Dichtbij bestemming


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Daar ik onverwacht nog een jaartje verder ga studeren en dit zelf zal moeten bekostigen staan de vakantieplannen op een redelijk laag pitje. Toch zou ik een weekje (tiental dagen) er op uit willen trekken, maar het zou dan niet te ver mogen zijn. Max een 6tal uurtjes met de trein ofzo. Wie heeft er mooie tochten gelopen in de buurt.

Momenteel denk ik aan Noordfranse kust, Luxemburg (Klein-Zwitserland), Vogezen of Morvan. Heb al een paar mooie tochtverslagen op het net gevonden, maar als jullie me nog andere positieve ervaringen kunnen meedelen, hoor ik het graag :)


Jonas
 
Jonas,

Heb je er al eens aan gedacht om gewoon met de rugzak op de rug de voordeur uit te wandelen? Lijkt misschien wat extreem dichtbij, maar binnen een uur ben je al 'ver' van je woonplaats verwijderd en zie je al weer veel nieuwe dingen om je heen. Mensen vergeten wel eens dat dichtbij huis ook mooi kan zijn, omdat ze het 'allemaal wel gezien hebben'.

Een andere optie is inderdaad de GR5 vanaf Maastricht, maar je kunt ook de boot nemen naar Engeland en daar een 'LAW' langs de kust gaan wandelen. Direct bij Dover kun je schitterend wandelen.

Of doe 's wild en neem een budget-vlucht (Ryanair, Easyjet, Berlin) naar een grote Europese stad en wandel daar vervolgens in een grote cirkel omheen. Dat is bij elke stad te doen en geeft onverwacht veel voldoening.

Raymond
 
Raymond,

de wandelingen hier in de buurt van mijn woonplaats (Antwerpen) doe ik al voornamelijk in de weekends. Heb de GR 12 bijna volledig afgewandeld (het Vlaamse deel dan toch) en denk nu te beginnen aan de GR 565 (Antwerpen - Bladel). De boot naar Engeland is idd een goeie optie waar ik nog niet aan gedacht had. Dat moet ik eens uitvlooien.

De GR 5 hou ik ook in gedachten maar dan al een beetje verder. Denk eraan het stuk Ouren -Diekirch - Echternach te doen, maar niks is zeker ik hou nog alle opties open.

Het nadeel met vliegen is dat je direct al bijna twee dagen kwijt bent met wachten, bagaga ophalen enz... . Anders moet ik me toch gewoon maar een ticketje Prestwick boeken en de WHW gaan afhaspelen :D.

Allesinds bedankt voor de suggesties.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan