Discussiegroepje eten?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
R

Rene

Guest
Dat deze site fantastisch is, kan ik volledig onderschrijven! Het zou leuk zijn als er nog een discussiegroep over eten zou komen. Zo kunnen tips en ervaringen worden uitgewisseld. Zelf heb ik op de Op Pad Beurs wat Adventure Food geproefd. De chocolademousse was smullen (maar lekkerder dan een pakje Saroma?). Daarentegen kon ik de Spaghetti niet echt plaatsen, een vreemde zoete smaak. En dan was er nog het droogvoer te proefen (niet van Adventure Food, de naam is me even ontschoten). Dat moet voor de echte diehards zijn, want ik zou daar geen dag van kunnen leven, althans niet zonder een grote hoeveelheid honig groentesaus. En met die saus was het weer goed te eten, zo zie je maar weer...... er moet hier toch meer over te vertellen zijn. Wie volgt?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Als er animo voor is...

René,

Wat mij betreft geen probleem om er een prikbord bij te hangen over eten (mjum: :9). Maar dan moet er natuurlijk wel animo voor zijn.

Als er dus mensen zijn die zeggen dat dit een zinnige toevoeging is, dan komt hij er meteen bij.

Iemand?

Raymond
 
RE: Als er animo voor is...

Hmm, :9

Zo'n discussiegroepje is misschien niet eens zo'n slecht idee. Ik zou wel eens wat ervaringen willen horen. Ik kan tot nu toe alleen zeggen dat hartkeks met chocoladepasta :p best te versmaden zijn.

grtz
 
Discussiegroepje eten: aangemaakt op 1 maart 2000

Bij deze dus...

Raymond
 
Zijn er ook boekjes met recepten voor de trekker? :D

Ik ga overmorgen met een vriend van me 3 dagen lopen en wildkamperen in de Belgische Ardennen en neem mee:
Pannenkoekenmix (aanlengen met water). 5 pakjes Hartkeks. zakje Macaroni ham/kaas (Adventure Food). zakje Mie met Bacon(ook). 2 zakjes Puddingpoeder. 2 zakjes cup-a-soup. Koffie/Thee. Zoetjes ipv Suiker. harde droge verse Salami (aanbakken met de macaroni). een ui. teentje knoflook. Brinta met Melkpoeder premix. 2 eieren. potje Olijfolie. stukje Parmesaanse kaas. Peper/Zout. zak Studentenhaver. reep Chocola.
Dit is voor 2 volle etmalen.
Alles zit verpakt in diverse Nalgene potjes en flesjes en een aluminium trommel (Markill, Demmenie). ik heb 1 luchtdicht trommeltje voor bijv. verse uien, knoflook, salami etc. Kruiden bewaar ik in diverse Lexan of plastic dispensers (Coghlans geloof ik). Pannensetje is de MSR Alpine aangevuld met een keteltje van Triangia. De grote pan laat ik vaak thuis. Vuurtje verschijnt op de MSR-Whisperlite met of een 0.3 of 0.6 liter tankje. Ook heb ik een klein esbitbrandertje, die dit weekend meegaat opdat de macaroni goed bereid kan worden, dit als warmhoudpitje (hou het deksel op de pan, anders gaat je eten naar esbit smaken).
Een thermosfles 0.75 liter. Lexan bestek vind ik vreselijk, vandaar een klassiek hout/rvs bestek bestaande uit: mes(superscherp)/vork (beide Blokker), afgezaagde pollepel, MSR toolspoon (nooit gebruikt qua tool!) en zo'n opvouwbare pannenkoekenomdraaier.
Goed eten is belangrijk, en werkt als je er de tijd voor neemt, ook extra ontspannend. Het extra gewicht betaalt zich terug middels de extra verkregen energie. Waarom zou je je haasten? of Honger hebben?

Wat nemen jullie mee dan?
 
Hola..
niet te enthousiast graag...

Afgelopen week naar de Zwerfkei geweest..zeker de moeite waard..Hebben ze daar wel een stuk of 10 receptenboekjes voor de trekker. Da's andere koek.
Als je er daar een van koopt moet je dus ècht gaan koken in de bush.
Dan hou ik het maar bij Adventure-Food (de kilocaloriën die daarin zitten koop je niet bij albert heijn), opgespiced met blokjes salami, die je even aan laat fruiten in een pan terwijl je pastacementhap staat op te zwellen. Eventueel een vers uitje toevoegen of wat geraspte kaas. Ketchup doet 't ook goed.

:9
 
recept

benodigd:
Rijst (Adventure-Food)
Chorizo
Wortelen
Uien

Rijst koken en vervolgens apart zetten.
Dan Chorizo in de pan, en bakken tot er een laagje vet in de pan staat. Dan halve uienringen en schijfjes wortel toevoegen. Laat dit heel even bakken terwijl je roert. Meng dit vervolgens door de rijst en je hebt een verassend lekker maal.

Eetze
 
Heb ervaring in het meenemen van eten voor 25 dagen. Mij heeft het allemaal best gesmaakt. "Alles" uit de supermarkt en zo op m'n rug.
Smullen maar.... (De vitaminen kwamen na de reis wel weer).

mail me maar voor info als je wilt.

Groet!
 
Hoi

Ik lees dat er ( veel ) mensen brinta eten bij het ontbijt . Daar heb ik een variant op bedacht : i.p.v. melkpoeder gebruik ik hot-chocolate mix van Nestle , uit de supermarkt . Hier zit ook melkpoeder in . Eventueel suiker naar smaak toevoegen en klaar is klara . Je koopt acht zakjes in een doos . Mij bevalt het best zo , maar je kunt het nog uitbreiden met vanalles en nog wat . Eetze!
 
RE: recept

Hoi Martin,

Waarom adventure food? Naar mijn idee zit er gemiddeld in zo'n adventure food (en andere merken) maaltijd evenveel energie als in zo'n knorr zakje, of heb ik de verkeerde etiketten gezien?

Wat ad-ons maken de maaltijd inderdaad wel extra smakelijk... :9

Groetjes, Dirk.
 
RE: recept

[font size="1" color="#FF0000"]Laatst gewijzigd op 08-06-01 om 03:09PM (GMT 1)[/font][p]Hola Dirk..

Adventure-Food heeft een paar voordelen.
Voor mij liggen een zakje Knorr Spaghetteria: per 100 gram een voedingswaarde van 120 kilocaloriën. Van Adventure-Food een zakje Chili: voedingswaarde per 100 gram 331 Kcal. Da's bijna drie keer zo veel en dat geldt zo voor de meeste maaltijden. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat de maaltijden van Knorr slecht zijn of zo. Ze zijn natuurlijk een heel stuk goedkoper en prima te gebruiken in veel gevallen.
Adventure-Food kan ook schelen in het brandstofgebruik. Sommige gerechten hoef je slechts aan de kook te brengen, en een poosje afgedekt te laten staan, terwijl de Spaghetteria echt een paar minuten door moet koken wil je hem 'al dente' krijgen.. Op een langere tocht kan dit een halve liter brandstof schelen en da's voor de echte grammenjager erg interresant natuurlijk.. Met name voor de rijst maakt het wel een groot verschil. De rijst uit de supermarkt moet zo'n 10 minuten koken geloof ik, terwijl die van Adventure-Food naast het vuur staat te wellen..

Groeten
:7
 
RE: recept

Hola Martin,

Que tal estas? Als jij spaans gaat praten, doe ik t ook, dacht trouwens dat Raymond in spanje woonde, jij ook? Grapje...

Thanx voor de reactie, heb ik misschien verkeerd gekeken op de etiketten. Heb wel gezien dat AF zoveel per 100g had, de knorr heeft dat dus in totaal. Ik heb een bril, maar gebruik 'm niet zo vaak... Toch eens gaan doen.

Enige nadeel is, is dat AF errug duur is, maar niet onoverkomelijk en zal het wel waard zijn. Ik ga het eens proberen en als jij zegt dat het zoveel brandstof bespaard wordt het zeker de moeite waard natuurlijk!

Mzzl! :)
Dirk
 
Hoi,
ik droog zelf mijn groente enzo op een apparaat dat ik een paar jaar geleden bij een drogisterij in Amsterdam besteld heb. Doen dat geloof ik nu niet meer, maar ik heb er veel plezier van. Ik maak per dag pakketjes met pasta of rijst en groente erbij zodat ik maar 1 pakket uit mijn rugzak hoef te vissen en in ieder geval op de laatste dag ook nog genoeg te eten heb. Kan je ook goed afwissele per dag, want die zakjes kant en klaar spul hoeft mij echt niet: duur en te weinig en na drie dagen smaakt alles hetzelfde. Mijn tip is; neem een wijdhals fles en los daar melkpoeder en bourbon-pudding in op, flink schudden en je hebt een lekker toetje. Als het echt feest is neem ik ook nog wel eens houdbare slagroom mee en maak dat op dezelfde manier. lekkere irish coffee!
succes,
sebas
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan