De hele kungsleden lopen van hemavan tot abisko


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Hi,

Ik zit er over te denken om volgend jaar de hele kungsleden te gaan lopen, maar ik kom nogal wisselende verhalen tegen over de duur van de hele tocht. Sommige zeggen dat het in 3 weken kan en andere dat het meer dan 4 weken duurt.

Nou loopt niet iedereen even hard natuurlijk, maar als ik op deze kaart kijk (http://www.svenskaturistforeningen....-and-activities/Lappland/The-Kings-Trail/Map/) en de hutten tel, en voor het stuk tussen kvikkjokk en ammarnas 8 dagen reken (voor zover ik begreep waren daar geen hutten, en was het een nogal zwaar stuk?) kom ik op 26 dagen uit.

Dat is zonder ook maar 1 rust dag, en er vanuit gaan dat het niet stormt en je verplicht ben te rusten. Dus er komen nog wel een paar dagen bij.

Wat is de ervaring van mensen hier die echt de hele tocht hebben gelopen. Hoelang deden jullie erover? Hoeveel rustdagen hadden jullie nodig?

Ik las ook dat je af en toe ook wel is door het water moet, dat opzich is niet erg. Maar zijn dat gewoon kleine stroompjes, of zijn dat meer wild stromende rivieren?

Groetjes,
Tijmen
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

>Wat is de ervaring van mensen hier die echt de hele tocht
>hebben gelopen. Hoelang deden jullie erover? Hoeveel rustdagen
>hadden jullie nodig?

Ik heb niet de hele Kungsleden gelopen maar wel een flink deel ervan + Padjelantaleden. Ik rekende 1 span (afstand duim-wijsvinger) per dag op een 1:100000 kaart, dat komt neer op zo'n 18 km. Meestal liep ik wat meer dus op deze manier had ik een ingebouwde reserve.
Ik had 6 dagen nodig voor Ammernäs tot Kvikkjokk, er zijn wel enkele hutjes;
http://walkabout.swalker.nl/verslag.php?dag=140 tot
http://walkabout.swalker.nl/verslag.php?dag=146
Rustdagen neem je het beste als het regent, maar reken maar 1 keer per week.

>
>Ik las ook dat je af en toe ook wel is door het water moet,
>dat opzich is niet erg. Maar zijn dat gewoon kleine
>stroompjes, of zijn dat meer wild stromende rivieren?
>
Daar zou ik me geen zorgen om maken, je loopt hoogstens natte voeten op. De Kungsleden is een populair pad en over alle wilde rivieren zijn bruggen geslagen.

Ik zou maar gewoon ruim plannen, het is wel prettig om de tijd te hebben hier en daar wat rond te hangen en te genieten van het landschap.
En als je het goed wilt doen pak je de zuidelijke Kungsleden (Sälens-Storlien) natuurlijk ook nog even mee. :)
 
Die bruggen liggen er niet altijd.... Die worden buiten het seizoen weggehaald omdat ze anders wegspoelen. Als je dus vroeg in het seizoen gaat kan het zijn dat een aantal bruggen er nog niet liggen en dan kan je best wel zeer serieuze oversteken hebben en kan zelfs omlopen noodzakelijk zijn.
 
Ik heb vorig jaar met een paar anderen het stuk van Abisko tot Kvikkjokk gelopen. We hebben 10 dagen over onze tocht gedaan. Dat is inclusief een dagtocht naar de Kebnekaise waardoor we 2 keer op dezelfde plaats hebben overnacht. We zijn ook nog een stuk van het pad afgeweken en hebben een ommetje van ongeveer een dag door Sarek gemaakt.
We liepen behoorlijk door en maakten vrij lange dagen. We hadden onze eigen tentjes en genoeg voedsel voor de hele tocht en waren dus niet afhankelijk van hutten. Als je op het pad blijft en flink doorloopt, moet 8 dagen voor dit stuk haalbaar zijn.

Het pad is gemakkelijk te volgen en de stroompjes die we tegenkwamen waren makkelijk genoeg over te steken. Echt grote rivieren hebben in de zomer een brug. De muggen zijn een groter probleem dan de stroompjes.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Groeten,

Mark

PS Ik ben ergens tussen Tjaktja en Allesjaure een zakje haringen kwijtgeraakt. Mocht je die terugvinden, neem hem even mee, wil je? :9
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan