Digital Mountain Climbing Photography...


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Mooi artikel en mooie foto's

Nu nog eentje met tips voor als ik met mijn kleine digtale camera de bergen in ga (ik wil geen 2kg fotospullen omhoog sjouwen). Ik heb daar voor een pentax optio. Waterresistent. Kan best wel wat tips gebruiken om mijn foto's in de bergen en sneeuw te verbeteren.

Nog zo'n leuke; ik heb ook een nokia N95 met camera, 5M en zeiss 2.8/5.6lens. Hiermee kan ik best leuke snapshots maken, maar ik heb ook wel eens een site gezien waar ze echt mooie foto's lieten zien gemaakt met de N95. Ook hier kan ik nog wel wat tip gebruiken. Iemand een link?

groetjes, Jaap
 
Alles wat je moet weten staat in het artikel....

Voor foto's in de bergen maakt het qua foto's geen drol uit wat voor je camera je gebruikt maar het is natuurlijk wel fijn om basic instellingen als scherptediepte en belichting correcties te kunnen doen.

Lees het stuk over "What to shoot" nog eens door zou ik zeggen, het meest belangrijkste deel....
 
Interessant en leuk artikel. Jammer dat hij maracuya niet kan spellen...;-)

Goede keuze van camera etc., heldere uitleg, handige tips.

Voor hiking zal het allemaal wat minder nauw komen, maar het bijdehand houden van de camera is natuurlijk wel handig. Ik denk dan met name aan een chest-pack voor hiking, of gewoon ronde de schouder hangen met de meest-gebruikte lens, en een lens-pocket aan de heupriem voor de andere lens(/zen).
 
Tsja, nu ik ook de D700 FX camera heb is de D300 DX gedegradeert tot Wildlife only en die eerste met de 14-24 past niet meer in de Chestpack x(

Al zou het passen dan is het gewicht (2.1Kg) nu dusdanig dat je dat niet meer de gehele dag extra aan je schouder wil hebben hangen, op de heupen is dan een betere optie imho maar ben er nog niet wat...

Volgende week echter eerst een maandje naar Afrika met deze gouden ringetjes, lekker in de safari jeep zitten met de fototas :7

http://farm4.static.flickr.com/3562/3562950841_b472ba5edc.jpg
 
Ik zou met name de tweede en de vierde meenemen, als ik het goed heb...;-)

De vijfde kun je uiteraard beter lokaal uit de koelkast proeven!:+
 
We gaan het meemaken, over een maand heb ik het antwoord ;D

De insteek nu is om de 200-400VR f/4 op de D300 te schroeven voor een 300-600mm FOV en de 70-200VR f/2.8 op de D700. Zou de perfecte combo moeten zijn om wildlife te schieten vanuit de jeep met een range van 70-200mm en 300-600mm.

De 14-24 f/2.8 en 24-70 f/2.8 gaan mee voor travel, people, landscapes, around the table en in de jeep foto's.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan