Derde Nederlandse Munroïst !


Status
Niet open voor verdere reacties.
Munros zijn Schotse bergtoppen boven de 3000 voet (914 m). Veel fanatieke bergwandelaars in Schotland en Engeland zijn druk bezig ze minstens allemaal 1 keer te beklimmen. Een 'full round' en je bent een Munroïst.

Op zondag 29 augustus j.l. heeft Martin Snijders in zijn 284ste Munro beklommen en daarmee is hij de derde Nederlandse Munroïst. Johan de Jong en Machiel Rosenbrand gingen hem reeds voor. Zo 35 mensen begeleiden Martin op zijn wandeling naar de top van Meall Corranaich (Hill of Lamentation) nabij Killin. De helft van de groep was Nederlands de ander helft Brits. Geheel volgens de traditie werd de 'full round' uitbundig gevierd, uiteraard met whisky. Tot ieders verbazing bleek Hamish Brown zich ook op de top te bevinden. Hamish is de held van de Munrobaggers, nadat hij in 1974 alle Munros achter elkaar in vier maanden tijd beklom en hierover een boek schreef. Hamish was wel benieuwd geraakt naar iemand die vanuit de Lage Landen aan het 'baggen' was geslagen. Uiteraard feestte hij ook 's avonds mee.

Zie ook http://www.buitensport-schotland.nl, http://www.buitensport-schotland.nl/bs/munro/munroisten.asp en de verhalen van Martin's wandelingen op http://logbx0470/bs/munro/nlmunroism.asp#snijders en een artikel in de Angry Corrie: http://bubl.ac.uk/org/tacit/tac/tac62/tac62frombene.htm


groet Ron
Beheerder Buitensport-Schotland.nl
 
Tjonge tjonge, hoe zinloos kan je je vrije tijd doorbrengen???:p
Heeeeerlijk!
Fantastische prestatie, gefeliciteerd!

Rob
_ Die nog niet in Schotland geweest is maar in ieder geval de nodige munroes in North Wales meermalen beklommen heeft
Yr DDraig Goch


Rob Plas
http://www.twenot.nl
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan