ook emailadressen van VVV's en websites van kano-verhuurbedrijven en dergelijke vind je op die site. Dalsland zal ook wel een toeristische website hebben, misschien te bereiken via www.visit-sweden.com Campings in Zweden vind je trouwens op www.camping.se

Heel veel plezier en succes met de voorbereidingen.

gr. Marike
 
>Hoi,

Hoi, ik heb vorig jaar in Oktober ook in Dalsland gekanoot en zal proberen je vragen te beantwoorden.
>
>Volgende week vertrek ik voor 14 dagen naar Zweden. Ik wil er
>kamperen en kanoen in Dalsland. Ondanks dat ik reeds veel
>gelezen heb, zit ik met nog enkele praktische vragen.
>
>- Zijn er in september in deze streek nog steeds veel muggen?
>Moet ik me voorzien van een netje voor op je hoofd of een
>klamboe? Een muggenstift zal ik alvast in zweden zelf kopen.

Ik heb in oktober er geen mug meer gezien. Weet niet hoe het er in September is. Over het algemeen zijn die beesten na de eerste nachtvorst weg (en als ik het me goed herinner was het vorige week 's ochtends slechts 0 graden).
>
>- Is het water van de meren in Dalsland betrouwbaar om te
>drinken of gebruik ik toch beter desinfecterende druppels?

Wij hebben het gewoon gedronken, maar misschien is het beter om wel iets desinfecterends te doen, wij hadden wel wat last van diaree.

>
>- Is liften vanuit Göteborg tot deze streek haalbaar? Of toch
>maar de trein of de bus?

Geen idee, wij zijn met de auto gekomen.

>
>- Regent het in deze streek veel in september?? Is een tent
>met als grondzeil met een waterkolom van 5000 mm, en als
>bovenzeil een waterkolom van 3000mm voldoende?

Viel bij ons wel mee met de regen. Wij hebben 2 dagen een beetje sneeuw/regen gehad en 's nachts wat. Maar niet echt om je zorgen over te maken (was in oktober, weet niet van september).
Wij hadden ook een tent meegenomen, alleen niet gebruikt. Er staan daar namelijk overal (half open) schuilhutjes waar je prima in kunt slapen. Heb je geen probleem met het vinden van een mooi plekje voor je tent enzo. Wij zijn in oktober nooit iemand tegen gekomen die tegelijk met ons in een hutje wilde, misschien dat dat in september anders is.

>
>- Graag wil ik ook kanoen in deze streek. Ik doe dit voor het
>eerst.
>Wie kent een niet te moeilijke meerdaagse tocht? Vanwaar
>vertrekt deze en is het startpunt bereikbaar (via liften,
>bus?) Is er een kamping aan het startpunt.

Wij zijn in Dalslanged begonnen (te bereiken per bus, liften weet ik niet), hier is ook een kanocentrale. Deze streek (ook bij Bengstfors) heeft een uitgebreid netwerk van meren en kanalen waarop je heel makkelijk zelf een kanotocht uit kunt zetten. Wij hebben bij de kanoverhuur een soort boekje met gedetailleerde kaarten gekocht, hierop staan ook alle sluizen (die misschien al gesloten zijn als jij komt, was bij ons wel het geval) en schuilhutjes aangegeven.
>
>Zelf had ik Bengstfors op het oog. De kamping is ook een
>kanocentrum.
>Wie heeft reeds ervaringen hiermee?

Bengstfors is volgens mij ietsjes groter dan Dalslanged, dus vast ook beter bereikbaar.

>
>- Is een gewone slaapzak voldoende om in deze periode in
>zweden te kamperen? of koop ik toch beter een slaapzak voor
>koudere temperaturen?

Sja, hangt er vanaf wat je een gewone slaapzak noemt. Zoals ik al zei was het vorige week in zuid Zweden al rond het vriespunt, en jij zit nog een stukje noordelijker en verder weg van de kust. Dus kan het er kouder zijn... Je zou ook een (fleece) lakenzak mee kunnen nemen als je het niet vertrouwd, is goedkoper dan een helemaal nieuwe slaapzak.
>
>Al jullie tips zijn zeker welkom!!
>
Veel plezier daar verder, wij hebben echt een erg mooie tocht daar gehad.


"Dream as though you'll live forever,
Live as though you'll die today"

Arjen
Arjen@natureview.nl
http://www.natureview.nl/
 
Hallo Sofietsje,
Ik heb ook een kanotocht gemaakt met Bengtsfors als uitgangspunt. De kantochten maak je daar vooral op grote meren, daar zijn er veel van. Met slecht weer is dat moeilijk.
Volgens mij heb je in september nauwelijks last van muggen. Aanschaf van een muggennetje lijkt me dan ook zwaar overdreven. Of ben je misschien allergisch, dan is het een ander verhaal.
Ik was er met een flinke groep, wij dronken gewoon het water uit de meren. Alleen ik ben even ziek geweest. Dat kan aan het drinkwater gelegen hebben, maar dat is niet zeker.
Als je wilt weten, hoe je de diverse plaatsen in Dalsland met het openbaar vervoer kunt bereiken, moet je kijken op www.tagplus.se.
Daar kun je informatie vinden over al het openbaar vervoer, ook te lezen in Engels en Duits.
Veel succes
Henk
 
Hallo,

Dank je wel voor jullie reactie!!

toch blijven er nog vragen komen.

- Ik ben van plan om mijn stapschoenen en sandalen mee te nemen. Ik zou mijn sandalen aan doen om te kanoen. Maar nu zit ik te denken: zal dat niet te koud zijn aan de voeten (Vooral als ze nat zijn van het koude water)?? Welk schoeisel hadden jullie aan bij het kanoen? Of wat lijkt jullie het beste? En doe je bij het kanoen ook best een regenjas aan, ook als het niet regent?

Voorlopig is dit alles!
Als ik nog vragen heb dan horen (zien) jullie nog van me!

Groetjes

Sofie-tsje ;)
 
Hallo Sofie-tsje
Ik heb zowel sandalen als sportschoenen gebruikt. Midden in de zomer kan dat best, maar als de temperaturen omlaag gaan zul je wel koude voeten krijgen. Wat dacht je van neopreen surfschoenen?
Een regenjas aantrekken is niet zo'n slecht idee, denk aan de temperaturen! In een regenjas blijf je ook redelijk warm.
Groetjes
Henk
 
>
>- Ik ben van plan om mijn stapschoenen en sandalen mee te
>nemen. Ik zou mijn sandalen aan doen om te kanoen. Maar nu zit
>ik te denken: zal dat niet te koud zijn aan de voeten (Vooral
>als ze nat zijn van het koude water)?? Welk schoeisel hadden
>jullie aan bij het kanoen? Of wat lijkt jullie het beste? En
>doe je bij het kanoen ook best een regenjas aan, ook als het
>niet regent?

Ik heb (in oktober) gewoon m'n wandelschoenen aan gedaan, ging prima. In juli (in noord Zweden)had ik sandalen aan. Weet niet echt hoe koud het is in september, dus kan er verder niet over oordelen. Kan me voorstellen dat schoenen wel lekker is, je zit wel de hele tijd stil met je benen.... Neopreen surfschoentjes is idd ook een goed idee...
Had alleen een regenjas aan als het regende, of er een sterke wind stond, verder niet.
Over de kano tocht trouwens, je kanoot inderdaad wel veel over meren. Met rustig weer is dit geen probleem, alleen als het gaat waaien en je moet echt een meer oversteken, kan dit lastig zijn. Wij waren ook beginners toen we daar waren, maar de laatste dag (met harde wind een meer oversteken) was wel erg pittig.

"Dream as though you'll live forever,
Live as though you'll die today"

Arjen
Arjen@natureview.nl
http://www.natureview.nl/
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan