"De Waterzak"


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hola...

Ligt het aan mij, of zijn er tegenwoordig echt behoorlijk veel hikers die zo'n waterzak met een slangetje in hun rugzak stoppen om niet te hoeven stoppen voor drinken tijdens het lopen?

Wat vinden wij hiervan?
Is dit handig?
Of vinden we dit onzin, omdat je bijv. tijdens een hike in principe geen haast hebt en daarom altijd wel even je flesje kan pakken?

ik ben best benieuwd.
:7
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Het lessen/voorkomen van dorst

Een oude regel als het gaat om dorst en uitdroging is dat het altijd beter is om vaak een klein slokje te nemen dan soms enkele grote slokken.

Volgens dat principe werkt deze waterzak ook. Door steeds ff te sippen aan het slangetje krijg je telkens een paar druppels binnen. En dat schijnt dus beter te zijn dan af en toe stoppen en dan een paar flinke slokken te nemen.

Ik neem aan dat je bij de kleine slokjes uitdroging of dorst ook sneller kunt voorkomen. Het is voor mij in elk geval geen kwestie van tijd, want die neem ik toch wel voor een hike. Daarnaast is een fles af en toe toch ook gewoon makkelijk (bijvoorbeeld om water in te filteren).

Raymond
 
ideaal

Ik heb afgelopen zomer voor het eerst met zo'n waterzak gelopen. ikzelf vondt het ideaal.
Dit omdat ik zelf altijd gewoon een PET fles in mijn hand heb gehad. dit is ook makkelijk. alleen ik had altijd de afwijking dat net wanneer ik het dopje er af had gedraaid de fles in de prut liet vallen. ze zeggen wel zant schuurt de maag maar echt prettig is het niet.

Ik vondt het wel een vreemt gevoel ik was de hele tijd bang dat i lek zou raken.. Dit is gelukkig niet gebeurt.

Dus mijn kleren zijn gewoon droog gebleven.

Het enigste nadeel, ik had het slangetje via mijn schouderband lopen en kwam wel is tussen mijn arm. en als het mondstuk ingedrukt wordt gaat i open. Dus ik had een natte arm. nu houd ik het slangetje gewoon kort en heb ik daar geen last meer van.
 
waterzak = goed

Ik loop er zelf al een tijdje mee.
Komt een beetje door het mountainbiken,
dat ik 'm ben gaan meenemen.

+ het water blijft koel als het warm is
+ en bevriest ook minder snel
+ drinkt makkelijk
+ altijd genoeg water bij je

- kan wel kapot gaan (als je valt knapt 'ie kapot denk ik)
- een fles is beter schoon te maken

Voor mijzelf hangt de keuze voor drinkzak of fles, af van waar/wat ik ga lopen.
 
In een van de reacties las ik dat moeilijk was de waterzak schoon te houden. Hiervoor heb ik een tip.
Vul de waterzak ( geld ook voor veldflessen) driekwart met water en los er een Steradent tablet of een ander merk kunsgebitreiniger (Kruidvat is net zo goed maar goedkoper) in op. Laat een uurtje of desnoods een nachtje staan. Naspoelen en de zak (veldfles)is weer als nieuw.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan