DeltaPad


Status
Niet open voor verdere reacties.
B

bartvw

Guest
[laatste wijziging op 12-05-03 om 14:52]Deze zomer gaan een vriend en ik weer een LAW lopen.
Dit keer het Deltapad. We vertrekken van bij Hoek van Holland. Nu is deze route voor een deel gesplitst, namelijk met eindpunt Bergen op Zoom of als eindpunt Sluis.
Ik wil graag weten welk deel aantrekkelijker is om te lopen en vraag jullie daarom om jullie meningen over de route.

Ik hoor van jullie!

:)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hoi Bart,

Ik ben net begonnen met in de weekends af en toe een stuk Deltapad te lopen en ik heb dus nog geen mening over welk deel het mooiste is. Maar ik loop de komende weken van beide aftakkingen nog wel wat etappes, en ik zal je via dit prikbord op de hoogte proberen te houden.
Wat ik tot nu toe gelopen heb:
Rockanje - Brielle: de variant door de duinen ... errug mooi :9! Wel even lid worden van Natuurmomenten of beschermer van het Zuid-Hollands Landschap. Ook langs het Brielse Meer en over de vestingwallen van Brielle is de moeite waard.
Melissant - Hellevoetsluis (Haringvlietdam): vooral het stuk door de slikken van Flakkee is leuk/sportief. Twee weken geleden was dit over een kilometer of twee door enkeldiep water }>. De rest van de etappe valt een beetje tegen... voornamelijk asfalt. Goedereede is wel weer een leuk stadje. Als je kiest voor de aftakking naar Sluis dan kun je natuurlijk ook een extra dag inlassen en vanuit Stellendam of Goedereede de bus nemen naar Melissant, of nog verder naar Oude Tonge, en dan via de slikken teruglopen naar Goedereede.

groet,

Fred
 
Op zich ken ik de preciese loop van het Deltapad niet, maar weet wel dat hij bij Bergen op Zoom door schitterende landschappen (Bos, Hei, Brabant Wal) loopt
Als afwisseling boven het wat recht toe recht aan landschap in veel stukken van Zeeland is het misschien wel wat leuker om te doen.
Rob
.
.
In nature there are neither rewards nor punishments-
There are consequences

R.G.Ingersall 1833-1899

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Hai Bart.

Het Deltapad is de enigste LAW die ik helemaal heb gelopen.
HvH naar Sluis is naar mijn mening het mooiste stuk maar Goederede-BoZ is ook niet slecht hoor.
Nadeel is wel de Oosterschelde dam en de Veere dam.
Bij elkaar zo'n 14,5 km puur dam, afgezien van het stukje Neeltje Jans. Je kan de bus nemen maar ja, dan heb je altijd het gevoel van: Ik heb het gelopen behalve dat stukkie dam.
Dus ik heb het helemaal gelopen.

Verder is er in Goederede een heerlijk klein restaurantje die ik je echt kan aanbevelen.
Dat is 't Sasje. Ik ga een aantal keren vanuit A'dam speciaal daarheen om uit te gaan eten met m'n vriendin.

C.M.
D'Oude Vos.

(Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Ik heb nu de tropen kolder).
 
Bedankt voor jullie reacties!!

Fred, ben benieuwd naar je ervaringen. In ieder geval veel plezier!:)
 
Ik heb dit voorjaar twee stukken deltapad gelopen, Hoek-Maassluis en Maassluis-Brielle. Twee tips:
trek wat meer tijd uit en loop, uit de richting van Hoek, nadat je het Staelduinse bos uitkomt niet volgens de route naar maassluis maar ga naar de waterkering toe. Daar is een expositiecentrum van rijkswaterstaat bij, en als je op tijd bent, ook een rondleiding langs de kering. de moeite waard. vervolgens loop je dan langs de Waterweg door naar Maassluis.
Tweede tip is om de tijd te nemen en ook buiten de route om door Maasluis en Brielle te wandelen. Allebei leuke plaatsen. De route tussen Maassluis en rielle is een beetje onoverzichtelijk geworden, door allerlei werkzaamheden, markeringen willen nog wel eens ontbreken. Veel plezier

pk
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan