Dames met hartslagmeter gezocht


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Waarschijnlijk het verkeerde forum, maar ik ben niet bekend op hardloopforums, dus ik probeer het toch maar hier.

Zijn er hier dames die wel eens hardlopen met een Polar hartslagmeter met zo'n band onder de borst?

Ik krijg erg rode striemen en opengeschuurde huid aan de onderkant van de band. Hebben anderen daar ook last van? Wat is hiertegen te doen? Helpt een BH met geintegreerde hartslagmeter en evenetueel van welk merk?

Groeten,

Linda
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik ben natuurlijk geen dame, maar ik weet dat Polar in samenwerking met triumph een beha maakt waar de borstband van de hartslagmeter in geschoven kan worden.

Die ziet er goed doordacht uit, en het lijkt me dat de band dan niet meer voor irritatie zorgt. Maar gebruikerservaringen kan ik je niet geven :+

Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Elke week loop ik hard op de Veluwezoom met een groep, voornamelijk dames. Nu had onze trainster laatst een nieuw model hartslagmeter die zonder band werkte, merk weet ik niet meer. Andere mogelijkheid zou zijn
de textiele Wearlink band van Polar of hun nieuwe systeem waarbij de sensors zijn verwerkt in het shirt(zie website Polar).
Groeten,
Boelo
 
Linda, net op de TV hier:
Je wordt op je wenken bediend::)

Inventum introduceert een hartslaghorloge zonder borstband
Comfortabel je hartslag meten aan de vinger.

In september introduceert Inventum, de in Veenendaal gevestigde fabrikant van klein huishoudelijke apparatuur en consumentenelektronica, een hartslaghorloge in een ergonomische handschoen waardoor het gebruik van een borstband overbodig wordt gemaakt.

Dit model (type SH 100) heeft een optische vingersensor die het mogelijk maakt de polsslag continue te meten via de linker wijsvinger, zonder onderbreking van de training. Op deze manier is er geen borstband meer nodig die door veel gebruikers van andere hartslagmeters als hinderlijk wordt beschouwd. Vrouwen in het bijzonder vinden het dragen van een borstband niet prettig. Het systeem met de optische vingersensor en handschoenhouder is speciaal ontwikkeld voor het gebruik tijdens hardlopen, joggen en wandelen.

Vanaf eind oktober te koop

Het complete assortiment Inventum hartslaghorloges is vanaf eind oktober verkrijgbaar bij elektro vakzaken en elektronica winkels voor een richtprijs vanaf € 29,99. Het model SH 100 heeft een richtprijs van € 169,99.

Optimale ondersteuning

Hartslagmeters komen steeds meer voor in de sportwereld. De hartslag is een zeer bruikbaar gegeven om de intensiteit van de inspanning in te schatten voor sporten waarbij grote spiergroepen op een ritmische wijze en gedurende lange tijd aan het werk zijn. Voorbeelden hiervan zijn lopen, voetballen, tennissen, fietsen, fitness enz. Met een hartslaghorloge kan men tijdens het trainen de hartslag controleren om er voor te zorgen dat het hart niet overlast raakt en om optimale trainingsresultaten te bereiken.

In het geval van de niet ervaren sporter is de hartslagmeter het instrument bij uitstek om niet elke training te laten uitgroeien tot een wedstrijd. Beginnende sporters trainen meestal veel te intensief waardoor het risico op blessures sterk toeneemt en het plezier tijdens de activiteit afneemt.(Van Inventum.nl)
Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl;)
 
>Ik ben natuurlijk geen dame, maar ik weet dat Polar in
>samenwerking met triumph een beha maakt waar de borstband van
>de hartslagmeter in geschoven kan worden.
>
>Die ziet er goed doordacht uit, en het lijkt me dat de band
>dan niet meer voor irritatie zorgt. Maar gebruikerservaringen
>kan ik je niet geven :+

Ja ja, en dat moet ik nu geloven :+ :+ :+ :+
Waar haal je dan die kennis vandaan????

Maar goed, Linda, aangezien je al zo'n apparaat hebt, lijkt het me zonde van je geld om er weer een aan te schaffen, die dan draadloos is. Pieters idee lijkt me een goede optie. Waar ik verder nog aan zit te denken is, dat die band misschien te strak zit en je hem wat losser moet doen, als dat kan, tenminste. Of anders een wat andere band in elkaar zetten. Tape lijkt me namelijk ook niet de beste oplossing.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje, 72 in rust).
 
Aleen maar mannen die gereageerd hebben :)...

Ik heb inderdaad net tweedehands een geavanceerde hartslagmeter gekocht en en wil niet weer een andere aanschaffen. Ik heb gisteravond een BH gekocht van Adidas waar je een kleine polarsensor op kunt klikken. Du nog eleganter dan de band erin schuiven. Mijn man had een borstband met zo'n kliksensortje, dus ik hoefde geen nieuw onderdeel te kopen. We ruilen gewoon van borstband. Ik ga hem vanmiddag uitproberen.

@Rob:
Een hartslagmeter is inderdaad een nuttig hulpmiddel, want ik train altijd veel te hard (vanewege te weinig ervaring). Verder is het leuk speelgoed. Ik kan na afloop op de PC zien wat mijn intensiteitskurve is geweest en ik kan een kalender bijhouden met wat ik heb gedaan aan trainingen.

Bedankt allemaal,

Linda
 
Hello

Ik heb een (vrij) goede releatie met een dame die de triumph bh + borstband gebruikt. ;)

Zij is er uitermate te vrede over. Het werkt in iedere geval stukke beter dan de standaard elastieke band. Ik heb tot nu toe maar een nadeel gehoord: Als je meerdere keren per week gaat sporten (soms zelfs meerdere dagen achter elkaar), dan moet je de bh vaak uitwassen.
Je kunt natuurlijk ook meerdere bh's kopen ;)


Martijn...
http://www.vdcruijsen.nl
 
Voorlopig bevalt degene die ik nu heb gekocht goed. Mooi naadloos produkt. Aangezien ik nu 4-5 dagen per week fiets of hardloop ga ik er binnenkort nog een kopen. Maar ze kosten wel 50 euro per stuk :-( en dat is nog met 20% korting op de winkelprijs...


Linda
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan