decadente slaapzakkeuze


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi allemaal,

In januari gaan Carl en ik naar Ecuador en Galapagos. Eerst gaan we naar de Galapagoseilanden, daar is de temperatuur snachts ongeveer 15 graden. Daarna gaan we naar de hoogvlaktes van Ecuador (voor wat leuke summitfoto's met vlag ;) ) en daar is het snachts -5 of lager.

Nu heb ik heel decadent 3 slaapzakken:
-Ajungilak Arrow Light zomerzak dons, lekker tot 10 graadjes boven 0.
-TNF Blue Kazoo, voor mij comfortabel tot 0 graadjes.
-Mountain Hardwear Ghost, comfi tot -40 (so far -20 ofzo in gehad, heel goed te doen).

Nu twijfel ik of ik de MH slaapzak mee zal nemen OF dat ik de Ajungilak EN de TNF meeneem en dan eerst een van de 2 gebruik en ze op de hoogvlaktes in elkaar schuif.

Ik heb nog niet eerder 2 slaapzakken in elkaar geschoven en vraag me af hoe dit qua vasthouden van condens werkt. Ik kan me zo voorstellen dat dat nu dan door 4 tijken heenmoet ipv 2. Heeft iemand hier ervaring mee?

Gewicht is even geen issue (alleen op het vliegveld) ;) .

Groetsels
Peet
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hallo Petra,

Het in elkaar schuiven van 2 slaapzakken vind ik de beste optie. De Ajungilak doet het perfect bij 10 graden of meer dus maximaal comfort. De combinatie is zeer zeker warm genoeg bij -5 of kouder. Die MH is dus per definitie te warm voor wat je gaat doen en zal je de hele vakantie achtervolgen daarmee. Bovendien bestaat de mogelijkheid dat die -5 niet wordt gehaald en dan is alleen de TNF voldoende met de Ajungilak als escape. Veel succes met de keuze en ik hoor graag wat het gaat worden.

Mvg,

Ron
 
Hoi Ron,

Dank voor je reactie. Ik ben er vandeweek achter gekomen dat het wel es gemakkelijk -10 kan worden snachts daaro....
Zelf heb ik ook de voorkeur voor het in elkaar schuiven van de 2 lichtere zakken. Ik vraag me alleen af hoe dat gaat qua condens in de zakken, omdat het vocht nu door 4 tijken moet ipv 2. En nattigheid in de zakken is nie bevordelijk voor de isolatie natuurlijk.
Iemand hier ervaring mee?

Groetjes
Petra
 
Begrijp je probleem, condens is een hele slechte vocht problematiek, wil je niet op kosten jagen , maar is een fleece zak geen oplossing, deze kan je als zomerzak gebruiken en combineren met een andere slaapzak, en heeft geen probleem met vocht doorlaten.
Tevens een lichte en weinig ruimte kostende oplossing.

groet Joop
 
Hoi Joop,

Had ik inderdaad ook aan zitten denken, maar ben bang dat het gewoon niet warm genoeg gaat zijn. :(

Groetjes
Peet
 
Je kan natuurlijk ook gewoon de MH nemen en die gebruiken als deken op de eilanden. 15° 's nachts is ook zo koud niet.
Eens het 's nachts wat kouder wordt kruip je er gewoon in en mocht het toch te warm worden, dan ventileer je gewoon wat met de rits.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan