Decathlon


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Nog een tip voor een sport/outdoorzaak waar ze soms leuke aanbiedingen hebben:

Decathlon

(http://www.decathlon.be/nl/corporate/corporate.asp)

In Frankrijk vind je deze bijna in elke grote stad, ben zelf in die van Pau geweest. Het is echt een super grote sportwinkel, met een groot gedeelte outdoor. Ze hebben soms goede aanbiedingen van bijvoorbeeld jassen van NorthFace. Ik heb er zelf een donsen mummy slaapzak gekocht van het merk Carinthia voor 100 euro. Verder hebben ze ook een eigenmerk voor de bergsport, alleen of het goede kwaliteit is weet ik niet, het is in ieder geval niet duur (http://www.quechua.com).

In Nederland zijn er twee vestigingen in Amsterdam en Kerkrade. Je moet dus een beetje letten op hun aanbiedingen die soms echt goed zijn, verder gewoon normale prijzen al waren sommige producten bij de decathlon in Frankrijk iets goedkoper dan bij andere outdoorwinkels in Nederland.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

En voor de zuiderlingen: In Antwerpen zit er ook een, en inderdaad je kan er vaak terecht voor gunstig geprijsde spullen die vaak prima voldoen voor het op hobby nivo beoefenen van welke sport dan ook.
En om jullie een idee te geven: In de Spaanse Pyreneen loopt 3/4 van de Spaanse en ook veel Franse klimmers/wandelaars wel met een of meerdere spullen van Quenchua te sjouwen, en dat is inderdaad het Outdoormerk van Declathon.Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Moguh,

Ik kan me vergissen maar stond er laatst in de "Op Pad" ook geen stuk over quechua.
Ben te lui nu om tussen me oude "Op Pad's" te gaan zoeken/bladeren maar wat ik er nog van weet was diegene er wel over te spreken.
Zelf ook nog nooit iets van gehad hoor, maar wie weet als er meer mensen over te spreken zijn zal ik ook eens langs deze "Franse super grote sportwinkel" rijden ;-)
 
Tja, ach. Anderhalf jaar geleden bij Decathlon in Digne-les-bains een paar racefietspedaaltjes gekocht van hun huismerk, was 30 euro. Hebben het net een jaar uitgehouden, toen waren de lagers naar de knoppen. Heb er nu toch maar weer Shimano pedalen op gezet, kosten wel het dubbele maar gaan dan wel 3-4 jaar mee....

Groetz,
Dennis
 
Helemaal mee eens Dennis, maar jij doet ook weer net even wat meer dan een stukje over de Veluwe fietsen op Zondag niet waar?

Voor die duizenden waarbij het daar wel bij laten voldoen die goedkopere pedalen waarschijnlijk wel prima.
Ik zal uitleggen wat ik bedoelde met een sport uitoefenen op "hobby nivo":

6 of 7 jaar terug kwam in in mijn eerste Declaton, bij Annemas, en we zochten toen oa een setje badmintonrackets voor op de camping...
In Nederland kon je destijds alleen of wedstrijdrackets kopen a 100 gulden p/s en duurder of je kocht zo'n blauw zakje met 2 rackets, 3 shuttles en een netje voor fl 6,95

Bij de Declathon vonden we rackets van 25 gulden p/s en nu 7 kampeervakanties verder staan ze nog steeds zo strak als een snaar, zijn ze nog recht en kan je er nog steeds een heel behoorlijk potje mee meppen.

Dan heb je in ons geval daar een hele leuke koop aan, maar iemand die 2 keer per week traint en ook wedstrijden speelt zal ze waarschijnlijk binnen een maand doormidden slaan...

En over hun klimkleding: In de zomerse Pyreneen en/of niet te hoge Alpen voldoen ze waarschijnlijk uitstekend voor een 2 daagse tocht met overnachting in een hut. Als het weer echt te slecht wordt gaat de meerderheid toch naar beneden, en je blijft lang genoeg droog waarschijnlijk om dat comfortabel te doen.
In Frankrijk en Spanje heeft Declathon een enorm marktaandeel weten te veroveren en dat zal niet helemaal voor niets zijn.
Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
In de Franse alpen lopen heel veel mensen in Quechua(decathlon huismerk) kleding of hebben een quechua tent. Het ziet er best mooi uit en ik denk dat je voor een redelijke prijs redelijk spul hebt.
 
Heb je gelijk in Rob, als ik op de camping badminton speel gebruik ik altijd dure aangezien ik bespanning van de goedkope versie in twee keer stuk heb, aangezien ik 2 jaar terug nog fanatiek badmintonde. Maarja die racket zijn voor de normale mensen die een keer een shutteltje over willen slaan perfect!

Met het huismerk heb ik niet zoveel ervaring, heb er alleen een pet met nekklep van enja die bevalt goed. Zag op de site wel die tent staan die in 5 seconden is opgezet, das natuurlijk wel handig maar of deze ook op je rugzak past;)

Maar zoals gezegd de aanbiedingen die ze soms hebben op de bekende merken scheelt soms echt een bult.
 
Die tent heb je niets aan!
Een leuk hebbeding maar ten eerste waardeloos om mee te nemen, een ronde schijf met een diameter van 80cm wil je niet in een storm aan je rugzak hebben hangen...:)

ten tweede is het weer invouwen kennelijk nogal een hele kunst en ten derde is de degelijkheid ook niet helemaal je van het.
Toch stond de camping in de Pyreneen er helemaal mee vol, maar dan voornamelijk als bijzettentje bij de caravan van Pa en Moe

R
Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Ja het is echt zo dingetje van kijk mij eens wat voor tent ik heb, maar daar is dan alles mee gezegd, niet echt functioneel
 
Maar wel ff voor 16 euri een paar wadloopschoenen gekocht, die gaan daarna dus mooi de prullenbak in...

JA
 
>En over hun klimkleding: In de zomerse Pyreneen en/of niet te
>hoge Alpen voldoen ze waarschijnlijk uitstekend voor een 2
>daagse tocht met overnachting in een hut. Als het weer echt te
>slecht wordt gaat de meerderheid toch naar beneden, en je
>blijft lang genoeg droog waarschijnlijk om dat comfortabel te
>doen.


En zelfs voor boven de niet te hoge alpen heeft Quecha spulletjes die in kwaliteit niet onderdoen voor de "echte" merken! Deze vakantie hebben Maarten en ik allebei nog wat spulletjes gekocht, waaronder een schoeller achtige broek en drielaags regenbroek voor Maarten, en een nieuwe klimrugzak voor mij. De rugzak zit prima in elkaar, met een waterdichte rits op de voorkant van de rugzak. Dit is volgens mij een leuk nagemaakte feature van die Arcteryx RT zakjes, of niet? (ik had m bij me op de pijler, rob)

Maartens nieuwe regenbroek is in ieder geval lichter en volgens mij zelfs nog steviger dan mijn Marmot-3laags. Voor prijzen die van 3/4 tot de helft van de prijzen van echte TNFs, mammuts en haglöfsen gaan, heb je dus goed gejatte producten, en dat is volgens mij nog altijd beter dan slecht bedacht.. :)

Het ziet er allemaal zo stevig uit dat ik me afvraag of ook een "pro" het kapot krijgt. Of tenminste: of ie het sneller kapot krijgt dan dan een artikel van een van de echte merken. Klaarblijkelijk zijn wij dan professionals: het is ons allebei gelukt om gaten in onze broek te prikken met onze stijgijzers ;-)

Zo, ook weer m'n zegje gedaan, ik heb geen aandelen, maar ik ben er redelijk van overtuigd dat ook Quecha een aantal semi-topproducten voert. Voor het grootste deel van hun assortiment geldt inderdaad dat het goede middenklassers zijn voor de recreant die niet al teveel wil uitgeven. En elk product is zeker waar voor je geld, getuige een perfect werkende gletscherbril van 30 euro!

Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Ach, ik heb er in Nieuw Zeeland eentje geweldig zien wegwaaien; buitentent en de halve inhoud verdween over de duinen de zee in. Toegegeven, er stond windkracht 10 met windstoten tot 110 km/u :)

Groetz,
Dennis
 
>Ach, ik heb er in Nieuw Zeeland eentje geweldig zien
>wegwaaien; buitentent en de halve inhoud verdween over de
>duinen de zee in. Toegegeven, er stond windkracht 10 met
>windstoten tot 110 km/u :)
>
>Groetz,
>DennisMet of zonder haringen.....?

Ruud
 
Hmm roept herinneringen op van Graspop Metal Meeting, was op zondag een feest aan rondwaaiende 2 seconden tentjes van Decathlon, deze kun je precies op twee punten vastzetten maar dat waren de meeste blijkbaar vergeten, vlogen er een boel door de lucht.... Ook een aantal andere goekope tentjes stonden op scheuren en de flies van tenten die door de lucht gingen waren niet te tellen... :eek: Maarja mijn Eureka-tje had ook wat gelekt op de vreemde ronde naar boven de ingang... Maar hij stond er nog wel gewoon.

Maar dat gezegd, ook een aantal daken van bv de geluidsmasten en PA-tentjes waren foetsie dus het hoofdpodium zat deels zonder geluid. En heel heel veel mensen waren blij met vuilnis zakken, om der zelf in te kruipen.

Maar eerlijk is eerlijk ook een aantal duurdere tenten stonden op het punt van inzakken...

Bas }(
 
DE grond was door 24 uur regen helemaal zacht geworden. Dus, windvlaagje eronder en alle haringen gingen zo de grond uit en het hele zaakje verdween aan de horizon... Niet alleen de Quecha overigens, een half dozijn andere tenten overleefden het ook niet...

Groetz,
Dennis
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan