Dingle Way


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo mensen,

op 30 mei vertrek ik samen met mijn vader en broer naar Ierland. We vliegen op Kerry en gaan de 6 daagse variant van de Dingle way lopen. Deze start in Dingle en maakt een kleine lus volgens officiele Dingle Way trajecten. De 6e dag gaat de route echter van Cloghane naar Dingle terug.

Iemand ervaring met deze route? Of de originele? Tips? Suggesties? Do's and dont's?

Is in Dingle gas te kopen?

Had wel een winkeltje gevonden via het 'vvv' van Dingle waar ze ook fuel zouden verkopen. Wellicht dat ik hun beter een mailtje kan sturen.

Erbij vergeten te vermelden dat het zoveel mogelijk zelfvoorzienend wordt en wildkamperen waar mogelijk.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Ik ben een keer in Ierland op fietsvakantie geweest. Mijn ervaring is dat de youth hostels op het platteland goed bevallen. Met wildkamperen is het niet altijd makkelijk om een veldje te vinden dat niet prive is, dus eerst even vragen bij de boer, maar die is niet altijd enthousiast. Het kan zijn dat het makkelijker is een veldje te vinden als je wandelt, dan als je fietst over de weg.

Verder vond ik de bevolking erg commercieel ingesteld.

Linda
 
Hoi,

Wij hebben de Dingle way in Juli-Augustus 2007 gelopen vanaf Dingle naar Tralee (ook niet helemaal dus)

Wij hebben ook wildgekampeerd op deze route; hier volgen een paar goede plekjes:
- Als je vanaf Dingle vertrekt naar Ventry moet je een stuk over het strand lopen. Op een gegeven moment moet je een riviertje oversteken. Je dan het bruggetje nemen wat dichterbij de duinpan ligt. Als je vanaf daar in de duin klimt (niet erg hoog) heb je hierachter een prachtig stuk gras waar je mooi kunt wildkamperen.
- Na Dunquin kun je doorlopen naar een strandje; bovenaan de klif heb je een parkeerplaats met gras; en een trap naar beneden naar het strand. Prima plekje voor mooie zonsondergangen.
- Als je langs het strand loopt, zijn er verschillende goede stukken waar je prima kan staan met de tent, gewoon de duinpan over en vaak vind je een stukje plat gras. Wel opletten voor stieren, die lopen daar vaak gewoon los.

Andere tips
- Gebruik niet de kaart van de Rucksack readers; deze is veel te grof (1:100.000) en de aanwijzingen zijn niet prettig om op te lopen. Goede wandelkaarten kun je halen bij het VVV in Dingle.
- Wij hadden redelijk slecht weer, veel diepe modder; gamaschen of gaiters zijn aan te raden.
- Brandon Mountain kan gevaarlijk zijn (glad) met slecht weer.
- In Dingle kun je gas kopen, er is zelfs een buitensportwinkeltje. In één van de winkelstraten heb je een huis met dolfijnen van hout, die uit de muur lijken te springen. In deze straat zit de buitensportwinkel met blauwe campinggas tankjes. Coleman fuel is erg duur (10 euro) dus dat is niet aan te raden. Wij hebben toen getankt bij het benzinestation.
- 2 km vóór Dingle kun je een camping vinden, het VVV kan je de weg wijzen. Er zit ook een Jeugdherberg op dezelfde plek. Niet duur, kleren wassen en drogen is zelfs gratis. Let alleen wel op dat je via de grote weg ernaartoe moet lopen.
- In pubs is thee bestellen erg leuk; vaak krijg je een grote pot thee met een kannetje melk en suiker voor 1 euro 50. Een must voor als het weer eens regent.

Ik hoop dat je wat aan mijn verhaal hebt, het is een mooie route die niet al te moeilijk is. Genoeg pubs en lekkers onderweg, dus als je weer eens natregent kun je altijd weer opwarmen.
Hopelijk wordt het een beetje zonnig zodat je ook van de mooie uitzichten kunt genieten.

Groetjes, Cathelijne
 
Ja, precies, die stieren komen me ook bekend voor. Een mooi grasveldje dat ik onderweg zag heb ik ook verlaten vanwege een losse stier.

Linda
 
Dankje voor de tips. Ik zal ze zeker in gedachte houden!

De tip van de stier is nog wel het meeste waard :)

Weet je toevallig of ze ook ventielblikjes (hoe heten ze echt?) verkopen? Of alleen caminggaz?
 
Hoi Maarten,

Ik kan je niet met zekerheid zeggen of die blikjes te koop zijn. Ik heb er namelijk niet zo op gelet, aangezien ik zelf een benzinebrander heb.
Ik weet wel zeker dat ik priktanktjes had. Ik zou het gewoon even vragen aan het VVV, die hebben vast het telefoonnummer van die buitensportwinkel daar.

Succes met je zoektocht!

Groetjes, Cathelijne
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan