Denig naar nieuw adres


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo hikers,

Vandaag hoorde ik tijdens het wandelen van een van de groepsleden het verhaal dat de Denig Outlet aan het Bleijenburg in Den Haag met een vette leegverkoop bezig schijnt te zijn. Veel schijnt er al weg te zijn, maar goed. Ze gaan verhuizen naar de Korte Poten, en beginnen daar een gewoon filiaal, dus geen outlet.
Vind ik toch wel even goed nieuws, als tegenhanger voor dat knaagdier...
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Reken je maar niet rijk. Die nieuwe vestiging gaat slechts een 'travelstore' worden. Ze zullen best wel wat hebben maar niet veel echte goede technische kleding voor het betere werk. Ze zullen geen slaapzakken, tenten, grote rugzakken e.d. meer gaan voeren in Den Haag. Het wordt dus echt een winkel met voornamelijk modieuze outdoorkleding en schoenen (ik betwijdfel dan ook zeer of je er iets zal vinden dat zwaarder is dan B/C).
 
Dat is nou wel weer balen zeg. Vroeger kwam ik er graag voor de service, en de goede spullen. Ik vind de beffert op sommige punten bijna een modewinkel..
Ik ben bang dan dat zwaarder dan B al niet te vinden is.....zucht...

groetjes, Mirjam
 
Denig Den Haag verwijst voor het technische spul naar Nieuwegein (tenten) en A'dam (rugzakken). Het knaagdier heeft in Den Haag 2 vestigingen, 1 in ergens in het ruime centrum en 1 bij Hollandsspoor, die laatste dat is de aardbol. Ik ken alleen de aardbol vestiging. Die begon veelbelovend, een goede outlet, goede tenten, veel technisch spul. De outlet is inmiddels al 2 a 3 jaar bagger, de inhoud van de vestiging wordt idd steeds modieuzer en meer van dat eigenmerk spul. Goed technisch spul is steeds verder te zoeken.

Knaagdier in Rotterdam gaat wel maar blinkt niet altijd even goed uit in service.

Tot op heden vind ik het dakloossteentje nog steeds aardig technisch geoutilieerd. Maar ik denk dat ik eens Denig Nieuwegein ga uitchecken of die gekkies van Kathmandu in 't Utrechtse. Je moet wel een beetje concurrentie houden inzoverre mogelijk (er zijn al veel verticale prijsafspraken in de markt...). Rotterdam, Den Haag heeft weinig meer voor mij te bieden.
 
En het is al zo'n crisis om goede outdoorspullen te vinden in de omgeving van 0174....
Ja, wat voor Nordic Walking, maar dat is nou niet echt mijn ding...
 
In de Raadhuisstraat van 0172 zit een Free Spirits. Kleine zaak, maar op verzoek nemen ze spullen mee van Amsterdan naar Alphen. De moeite waard, veel Patagonia.

Fred
 
0172 ligt niet echt naast 0174...
Gisteren even naar het knaagdier in Den Haag geweest, die grote dan.
Na enig puzzelen en zoeken toch een fijne dagrugzak gevonden..
 
Ben trouwens vanmorgen even bij de nieuwe Denig in Den Haag geweest. Tenten en slaapzakken hebben ze er inderdaad niet meer, daarvoor moet je dus naar A'dam of Nieuwegein. Maar ze hebben nog wel grote rugzakken. Niet meer zo'n uitgebreide collectie als vroeger. Ik zag zo gauw alleen Osprey en Bergans. Voor de rest veel (mode) kleding, (zucht) en gelukkig ook nog Camelbak onderdelen, en die had ik nou net nodig....

groetjes,
Mirjam
 
Ik zelf ben best wel teleurgesteld met de nieuwe collectie van Denig in Den Haag. Het is nu echt een travelkleding store. Qua schoenen gaan ze niet eens verder dan B. En ach Bergans rugzakken, het mag geen naam hebben als grote Bergans rugzakken. De echte grote, waar ze om berucht staan, rugzakken hebben ze daar ook niet.
 
T, is niet meer als vanouds, en dat is inderdaad erg jammer ja. De kleding hangt meer op kleur gesorteerd, dan op de technische specificaties...
 
Tja, je kunt natuurlijk als buitensport zaak blijven denken dat als je je winkeltje nou vol hangt met allemaal mooi technisch spul dat de klanten dan wel vanzelf moeten komen. Dat doe je bijvoorbeeld als je Slee heette en dan ben je ineens failliet. Want ja, die mensen die een technische jas bij je komen kopen doen dat eens in de vijf jaar en als het een beetje tegenzit dan bestellen ze die nog uit de VS ook.

Je kunt ook kijken hoe de markt zich beweegt en kijken waar je kansen liggen, dat lijkt mij een goede bedrijfsvoering. De Bever begreep een aantal jaar geleden al dat de markt voor de avontuurlijke reiziger een stuk lucratiever is dan die voor de hardcore gebruiker van dat technische spul. Gelukkig besefte Denig dit ook en was ze zo slim om haar filiaal om te bouwen naar een mooie en betere locatie en met een assortiment waardoor zij ook in de toekomst nog een belegde boterham kunnen eten.

Zoals de directeur van Denig mij ooit eens zei: van een concept alleen kun je niet leven.

En voor technisch materiaal kun je nog altijd naar de Demmenie toe gaan, die zit in Rotterdam en dat is best aan te reizen vanuit Den Haag, maar haast je wel snel, want Demmenie denkt ook nog steeds dat als zij hun winkeltje(s) nou vol hangen met allemaal mooi technisch spul dat de klanten dan wel vanzelf komen. En zie daar het volgende faillisement.

Eins
 
In zekere zin vind ik je wel gelijk hebben. Maar als ik in Den Haag voor een grote rugzak zou willen kijken is de enige behoorlijke zaak de Bever. Toegegeven, die hebben echt een goed assortiment. Maar als je om welke reden dan ook niet naar hen toe wilt, moet je toch naar Demmenie. Of naar de Zwerfkei.
En je hebt het over de avontuurlijke reiziger. Of de echte avontuurlijke reiziger nou zit te wachten op een koffer met wieltjes, of een kek truitje is de vraag. Maar dat zal wel aan mij liggen. Kleding moet bij mij in de eerste plaats vooral praktisch zijn, en dat geld zelfs in het dagelijks leven. Betekent niet dat ik in een aardappelzak rondloop, maar een hekel heb aan overbodige frutsels.
Kennelijk ben ik een van de weinige die niet met de mode-massa meegaat.
Maar goed, dit is een beetje off-topic. Kennelijk is de vraag naar dit soort winkels groeiende, en dan zou je een beetje gek zijn wil je er niet op ingaan. De locatie is trouwens wel mooi.
Ik hoop wel dat ze dingen zoals losse onderdelen voor waterzakken en brandertjes e.d. wel in assortiment blijven houden,dat het niet zo is dat maar 1 winkel in de hele Haaglanden regio dit soort dingen verkoopt.

Groetjes, Mirjam
 
Wat me trouwens ook opviel, is dat een deel van het oude personeel ook weg is. Toeval, of waren zij het mss ook niet eens met de nieuwe bedrijfsvoering? Ik hoop trouwens ook dat de service als die van vroeger blijft, want die was top, tenminste wat jassen en rugzakken betreft.

groetjes,
Mirjam
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan