De wereld schreeuwt om drinkwater!


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Hallo dan,

Ik denk dat je in Nederland op dit moment nauwelijks de actie van 3FM hebt kunnen missen: de wereld schreeuwt om drinkwater.

Drinkwater is natuurlijk ook voor ons buitensporters van belang. Niet alleen om te kunnen drinken, maar ook voor het sporten zelf (denk aan kayakking, ijsklimmen en canyoning).

Voor veel mensen zal dit allemaal 'ver-van-mijn-bed' klinken, want je draait gewoon de kraan open en hoppa: stromend water. Maar ook hier in Spanje (en dus dichterbij dan velen denken!) schreeuwt men op dit moment om drinkwater. Dat wordt hier in de media duidelijk gemaakt op allerlei manieren, maar afgelopen week zag ik het zelf ook zeer duidelijk met eigen ogen: in de Montrebei.

In de Montrebei loopt één van de mooiste korte wandelroutes van Catalonië. Ik loop ér nagenoeg elk jaar, maar dit jaar was het te kort aan water pas echt goed te zien. Vandaar dat ik de vrijheid neem om vier foto's ter vergelijking te tonen: mei 2003 en afgelopen week. Trek zelf je conclusies...

http://www.hiking-site.nl/graphics/overig/vergelijking_montrebei.jpg

Mocht je dus nog twijfelen...

En vóórdat mensen nu direct de actie neersabelen of de manier waarop de actie wordt gevoerd: punt is dat we een probleem hebben :)

Wel een bijzondere gedachte overigens: men schreeuwt om drinkwater, maar tegelijkertijd schreeuwt men dat de polen smelten en de zeespiegel dus stijgt... Iets om over na te denken!

Voor meer info:
http://seriousrequest.3fm.nl/
http://www.verswater.nl/
http://www.hiking-site.nl/routes_catalonie_09.php

Raymond
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

RE: 3FM serious request

Om hier even op in te haken: de serious request-actie van 3fm biedt een workshopweekend waterzuivering in de natuur (ook voor op reis) aan voor 6 tot 8 personen. Er kan op geboden worden, dus wie geïnteresseerd is, moet even doorklikken naar:
[link]http://seriousrequest.3fm.nl/page/home

Saskia
 
Jouw foto's illustreren het verschil wel erg goed. Zonde van zo'n mooi gebied.
Toen ik een paar jaar geleden in Madrid was op een congres werden we ook al gevraagd om in het hotel zuinig met water om te gaan (geen bad nemen).

Hier in Noorwegen hebben we het omgekeerde probleem. Hier hebben we nu regelmatig extreem hoeveelheden regen, gecombineerd met plotselinge sneeuwsmelting, waar delen van het land niet op ingesteld zijn. Met als gevolg grote overstromingen, mislukte oogsten, huizen die weggevaagd worden door aardelawines en grote materiële schade (o.a. kapotgeslagen wegen).

Linda
 
>Jouw foto's illustreren het verschil wel erg goed.

maar zijn die foto's niet in een ander seizoen genomen?
 
Hoi Eev,

Er zit inderdaad ook een seizoensverschil in, maar dat bedraagt in dit gebied over het algemeen niet meer dan een paar meter. Nu zit er zo'n 10 tot 15 meter verschil tussen beide foto's.

Raymond
 
Ook in België doet Studio Brussel een vergelijkaardige actie. Hopenlijk halen ze het miljoen dan doet de federale regering er nog een miljoen bij. Allesinds ontzeetend veel respect voor hun actie en dat het broodnodig is om dit probleem in de actualiteit te brengen wordt nog maar eens bewezen.

Jonas
 
Een goede actie weer en een mooie traditie in opbouw. Wel word je (ik in ieder geval wel) een beetje treurig als je het contrast met de extra omzet in de week voor kerst en de verwachte omzet van vuurwerk dit jaar (iets van 700 en 60 miljoen)

Harold
 
Mijn blik viel op dit topic en zette me aan het denken:

Kom net terug uit China en verbaasde me over het feit dat daar kleine flesjes water te koop zijn uit.....de Franse Alpen!!

Als je nagaat wat de impact is op de natuur om kleine kunststof flesjes met gewoon water te vullen in Frankrijk en te transporteren naar China waar ze in 3 slokken leeg zijn en de flesjes achteloos worden weggegooid.....

Op de terugweg in het vliegmaatschappij-magazine: :"Vliegtuigmotoren worden schoner!" Maar verderop meldt de maatschappij: "Een gezonde groei van 15% meer vervoerde vracht...."

Terwijl ik mij verbaas over de "vervuiling" van anderen realiseer ik me dat ik dit jaar ruim 3x de wereld rondgevlogen ben voor jullie outdoorproducten.... en met mij honderden andere merken, designers, sourcers, agenten, merchandisers etc.etc.

Wat gaan we doen in 2008........?
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan