Dames slaapzak advies gevraagd


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Mijn vriendin is aan een nieuwe slapzak toe.
Omdat we deze zomer een tracking gaan doen in schotland.
Ook wintercamperen doen we graag.
(met haar niet te extreme temp.)

Nu ben ik op zoek naar een mooie dames dons slaapzak.
Ze is een beetje koud aangelegt... en 1.60 lang.

Wat kunnen jullie mij adviseren ?

Ik ben eigenlijk tot nu toe alleen de Marmot Angel Fire Women tegen gekomen.
En kan me niet voorstellen dat er geen andere alternatieven zijn.

Gr. Kris
 
Zeker wel alternatieven zat. Staar je niet blind op speciale vrouwen slapen zaken. Er zijn veel belangrijkere zaken zoals type gebruikte dons, loft-waarde van het gebruikte dons, de vulhoeveelheid en het gebruikte buitentijk (waterafstotend of niet).

Marmot heeft 600 cuin loft en 90% ganzendons en ik geloof 680 vulling. Opgegeven volgens Marmot tot -15. In de Bever catalogus krijgt deze zak slechts 3- sterren als isloatiewaarde en dat is nu niet echt hoog voor een najaars en vroege voorjaars slaapzak. Dat wordt m.i. veroorzaakt door de relatieve lage cuin-waarde (hij is niet beroerd maar ook niet uitgesproken goed.

Zakken met betere cuin-waardes rondom het zelfde vulgewicht als de Marmot zijn de Highlite All-black -10 serie en de Western Mountaineering Apache. Deze zakken scoren gewoonweg 4-sterren isolatie waarde...

Van de Highlite All black serie weet ik dat de buitentijk (Pertex endurance) 'water' afstotend is. Van de WM apache weet ik het niet zeker en bij Marmot ben ik er al helemaal onzeker van (Nylon taffeta wat ik niet ken als buitentijk van slaapzakken maar eerder van tenten, kan best wel waterdicht zijn maar volgens mij is het dan te dicht en ademt het dan weer niet voor geen meter en krijg je nog steeds natte dons).

Voordeel van een zwaardere, qua isolatiewaarde, zak is dat je een groter seizoensbereik hebt. Je kan er in de winter mee weg mits het niet te hard vriest maar je kan er ook zomers ook prima opengeritst onder liggen als het wat koeler is. Als het echt warm is lig je gewoon in je lakenzak.

Voor strengere winters heb je gewoonweg een nog zwaardere zak nodig (5 sterren isolatie).
 
Zeker wel alternatieven zat. Staar je niet blind op speciale
vrouwen slapen zaken.


Toch wel lekker, de extra gevulde plekken, zoals voeteneinde voor 'ons vrouwen' met altijd en eeuwig kouwe voeten. Maar idd, ik heb er ook niet naar gekeken, wel gewoon een veel warmere slaapzak aangeschaft dan wat aangeraden werd, omdat ik mijn eigen koukleumerigheid ken. En tegen kouwe voeten helpen een buff in de nek, sokken, een muts of goeie hoed op de mummie en swinters zelfs handschoentjes in de slaapzak heel goed. Niet dat ik dat nu nog allemaal draag (de sokken meestal wel), want ik heb dus een (in veel ogen veel te) warme WM slaapzak, waarin ik fantastisch slaap.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan