degelijke/lekvrije zakken voor meel, suiker ect.


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi, allemaal,

Lang geleden dat ik hier gepost heb. Ik kon op een zekere dag niet meer inloggen en heb pas geleden Raymond gemailed om mijn account weer terug aan te maken. Dat is dus goed gelukt. Bedankt bij deze Raymond!

Naar het onderwerp: ik zoek een degelijke oplossing om meel en suiker mee te nemen zonder te veel kans op lekken op doorboren van de verpakking.

Waarschijnlijk gewoon zakken die "foodsave" zijn en een degelijke, herbruikbare sluiting hebben. Ik zoek iets sterkers dan een diepvrieszak met ziplock sluiting. Bij Bever, Demmenie en Carl Denig hebben ze het eigenlijk niet.

Alvast bedankt,
Bosman
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

ik zelf gebruik meestal suiker zakjes. Je weet wel degene die je in een restaurant krijgt. mocht je bang zijn dat ze stuk gaan kun je ze alsnog in een zipzakje/reispotje/drinkbeker doen.
wat ook een mogelijkheid is die ouderwetse fotorolletjes potjes.
Die sluiten normaal perfect.


groetjes
Inge
 
Hi ik zou zeggen gebruik hier BlueLine gripstrip zakjes voor, erg hufterproof, maar gelukkig/ helaas niet zo 123 aan te komen (als je begrijpt wat ik bedoel).

Bas
 
Dank je wel Inggie. Ik zoek wat grotere zakken. Ik neem een kilo suiker mee en twee kilo meel (pannekoek en bannock). Koken neem ik de tijd voor. De tocht staat namelijk in het teken van voedsel zoeken en bereiden. Ik neem vooral meel en veel gedroogde groente mee, waar vis en konijn goed mee combineert. thanks!
 
>Hi ik zou zeggen gebruik hier BlueLine gripstrip zakjes voor,
>erg hufterproof, maar gelukkig/ helaas niet zo 123 aan te
>komen (als je begrijpt wat ik bedoel).
>
>Bas

haha, ik voel wat je bedoeld na het zien van de website. i.i.g. beter dan dat je me naar de stoma of incontinentie -zorg had verwezen ;)

Ik denk dat ik wel gripstrip zakken bedoel overigens. Die gaan echt lang mee en worden verkocht als transparante waterdichte zakken bij outdoorwinkels (dacht ik!). Maar goed, iets dat foodsave is dus.....
 
Ik gebruik gewoon boterhamzakjes of diepvrieszakken. Dan 2 over elkaar heen en daaromheen een nylon zakje. Erg geschikt voor suiker, muesli-ontbijt (per portie thuis verpakt) en... hagelslag. Ik kan namelijk echt niet zonder mijn boterham (of cracker) met hagelslag bij mijn ontbijt.
Het voordeel van deze zakjes is dat ze geen extra volume innemen als ze leeg zijn en de inhoud niet rammelt zoals in flesjes of potjes. De boterhamzakjes binnenin zijn vervangbaar na een vakantie. En voor al die kleine zakjes heb ik ook een grote nylon zak om eetspullen bij elkaar te houden. Die gebruik ik echter een stuk minder vaak, omdat de kleine zakjes ook in een pan passen.
De nylon zakjes zijn zelfgemaakt. Het nylon komt van een oude tent of heb ik gekocht bij de buitensportzaak.
Overigens heb ik mijn brander ook jarenlang vervoert in een nylon zakje met fleece-voering.

Saskia
 
Ik gebruik ook plastic potten met schroefdeksel. Vroeger verkochten ze bij de supermarkt een goedkoop merk majonaise in zo'n pot. Ze wegen niets. Die zijn ideaal voor op vakantie.
 
>Dank je wel Inggie. Ik zoek wat grotere zakken. Ik neem een
>kilo suiker mee en twee kilo meel (pannekoek en bannock).
>Koken neem ik de tijd voor. De tocht staat namelijk in het
>teken van voedsel zoeken en bereiden. Ik neem vooral meel en
>veel gedroogde groente mee, waar vis en konijn goed mee
>combineert. thanks!

Positief om te horen dat iemand zo'n tocht gaat doen, maar dan wel gewoon basisvoedsel meeneemt. Dat is een stuk realistischer dan ervan uitgaan dat je kunt leven van de bessen en andere dingen die je in de natuur gaat vinden. Alles wat je vindt onderweg is bonus.
 
De jippy pindakaas potjes zijn ook van degelijk en licht kunststof. Jammer dat de pindakaas zelf zo smerig is.

Morsig spul stop ik in de blauwe diepvrieszakken van de AH, redelijk degelijk. Als ik het niet vertrouw gaat er nog een extra zak omheen. De afzonderlijke zakjes gaan dan weer in een nylon zakje om scheuren bij in en uitpakken van de rugzak te voorkomen.
 
Nylon zakjes om een plastic zak is wel een goed idee inderdaad.

Ja Leuk he Linda? Net wat je zegt: alles wat ik vers vang is meegenomen.
Er gaat eerst 5 dagen gelopen worden. Dan heb je eigenlijk geen tijd voor voedsel zoeken, tenzij je alles eet wat je op weg tegen komt, zonder ervoor om te lopen. Dat is echt "self assisted survival", of te wel; overleven d.m.v. zelf, lopend, je in veiligheid te brengen. Dan schijn je ook een heel eind te komen. Maar ja, dat is een iets andere tak van sport. Iets wat ik wel eens voor 3 dagen willen proberen misschien, maximum.

Even al m'n nylon stuffzakjes verzamelen dan maar! Perfect.
 
Precies, nylon zak erom, of twee plastic zakken in elkaar.

Trouwens, de échte ziplocks met een zippertje dus zijn ook van een stuk dikker plastic gemaakt dan de versie zonder zipper. Ze zijn gewoon in de supermarkt te koop in een paar formaten.

Wat betreft de goedkope "ziplocks" heb ik thuis een merk of vier liggen, in verband met het afwijkende formaat van de merken. Ik doe er daghoeveelheden brood in om in te vriezen, en in de meeste past m'n brood nèt niet in.

grtz
Henk
 
Ik denk dat je ook goed weg kan met een PET fles.
Bij jullie waarschijnlijk allemaal al in een herbruikbare vorm (echter daarom veel te stevig/zwaar).
De 'recycleerbare' versies bij ons belgen is erg licht en sterk en goed indrukbaar naargelang de inhoud al is opgebruikt.
Ik geef toe dat diepvrieszakjes waarschijnlijk economischer omspringen met de soms beperkte ruimte in een rugzak
Vullen met een trechter.
Alleen bij meel zou je eens moeten uittesten of het niet 'blokkeert' bij leeggieten.
Bij verpakkingen met een brede opening zal het alvast geen probleem zijn.
Anders wordt het wat prutsen met het achtereind van een lepel of een tentharing om het meel 'lopend' te houden.
 
>Bij verpakkingen met een brede opening zal het alvast geen
>probleem zijn.
>Anders wordt het wat prutsen met het achtereind van een lepel
>of een tentharing om het meel 'lopend' te houden.

Of aan het andere eind een gaatje prikken en blazen. :+
 
> Of aan het andere eind een gaatje prikken en blazen.

Yep, maar dan wordt het vochtig....lijkt me bij meel ook geen goed idee.

Groetzels,
Dennis
 
Bosman,

Wat mag het wegen? Ik gebruik al heel veel jaren PE flessen die ik gewoon bij Bever koop, in allerlei maten en voor allerlei doeleinden. Merk is me onduidelijk ("K" onderop) maar niet stuk te krijgen. Voor de grap wel eens met water of sap erin op kantoor weggesmeten. Blijft heel, lekt geen druppel. Een literfles weegt 125 gram.

Lichter alternatief (duurder, en meer werk; vullen met een trechter): Platypys drinkwater "flessen". Mijn 2-liter weegt dik 25gram. Voordeel is ook dat het makkelijker propt in de rugzak. En het zal niet snel scheuren.

gr. Joop
 
Een PE fles is wel erg stevig, zeker als ik je zo hoor, maar toch te zwaar en niet echt nodig. Het idee van een nylon zak om een plastic zak vind ik eigenijk wel ideaal. Ook qua ruimte.

Echt goeie ziplock baggies heb ik nog nergens gevonden (met zo'n plastic schuifje/rits i.p.v. een strip die gauw kapot gaat).

Henk; waar vind jij die "echte" ziplock baggies toch??
Ik heb veel supermarkten bezocht...., maar nergens hoor :(
 
Die ziplockzakjes liggen gewoon bij mijn AH supermarkt, naast hun eigen merk sluitzakjes van miserabele kwaliteit.
Groeten,

Boelo
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Blokker verkocht ze niet, bij mij in de buurt natuurlijk dan he. Het grootste filiaal van AH, in de buurt, had ze ook niet. Maar dan ga ik misschien even rondbellen of er een vestiging van AH in de buurt van me is. Zal vast wel hoop ik.. Nu weet ik i.i.g. dat AH ze verkoopt. Top! thx
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan