Dit weekend


Status
Niet open voor verdere reacties.
Het is alweer bijna voorbij maar ik heb dit weekend weer heerlijk genoten.

We hebben een rondje Ulvenhout -> Ulvenhout gelopen via de Chaamse Bossen en een Paalkampeerplaats. Het was heerlijk weer en we hebben lekker gestiefeld.

De Paalkampeerplaats was onbemand en had een nieuw bordje met een nieuw logo. (Eindelijk af van het 'paal'kampeerplaatslogo) Ook lag er een hoop zand wat kwam doordat Staatsbosbeheer een soort van kampvuurcirkel gemaakt had van beton. Tenminste daar leek het op want er zat namelijk nog geen houtskool in en op bordje staat nog steeds dat open vuur verboden is. De pomp gaf goor bruin water waar we de pan heel goed mee schoon kregen :) Lekker rustige omgeving met een ondergaand zonnetje, heerlijk!

Ook weer wat nieuwe inzichten. Zo heb ik mijn rugzak eens anders afgesteld. Ik had aan het eind van de eerste dag wel wat last van mijn heup. Kan dit aan die afstelling liggen?

Ook mijn Camelbak heeft nu eindelijk een goede plek. Met was sjor en touwwerk plant ik hem recht achterop de rugzak.

Ik kan er weer twee weken tegen aan en dan lekker een luiervakantie in Zuid-Frankrijk :-D

Groeten,

Roel
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


>Ook mijn Camelbak heeft nu eindelijk een goede plek. Met was
>sjor en touwwerk plant ik hem recht achterop de rugzak.

In zn hoes? Ik had eerst altijd de zak en hoes in de binnenzak in de rugzak die ervoor bestemd is. Heb de hoes er na een tijdje afgelaten. Scheelt boel ruimte en ik kampeer toch niet zo extreem dat het bevriest of gaat borrelen. Maar een flink gevulde waterzak voel ik niet de rugzak uit balans brengen en ik kan me zo indenken dat het dat wel doet als 'ie aan de buitenkant hangt. Met hoes ook nog voor de bescherming neem ik aan.
 
Ik heb er wel een hoes om maar dat is niet die hoes die voor isolatie is. Deze is meer voor de stevigheid met bevestigingsklipjes. Ik inderdaad ook wel het idee dat hij uit balans is maar wil het toch nog een paar keer proberen (Hij zit daar zo goed, handig en makkellijk). Maar als die spierpijn in mijn rug daardoor komt dan is hij er ook zo weer af. In ieder geval iets om nader te onderzoeken.

Roel
 
Roel,

Wat is het nadeel van je Camelbak IN je rugzak? Ik zie er alleen maar voordelen in. Zoals eerder genoemd, niet uit balans en ook om te voorkomen dat hij beschadigt, of dat je ergens achter blijft hangen. Ik heb gisteren ook een mooie wandeling gemaakt in de bosssen bij Chaam, en ik was erg blijk dat mijn Camelbak in mijn rugzak zat. De enige reden die ik kan bedenken om hem erbuiten te hangen is het feit, dat je rugzak wel vol is..Mss zou je dan beter kunnen kijken naar een grotere dagrugzak...

Groetjes,

Mirjam
 
Hmmmm zit wat in. Soms vraag ik mij wel eens af waarom ik die dingen niet zelf bedenk ...

(Het gaat niet om mijn dagrugzak hoor deze moet ik nog steeds kopen :))
 
Hoi Roel,

Ging het om eenzijdige rugpijn? Het eerste wat ik dacht was ook dat het gewicht niet goed verdeeld was in je rugzak. Maar zelf had ik vorig weekend (ook volle bepakking) een andere oorzaak, nadat ik na een pauze aan mijn rug voelde dat het scheef en dus niet goed zat.

Eerst dacht ik dat het was omdat ik net een liter water uit de fles aan de ene kant van de rugzak had leeggeschonken in mijn "handheld-voorraad", terwijl aan de andere kant nog een volle liter water zat.
Maar dat bleek het niet te zijn. Blijkbaar had ik na de pauze de bandjes bovenop de schouders niet gelijkmatig (symmetrisch) aangetrokken, waardoor de rugzak ook echt scheef hing. Dat kan dus ook de oorzaak zijn.

En verder is het theoretisch ook nog mogelijk dat het in je lichaam zit (verschillende lengte benen), maar dan zou je ook al een beetje die last moeten hebben zonder rugzak of zou je het mét rugzak op andere wandelingen ook al gevoeld hebben.

Marla
 
Dat zou inderdaad kunnen. Ik heb heel het weekend zitten rommelen met mijn bandjes. Maar het is niet eenzijdig dus dan zou het allebei de bandjes te lang moeten zijn. Ik heb trouwens wel een idee nu ik er zo over na denk. Bij mijn rugzak kan je ook de hoogte van de banden stellen. Nu leek het er op dat door e instellingen de banden niet naadloos op mijn schouders aansloten. Dus dat er een soort loze ruimte aan de bovenkant van mijn schouders zat. Iemand hier enige ervaring mee?

Roel
 
Roel,
ik weet niet waar je ee rugzak hebt gekocht, maar als het goed is zal de verkoper je (met volume en gewicht erin) uitgebreid hebben laten passen.

Belangrijk is dat de rugzak bij jouw lengte past (niet te kort is) en dat de heupand op je heupen zit zodat je heupen veel gewicht dragen en dit gewicht niet aan je schouders komt te hangen. Dat is namelijk dodelijk vermoeiend.... voor je rug.

Een goede buitensportzaak vindt het geen probleem als je nog twee of zelfs tien keer terugkomt voor de goede afstelling. Ik heb daar geen zakelijke belangen in, maar kan het toch niet nalaten te zeggen dat je bij de buitensportwinkel in ons eigen dorp qua rugzakadvies echt heel degelijke feedback krijgt.

Hoe ging dat trouwens dan in de Vogezen? Had je toen geen last?

Marla
 
Marla,

De rugzak die ik heb is nog uit een tijd ver voor mijn behoefte om de heidedei op te gaan. Oftewel ik heb deze niet goed gepast. Omdat ik altijd zonder problemen gelopen heb, heb ik er nooit aangezeten. Totdat ik dacht dat ik misschien nog lekkerder kon lopen. En heb ik aan de instellingen gezeten om gewoon eens te experimenteren. Dat resulteerde deze keer dus in spierpijn in de bovenrug (Tussen de schouderbladen). Typisch gevalletje: never change a winning team? Oftwel opnieuw de goede instellingen vinden dus dat komt wel goed. Zou je ook bij dat dorpswinkeltje kunnen binnenlopen met een rugzak die je daar niet gekocht hebt?

Groeten,

Roel

He who would travel happily must travel light.
Antoine de Saint-Exupery (1900 - 1944)
 
Haha, als je in ons dorpswinkeltje zegt dat je ook op zoek bent naar twee dagrugzakken voor u en uwe echtgenote en en passant eens laat zien waar je nu mee loopt en of ze daar eens naar willen kijken...

Ze hebben dat vorige jaar ook met een vriend van mij gedaan ... zonder probleem. En de winkel-dame is extreem goed in de ins en outs van een passende rugzak en weet ook van alles wat op de markt verschijnt, dus ze weet echt waar ze over praat. Degelijkheid, deskundigheid en als het je niet past dan willen ze het je niet eens verkopen, zelfs al vind jij dat het wel past.

Maar ik laat het aan je eigen keuze over. Voor de dagrugzakken moet je hoe dan ook naar een zaak waar je goed advies krijgt, een echte gespecialiseerde buitensportzaak. En daar zijn er echt meerdere van. Goede berichten gehoord over Carl Denig en de Zwerfkei, en zelfs over Bever (gewoon niet gaan als het druk is). En bij zo'n zaak hebben ze echt wel verstand van rugzakken. En als je dan toch de dagrugzakken koopt, neem je je oude rugzak mee ter controle.

Marla
 
Wat ik net nog bedacht ...
Een aantal basis dingen kun je zelf al checken voordat je naar de winkel gaat..

Behalve dat je de lengte van de schouderbanden zelf kunt instellen, zijn er nog meer bepalende bandjes. Boven moet je de bandjes zo aantrekken dat de rugzak klem tegen je rug aan zit. Als de rugzak van je rug afhangt dan ga je dat erg in je schouders voelen. Dat is wat je mogelijk bedoelde met die loze ruimte.

Dan moet ook tegelijk de heupband om de heupen kunnen zitten en niet hoger (als dat niet lukt is hij echt te klein). De meeste goede rugzakken hebben nog wel een stelsysteem dat wat ruimte geeft om de lengte in te stellen (binnen bepaalde marges; het is niet denkbaar dat dezelfde rugzak voor iemand van 175 als 195 cm lengte geschikt is.

Er zijn dan natuurlijk nog bandjes van de heupband zelf ...

Enfin, ga gewoon eens naar een goede buitensportzaak. En by the way, bij Alpaca hebben ze meer rugzakken dan Bever Rotterdam.

Marla
 
>Bij mijn
>rugzak kan je ook de hoogte van de banden stellen. Nu leek het
>er op dat door e instellingen de banden niet naadloos op mijn
>schouders aansloten. Dus dat er een soort loze ruimte aan de
>bovenkant van mijn schouders zat. Iemand hier enige ervaring
>mee?

Mijn ervaring ermee is dat ik juist wel last van mijn rug krijg als het gewicht van de rugzak alsmaar op mijn schouders rust of aan mijn schouders trekt. Mijn heupband sjor ik zo strak om mijn heupen, dat mensen af en toe benauwd gaan kijken, maar als ik dat doe, doe ik dat wel met opgetrokken schouders, zodat er juist ruimte ontstaat tussen de banden en mijn schouders. Na 15/30 minuten lopen zitten de banden ongeveer om mijn schouders, maar meer om de rugzak in balans te houden en em goed tegen de rug aan te kunnen trekken, dan om t gewicht te dragen, want daar krijg ik al snel last van.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan