De echte grootte van landen

Leuk om mee te spelen, en te zien hoe we voor de gek worden gehouden door de projectie.

IMG_20200620_085459.jpg
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik vind als je op een globe kijkt, ook de oppervlakte van de oceanen altijd weer indrukwekkend, onder een bepaalde hoek zie je alleen maar blauw. Ik weet nog dat ik ooit eens, lang geleden, uitgerekend heb dat de complete wereldbevolking in de Nederlandse polders zou kunnen logeren, als iedereen een stapelbed had tenminste en verder geen andere ruimte nodig had :) Als de berekening toen klopte moet het ergens begin jaren 70 geweest zijn, of zelfs wat eerder, met bevolkingscijfers van vóór 1960 als ik de wereldbevolkingscijfers uit een oude Elsevier pocket atlas van mijn moeder haalde dan kan het kloppen, nu kan het niet meer. Toen waren er ruwweg 2.4 miljard mensen en de oppervlakte van de Noordoostpolder, Zuidelijk en Oostelijk Flevoland is, als je de wateroppervlaktes meerekent, 2.412 miljard vierkante meter volgens Google. Dus iedereen kon één vierkante meter krijgen of, als je ze stapelde, 2 vierkante meter, wat genoeg was voor een stapelbed.

Het geeft ook maar aan, hoeveel nu bewoond land bedreigd wordt door zeespiegelstijging maar ook hoeveel land je nog wel zou kunnen winnen op alle stukken continentaal plat, of in de Noordzee bijvoorbeeld die niet zo diep is. Ik denk dat een nieuwe Maasvlakte er op den duur nog wel bij komt en een nieuwe stad als Almere toen was, ook wel. Eerst het ministerie van VROM maar weer oprichten voor alle planning.

Voor inpoldering, ergens op de Doggersbank bijvoorbeeld, (je hebt daar toch ook trafo eilanden nodig straks, om de windstroom te verdelen dus waarom geen grotere polder) heb je wel veel zand en dergelijke nodig maar dijken zouden ook met een soort beton gemaakt kunnen worden, dat kost ook veel energie, maar op de Noordzee zijn straks genoeg windmolenparken. Het beton kan, in dit nieuwe Lely plan, liefst direct uit CO2 gemaakt worden en met 3D printtechnologie ter plekke in de goede vorm gemaakt.
 
Laatst bewerkt:
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan