De leeuw(in) is/was los...


Rkoome

Administrator
Forumleiding
Hallo dan,

Het is vrijdag, dus dan mag het even :)

In de afgelopen dagen is hier in Catalonië panisch jacht gemaakt op een loslopende leeuwin die men had gespot in het dorpje La Sénia. De ontdekking werd zo serieus genomen dat men meer dan 40 mensen inzetten, 12 voertuigen en 2 helicopters. Zelfs het natuurpark Els Ports werd tot verboden gebied verklaard en mensen werd aangeraden om toch maar vooral niet buiten te gaan wandelen. Zelfs op Youtube verschenen videobeelden!

Gisteren is het beest eindelijk 'gevonden'. Dat wil zeggen: ze hebben een enorme wilde hond doogeschoten :(

Naar nu blijkt ging het namelijk om een uit de kluiten gewassen loslopende hond, welke door de jagers met 2 kogels werd gevloerd.

Kosten van de hele operatie: meer dan 100.000 euro. En dat enkel omdat wat mensen ervan uitgingen dat zo'n groot beest wel een leeuw(in) moest zijn...

Raymond
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


:D

Mischien leren ze om volgende keer wat minder te stressen...

Zo is hier in het noorden wel eens een ijsbeer gespot. Een hoop ophef in de media en dat bleek ook een grote hond te zijn.

Linda
 
Muhahahahahaha

In ieder geval meer resultaat dan met de jacht op "onze" panter op de Veluwe...:)

Ik denk dat die hele operatie weleens een veelvoed van dat bedrag gekost zou kunnen hebben plus een enorm gezichtsverlies voor de stichting Pantera :p
 
En wat te denken van de Waasland-wolf die een paar jaar terug op de grens van Belgie en Zeeuws-Vlaanderen veelvuldig was gespot, maar nóóit gevonden :)

Groetzels,
Dennis
 
Vooral de hectiek er om heen was hilarisch....

Kan me me nog goed heugen dat Pieter, Harry en ik zei de gek een hike gepland hadden en die spontaan de poema hike noemde toen deze farce voorbij kwam, plots waren we sensatiezoekers en dergelijke x( :7 :7

Maar goed over een paar jaar zijn wilde wolven op de Veluwe een feit en ben erg benieuwd hoe de kneuterige Ollanders hier op gaan reageren, zal wel weer een hoop ophef met zich meebrengen...
 
Humor.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).

.....oooO.............
.....(....).....Oooo...
......\..(......(....)...
.......\_)......)../....
................(_/.....
 
Wolfen op de Veluwe is geen humor maar zeer realistische toekomst. In midden Duitsland zit al een paar wolfen. Als je de actieradius van die beesten kent dan weet je dat de jongen van dat paar als ze pa en ma moeten verlaten verder naar het westen trekken. Richting het oosten komen ze alleen concurrentie tegen. Westwaards is de weg van de minste weerstand voor jongelingen die op eigen benen moeten staan. Actieradius c.q. territorium van die beesten is toch wel enkele honderden kilometers.

Zolang ze niet afgeschoten worden zullen ze zeker oprukken. En ach wellicht hoeven er dan minder zwijnen afgeschoten worden. Je hebt toch wel iets nodig op de top van de voedselketen. Als de eersten aan de grens worden gesignaleerd zal het wel weer paniek worden x(
 
>Als de eersten aan de grens worden gesignaleerd zal het wel weer
>paniek worden x(

En ik verheug mij daar nu al op. Hoewel de kans dat ik ze zal zien wel ontzettend klein is. Hoogstens in de verte horen. Maar het idee alleen al dat ze in de buurt zouden kunnen zijn...

Gerard
 
Hier in Reeuwijk stikt het van de Nessies op de Twaalfmorgen... Erg hard zwemmen doen ze niet.
 
Nou je het zegt.
Wat dacht je van een tijger op een motor........
Echt waar.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).

.....oooO.............
.....(....).....Oooo...
......\..(......(....)...
.......\_)......)../....
................(_/.....
 
Nessies in Reeuwijk ?
Je bedoelt de waterslangetjes die de kop op steken om naar de toeristen bij de ijsco-kar naast de brug te kijken zeker ? :)
 
Nee hoor bij de Twaalfmorgen zit geen ijscokar en brug. Die ijscoboer bij de brug zit bij de overgang van de 's Gravenkoop naar Groot Vogelenzang. Twaalfmorgen is eigenlijk een polder. Het gaat om de plast die aan die polder grenst en die heet Kalverbroek. Van de Nessies in de Kalverbroek plas zie je alleen de rug. En ze blijven heel lang op een plaats, een paar weken en dan zijn ze ineens verdwenen om elders weer de rug op te steken. Het gaat om veenbulten die hier en daar af en toe de kop opsteken boven het water om na een tijd weer af te zakken.
 
>En ik verheug mij daar nu al op. Hoewel de kans dat ik ze zal
>zien wel ontzettend klein is. Hoogstens in de verte horen.
>Maar het idee alleen al dat ze in de buurt zouden kunnen
>zijn...
>
>Gerard

En je eigen wolfjes zullen zich er ook wel op verheugen denk ik. Waarschijnlijk zullen Nouschka en Zembla luidkeels laten weten dat het territorium "nederland" al bezet is en dat immigratie van de oosterburen NICHT WILKOMMEN is :)

Gr,Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
>En je eigen wolfjes zullen zich er ook wel op verheugen denk
>ik. Waarschijnlijk zullen Nouschka en Zembla luidkeels laten
>weten dat het territorium "nederland" al bezet is en dat
>immigratie van de oosterburen NICHT WILKOMMEN is :)
>
Tja Pieter, je weet het maar nooit met die twee van mij. Misschien hebben ze dan wel zin om aan te sluiten bij hun (niet eens zoverre) familieleden. Dan kunnen ze tenminste echt hiken en lekker wild eten. Niet dat geneuzel met die rugzakken waar voornamelijk spullen van de baas in zitten. Een echte wolf kan tenslotte wat hij/zij nodig heeft wel in de natuur vinden. Maar aan de andere kant dan ook geen droog tentje met een slaapzak waar je, als de baas niet oplet, lekker op, en als het even kan in, kunt gaan liggen.

Groeten,
Gerard
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan