de Nederlandse Ray Mears

  • Onderwerp starter Marco de Klerk
  • Startdatum

Status
Niet open voor verdere reacties.
M

Marco de Klerk

Guest
Hoi,

Ik ben op zoek naar de nederlandse Ray Mears. Je kent hem wel van Extreme survival (discovery channel).
We willen namelijk een survival technieken kamp organiseren. Je kent dat wel: Hoe maak je vuur met 2 theelepeltjes en hout dat 3 jaar in het water heeft gelegen?
Hoe slacht je een kip zodat ie ook nog eetbaar is als je ermee klaar bent?
Hoe maak je van een lekke boodschappentas een water- en winddichte 2-persoonstent?

Kan/weet jij dat of ken je iemand die dat kan/weet?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Ha Marco,

Misschien kun je het gewoon bij een zaak als Bever of Kathmandu vragen, misschien hebben die wel zo'n boek.

Ik heb zelf het SAS-handboek van John Wiseman, (voormalig?) survival-instructeur bij de SAS, en daar staan ook heel leuke dingen in mbt. tot kamperen, slachten, planten (wees voorzichtig met 'eetbare planten'!!!!!) en vele andere 'survival-technieken' om te proberen, zorg er dan wel voor dat je niet de pocket uitvoering hebt, maar de 'grote' versie.

Het is gewoon in het Nederlands geschreven en ook leuk om gewoon eens te lezen. :)

www.theanalogproject.tk
 
marco,

volgens mij is een en ander wat jij beschrijft onmogelijk. Zelf heb ik deelgenomen aan een survival cursus, wellicht dat je een kunt informeren.

kijk een op de volgende site www.extrasurvival.nl

ik denk dat deze persoon je wel een en ander bij kan brengen.
 
He Jongens,

Beetje lateraal denken graag, Alles kan, dus ook een tent bouwen van een lekke boodschappentas.

Overigens denk ik dat de vraag is volgestouwd met voorbeelden om aan te geven dat Marco een survival trainer zoekt (misschien voor de socuting of zo).


groetjes, Jaap
 
> -zo'n cursusje staat ook op m'n verlanglijstje...

Misschien iets om te organiseren als Club Hiking-site.nl? Er zijn inmiddels genoeg mensen die veel weten. Misschien 's tijd om het een keertje toe te passen tijdens een weekend.

Of kijken of we als groep korting kunnen krijgen bij bijvoorbeeld een partij als [A HREF="http://www.guzzioot.demon.nl/" TARGET="_blank"]Team Alpha[/A] (Jaap??).

Raymond
- ook wel trek in zoiets
 
Bere interessant

Deze jongen gaat dan ook mee. Wil wel eens zien of er nog andere manieren zijn om Gluhwein te maken.

groet
Richard

- hips -
 
RE%3A de Nederlandse Ray Mears

Ik heb twee Dutch Survival basis survivaltrainings en een gevorderden
gemaakt.
Ik wil niet te veel zeggen over de training, maar zij hebben de antworden voor die vragen. Ik ook trouwens.
Paul;-)
 
Hoi,

Ben om de paar maanden een aantal dagen achtereen op de Veluwe (Gelderland)aan het overnachten. Laaste keer was 2 weken geleden, en ben 3 nachten gebleven. >> Vergis je niet in hoe je dat ervaart. 'T is niet alleen survival op een redelijk niveau, maar er komt nog eens bij kijken dat je daar op geen enkele manier moet laten blijken dat je je daar bevind. Boswachters, Politie, mensen die overal kunnen lopen, fietsen, de hond uitlaten, joggen, enz.... Ik kies dan welliswaar een plek midden in de rimbou...maar wat oud hout kappen, een vuurtje maken, wat palen hakken, kun je je niet veroorloven, dus; alles met een zaagje en een draadzaag, stil... haal voor haal, vuur allen in een diepe put en alleen 's avonds laat en op de juiste manier aangemaakt zodat nagenoeg geen rook ontstaat.
Ik wil eigenlijk zeggen; ECHT survival in nederland, zodat je er in volle teugen van kan genieten om alle technieken te bestuderen, is niet mogelijk.(of je word opgepakt). En dat wat ik doe lijkt meer op overleven in een door de vijand bezet gebied, en dat beperkt natuurlijk de technieken die je kunt gebruiken om, om maar wat te noemen, bijv. een shelter zo komfortabel mogelijk te kunnen maken.

Groeten,
Erwin.
PS; kom hier niet zo vaak >> erwin_scheringa@hotmail.com
 
Je zou ook eens kunnen informeren bij Stichting Trapperskamp Vught. Die hebben ook de nodige ervaring en geven regelmatig cursussen (prijzen daarvan zijn best scouting-vriendelijk)
Hoewel de cursussen normaliter gericht zijn op primitieve expedities kunnen ze je misschien ook wel bij staan op je survival kamp.

Ook een leuke aanvulling voor je survival kamp is wellicht Peter Batist (als ik me de naam goed herinner). Een belg die gespecialiseerd is in het voeden uit de natuur: eetbare planten en ongewervelde diertjes.
Heb afgelopen OpPad beurs tijdje met die kerel staan praten; hij geeft ook cursussen in de Ardennen. Dan ga je een dag lang op pad om je avondmaaltje bij elkaar te sprokkelen.
Prijzen weet ik niet.
 
oh god, die 'cursus' hebben wij gevolgd, allemachtig wat een malloten waren dat. Het meest hilarische dat ik me herinner is:
'om een hert te vellen moet je je stok horizontaal gooien, tegen z'n poten, en om een eekhoorn uit een boom te gooien moet je hem vertikaal gooien' en vervolgens gingen we oefenen met stokken gooien op een boom hahaha.
Verder 'leerden' we met een blinddoek om door het bos lopen en 'breed kijken', zodat je herten door je ooghoeken kunt zien bewegen hahaha. Dat was ongeveer het niveau.
Maar erg gezellig, leuk kamperen en ik heb me kostelijk geamuseerd. (alleen wel wat duur voor wat je krijgt, wij boekten het namelijk via de SNP (duur)).

Maar dit was dus beslist niet de NL Ray Mears.

>Zie http://www.thuis-op-aarde.nl/Home/home.html
>hier zijn ook een aantal links te vinden naar andere
>soortgelijke sites...
 
Ray Mears, is dat niet dat persoon die zegt dat als je gaat skieen je een zaag en een schop bij je moet hebben? (je zou eens buiten de piste kunnen raken!) En als je in canada loopt altijd een zeil van 4x4 om mierelarven te vangen? Die ook toevallig een grote braadpan bij zich heeft als dat voor survival nodig is?
Trouwens, een kip is best eetbaar zonder "slachten" en vuur, je hoeft alleen de veren er maar af te plukken.

Jaap
 
Yep, dat is 'em! Hij had onlangs nog toen hij op een reddingsvlot op zee dobberde toevallig een onziltingsapparaatje op zak.:)

Groetz,
Dennis
 
Kijk eens op www.extrasurvival.nl die heeft hele leuke cursussen op dit gebied. Heb ik laatst ook gedaan en er is een bos waar je wel verantwoord een vuurtje kan/mag stoken.
 
Haha, ja, ik heb precies diezelfde cursus gedaan. Ook via SNP geboekt en inderdaad ook precies gedaan wat hierboven staat. Maar voor de volledigheid wil ik ook even toevoegen wat we nog meer gedaan hebben: hut bouwen, water verzamelen, vuur maken met tol en vuurboog, lepels/pannen branden met blok hout en kolen, water koken met hete stenen in je gebrande pot, beetje geleerd wat je zoal kunt eten. Dus gelukkig bestond het weekend uit iets meer dan stokken naar denkbeeldige beesten werpen. Al liep bij mij de afsluiting uit op een moralistische discussie. Was een beetje een domper op een prima weekend.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan